Rozenburg - Rockanje 4-0 (rust 2-0)

Er stonden pas 2 minuten op de klokken toen Yoeri Bak de eerste bal al in het netje had liggen. En het was in de beginfase van de wedstrijd niet de enige kans voor de thuisploeg. Bak was de plaag voor de verdedigers van Rockanje zeker in de beginfase van de wedstrijd waar de vele mogelijkheden, niet alleen van Youri Bak, verder onbenut bleven. Coach Rob Vuik begon met doelman Benny van der Meer onder de lat en daar heeft de coach nog een probleempje op te lossen.

Rozenburg heeft 4 keepers voor twee elftallen waarvan Benny van der Meer en Stefan van Asperen, althans daar heeft het alle schijn van, om de plaats in de hoofdmacht gaan strijden. Vuik heef daar zijn keuze nog niet gemaakt.

Ondanks het feit dat Rozenburg vier keer scoorde tegen vierdeklasser Rockanje lijkt doelpunten maken toch nog wel een te probleem worden voor de Rood Gelen. Lennart Quak, voorbestemd als diepe spits, ontpopt zich steeds meer als een aangever. Met Yoeri Bak heeft Rozenburg aan de rechterkant wel een man voor een doelpuntje maar op links wordt het wat moeilijker met Renaldo van Emmerik. De linkerspits komt vaak iets te snel naar binnen en het dicht loopt, waardoor de opkomende middenvelders en de spits in het gedrang komen. Ook heeft de linkerspits veel mogelijkheden nodig om zelf tot score te komen. Op het middenveld lijken Erik Don, die één van de betere spelers was afgelopen zaterdag tegen Rockanje, en Kenan Yilmaz de lijnen uit te moeten gaan zetten. Maar daar heeft trainer Vuik nog meer mogelijkheden. Gerard de Niet, overgekomen van Oranjeplein Postduiven uit de regio Den Haag, speelde een hele wedstrijd. De Niet, die binnenkort inwoner van Rozenburg zal zijn, speelde een onopvallende wedstrijd. In de begin fase wat overijverig en misschien nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd, maar kan zeker een waardevolle speler worden voor dit Rozenburg. Met Don en Yilmaz hoeft Gerard de Niet zeker niet het hele middenveld te bestrijken en zal zich wat meer bezig moeten houden met zijn eigen taken.

In de 31e minuut was het Lennart Quak die voor de tweede treffer van de middag zorgde. Met een prachtige pass van Erik Don werd Quak vrij voor de doelman van Rockanje gezet en die had geen kans tegen de spits, 0-2. Rozenburg speelde na een vlot begin wat slordig en verzuimde de wedstrijd al in de eerste helft naar een hogere score te brengen. Uiteindelijk kwamen de doelpunten er wel. Ver in de tweede helft was het de ingevallen Romario Slagveer, over gekomen van Spijkenisse, die de beide overige treffers voor zijn rekening nam.

Dinsdag gaat het dan echt beginnen en is het vele wisselen in de wedstrijden weer verleden tijd. Vuik zal dus keuzes moeten gaan maken. Naast de doelman liggen er nog wat lastige keuzes op het bordje van de coach. Is de wedstrijd voor de beker tegen Nieuwenhoorn een verlening van de voorbereiding of gaat Vuik met zijn sterkste elf aan de klus beginnen. Hoe dan ook wordt het een moeilijk klus in Hellevoetsluis waar de wedstrijd tussen Nieuwenhoorn en Rozenburg op 19 augustus 2014 om 20:00 uur, aan de Rijksstraatweg, op het programma staat.