Pelikaan - Rozenburg 1-1 (rust 0-0)

Of coach Rob Vuik helemaal tevreden was over het vertoonde spel van Rozenburg werd niet duidelijk na-afloop van de oefenwedstrijd tegen Z.V.V. Pelikaan. Maar een gelijkspel tegen een eersteklasser, ook al was het voor Pelikaan de eerste wedstrijd, was meer dan verdienstelijk. Vuik had, misschien door de omstandigheden, gekozen om in het centrum van de verdediging te spelen met Jordie de Groot en Elroy van Seventer en dat zag er tegen de eersteklasser meer dan degelijk uit.

 

Rozenburg deed niet onder voor Pelikaan. De Rood Gelen combineerde soms verdienstelijk alhoewel er in de beginfase toch nog wat slordigheden in het spel van de van de ploeg van Vuik zaten. Het ging allemaal wel goed tot aan de zestien maar daar ontbreekt nog een echte killer, want kansjes waren er wel voor de Rood Gelen. Verdedigend was het allemaal wat stabieler. De eerste helft speelde Rozenburg met Stefan van Asperen onder de lat en de tweede helft was Bennie van der Meer, teruggekomen van een avontuur bij OVV Oostvoorne, de sluitpost. Dat wordt voor Vuik nog een lastige keuze omdat de beide doelverdedigers aan elkaar gewaagd zijn.

Rozenburg speelde niet helemaal met het slot op de deur. Erik Don, die het afgelopen seizoen voortreffelijk op de linksbackpositie speelde, had weer een plaatsje op het middenveld en moest samen met Kenan Yilmaz de lijnen uitzetten. Rozenburg kwam in de 61e minuut aan de leiding door een doelpunt van Yoeri Bak. Lester van Kaam verricht het voorwerk en met een steekpass zette hij Bak voor de doelman van Pelikaan. De doelman van de gastheren was kansloos op de schuiver van de topscoorder van Rozenburg, die vorig seizoen de meeste doelpunten voor zijn rekening nam. In de 67e minuut kwam Pelikaan langszij door een penalty. Vince Lissenberg was de ongelukkige in een duel binnen de beruchte lijnen. Zwaar gestraft maar gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd was een gelijkspel een goede afspiegeling van de verhoudingen in het veld.

Voor Vuik en de meegereisde supporters lichtpuntjes genoeg. De beide baks moeten nog wat wennen en of Vuik daar al een keuze heeft gemaakt? Met Yoeri Bak heeft coach Vuik een speler die zowel op het middenveld als in de aanvalslinie uit de voeten kan en altijd zijn doelpuntje meepakt. Rozenburg heeft zijn sterkhouders van het afgelopen seizoen weten te behouden en als Vuik kans ziet daar de juiste spelers omheen te laten spelen, zeker mogelijkheden. Natuurlijk maakt één zwaluw geen zomer, maar in Zwijndrecht speelde zijn ploeg een verdienstelijke partij.

 

Het bekertoernooi

Rozenburg is voor de beker ingedeeld bij Nieuwenhoorn, Stellendam en Hekelingen. De wedstrijd worden gespeeld op 19, 26 en 30 augustus.

 

 

Het speelschema

Datum

thuis

 

uit

tijdstip

19-08-2014

Nieuwenhoorn

-

Rozenburg

20:00 uur

19-08-2014

Stellendam

-

Hekelingen

20:00 uur

26-08-2014

Hekelingen

-

Nieuwenhoorn

20:00 uur

26-08-2014

Rozenburg

-

Stellendam

20:00 uur

30-08-2014

Nieuwenhoorn

-

Stellendam

14:30 uur

30-08-2014

Hekelingen

-

Rozenburg

14:30 uur

 

 

  

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .