Excelsior R.dam - Rozenburg 0-3 (rust 0-2)

Coach Rob Vuik moest wat aanpassingen aanbrengen in de opstelling van zijn ploeg. Naast de geblesseerde Erik Don was ook Kenan Yilmaz tegen Excelsior Rotterdam niet beschikbaar. "We spelen meestal met één verdedigende middenvelder", vertelde Rob Vuik voor de wedstrijd. "Vandaag spelen we met een blok van twee, Adam Beker en Lester van Kaam, voor ons centrale duo. Johan Don gaat links voorin spelen. Don moet op de hele linkerkant kunnen spelen. De achterhoede wil ik niet wijzigen. Als je naar de ranglijst kijkt is de schade beperkt gebleven. Moeten we vandaag wel punten pakken".

Rozenburg pakte de punten en wel alle drie. De Rood Gelen speelde op de 'NUL' op Woudestein tegen Excelsior die een erg jonge ploeg tussen de lijnen had staan en overigens ook op de bank. Van de 17 spelers die trainer Mario Meijer ter beschikking had was er één van 25 jaar en de rest onder de twintig met de jongste van 15 jaar. Binnen een kwartier kwam Rozenburg aan de leiding. Nadat Lennart Quak in de achtste minuut een kopbal net over de dwarsligger zag gaan, was het diezelfde Quak die in de 14e minuut een perfecte voorzet van zijn schoen liet vertrekken waarop Yoeri Bak de score kon openen. Bak stond helemaal vrij bij de tweede paal en Excelsior keeper Carlo Willemse kansloos. Excelsior probeerde wel terug in de wedstrijd te komen en zette wel druk op de verdediging van Rozenburg maar echt gevaarlijk werden de Rotterdammers niet. En als de verdediging van Rozenburg een steekje liet vallen was er altijd nog doelman Benny Vermeer. Vlak voor rust was het duo Quak - Bak, net als bij de eerste treffer, verantwoordelijk voor de 0-2. Was het bij de 0-1 Bak die scoorde, was het dit keer Lennart Quak die in de zestien, op aangeven van Yoeri Bak, uit de draai de treffer voor zijn rekening nam. Er stonden toen 42 minuten op de klokken.

Na de rust wilde Excelsior wel, maar was het in het eerste kwartier na de thee vooral Rozenburg die verzuimde de kansen om te zetten in doelpunten en de wedstrijd in een vroeg stadium definitief te beslissen. Excelsior putte hoop uit het feit dat Rozenburg het netje in het begin van die tweede helft niet kon vinden en probeerde Rozenburg onder druk te zetten. Dat lukte maar ten delen en in de 65e minuut was de wedstrijd gespeeld. Uit een hoekschop was het Vince Lissenberg die de bal uiteindelijk voor de derde keer achter Excelsior doelman Carlo Willemse in het netje prikte. Wat Excelsior nog probeerde de wedstrijd was gespeeld.

"Verdiend gewonnen en lekker dat we de nul konden houden. Gewonnen op de counter maar daar is niets mis mee. We hebben het gemis van Kenan (Yilmaz red.) goed opgevangen. Drie punten in de knip", was aanvoerder Jordie de Groot blij met de overwinning. Yoeri Bak kreeg nog geel van scheidsrechter Van Eersel en de bankzitter Ramario Slagveer, Rick Tas en Onur Zaif mochten nog wat minuutjes maken. "We hebben goed vanuit de organisatie gespeeld", vond coach Vuik na de wedstrijd. "Normaal spelen we met de punt naar voren maar de omzetting naar een blok van twee verdedigende middenvelders pakte goed uit. Misschien hebben we dan wel niet zoveel gecreëerd maar na de rust hadden we er ook zomaar een paar meer kunnen maken. Verdedigend deden we het goed. Maar vandaag heeft vooral het collectief gewonnen. En dat te kort aan snelheid op de linkervleugel nemen we deze wedstrijd voor lief", was de winnende coach meer dan tevreden met het resultaat.