v.v. Rozenburg – Vlotbrug 1–3 (rust 0-2)

Het zag er allemaal toch niet zo slecht uit in de voorbereiding. En Vlotbrug geen ploeg waar je op voorhand geen punten kan pakken, ook al hebben ze dit seizoen succestrainer Tom Larssen op de bank. Voor de thuisploeg was winnen de enige manier om alle criticasters die het vorige seizoen gelijk kregen, en degradatie een feit, de mond verder te snoeren. Al na 5 minuten wist Rozenburg het net te vinden maar wel het net achter de eigen doelman Benny van de Meer.

Het was een terugspeelbal van Elroy van Seventer die over de voet van de Rozenburg doelman in het eigen doel verdween. “ De eerste klap is een daalder waard”, vertelde aanvoerder Jordie de Groot ons een paar dagen voor de wedstrijd. De aanvoerder was optimistisch over de afloop van de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Hoe anders was dat na de wedstrijd tegen Vlotbrug waar de Rood Gelen een 1-3 nederlaag leden en nooit aanspraak konden maken op een beter resultaat.

Na het snelle eigen doelpunt van Elroy van Seventer was Rozenburg compleet de weg kwijt. “ We speelde zonder overtuiging”, vertelde aanvoerder Jordie de Groot na de wedstrijd. “We kregen na dat eigendoelpunt ook snel te maken met twee blessures Eric Don en Gerard de Niet moesten er al snel vanaf. Johan Don en Romario Slagveer kwamen erin. De boel moest een beetje om. Leon Nigg ging centraal op het middenveld spelen en Johan op de linksback plaats.” De omzettingen waar de aanvoerder over sprak brachten geen rust in de ploeg en na 20 minuten stond er 0-2 op het scorebord. Rozenburg kreeg nog wel wat kansjes maar het was allemaal zonder overtuiging. “Ik had me er meer van voorgesteld”, was de teleurstelling duidelijk in de woorden van de aanvoerder. “Ik baal hier verschrikkelijk van en niet ik alleen. Deze nederlaag zit de hele ploeg niet lekker”, wilde Jordie de Groot nog wel kwijt. Rozenburg kon ver in de tweede helft nog wat terug doen door Yoeri Bak. Er stonden toen 80 minuten op de klokken. Maar lang kon Rozenburg de hoop op een beter resultaat niet koesteren. Snel na de treffer van Bak maakte Vlotbrug de derde treffer en was de kloof weer twee doelpunten. Meer zat er voor Rozenburg niet in, in de eerste thuiswedstrijd tegen Vlotbrug. De Rood Gelen beginnen het seizoen 2014-2015 waar ze het vorige seizoen geëindigd zijn, als Rode Lantaarndrager.