Nieuwenhoorn - Rozenburg 2-2 (rust 1-1)

Rozenburg kreeg in de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen te weinig of deed zichzelf te kort. Zeker in de eerste helft, een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was. Ploegen die wilde voetballen. "Misschien moeten we wel teleurgesteld zijn", waren de eerste woorden van trainer Rob Vuik, die met zijn ploeg op een puntendeling uitkwam aan de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis.

"Maar ook een verdienste van Nieuwenhoorn om uit die weinige mogelijkheden twee keer te scoren. We geven weinig weg, verdedigend hebben de jongens het prima gedaan. Ook op de backposities. Leon Nigg toch eigenlijk een rechtspoot vult de linkerkant prima in. En ook Vince Lissenberg speelde een prima pot. Misschien hadden we kunnen of moeten winnen maar ik ben niet ontevreden", lijkt Rob Vuik op de goede weg te zijn ploeg in dit nog prille seizoen.

Rozenburg benutte de ruimte achter de verdediging van Nieuwenhoorn uitstekend. De Rood Gelen zakte vaak in tot aan de middenlijn, hanteerde de lange bal en met de snelheid van Yoeri Bak en Jeroen van Balen keer op keer dreigend. Zonder de andere te kort te doen was vooral Yoeri Bak een ware plaaggeest voor de thuisploeg. Na zeven minuten was Lennart Quak de maker van het eerste doelpunt van de avond. Vuik was begonnen met Van Emmerik op de bank en Gerard de Niet kampte met een blessure aan de enkel. Adam Beker completeerde het middenveld naast Erik Don en Kenan Yilmaz die veel werk verzetten tegen Nieuwenhoorn. Rozenburg was zeker niet de mindere van Nieuwenhoorn, creëerde mogelijkheden maar kwam in die eerste helft niet verder dan de treffer van Lennart Quak in de 7e minuut. Sterker nog Nieuwenhoorn kwam nog voor de thee langszij. Een vlotte combinatie dwars door het midden bracht de thuisploeg op gelijke hoogte. Voor de verdedigende middenvelder Yilmaz en het in ere herstelde centrale duo Van Seventer / De Groot een 'slip of the pen'.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld al kwamen de vloeiende combinaties aan beide kanten wat minder voor. Lennart Quak bracht Rozenburg in de 77e minuut weer aan de leiding. Een brilante actie van Yoeri Bak stond aan de basis. Bak werd op snelheid aangespeeld in de vrije ruimte ging op de keeper af en gaf precies op tijd de pass op Quak die bij de tweede paal de bal binnen kon schuiven, 1-2. Een aanval uit het boekje en van een schoonheid die de Rood Gelen lang niet meer op de mat hadden gelegd. In de slotfase kwam Nieuwenhoorn alsnog langszij. Kregen meer als waar ze recht op hadden maar het doelpunt was wel gelijk de mooiste van de avond. Tussen twee man aangespeeld. aannemen, draaien en uithalen. Klem in de hoek daar kon geen vloeipapiertje meer tussen. Stefan van Asperen kansloos. Dat is een verdienste en dat wist coach Rob Vuik maar al te goed. Op die twee kleine momentjes na had zijn ploeg Nieuwenhoorn in de tang. Rob Vuik was terecht niet ontevreden. In grote lijnen heeft hij zijn ploeg nu al op de rit. Over zijn keepers wilde Vuik nog niet veel kwijt. "Vandaag was Stefan van Asperen de doelman. Ik ben er nog niet helemaal uit, al heb ik een heel kleine voorkeur. Maar de keuze is nog niet gemaakt", moest Vuik op weg naar zijn jongens de andere complimentjes in ontvangst nemen.