Rozenburg - PPSC 4-4 (rust 3-0)

Het lijken van die standaard zinnen voor verslaggevers 'na de rust een heel ander Rozenburg' maar afgelopen zaterdag was dat zeker het geval in de wedstrijd tussen Rozenburg en PPSC. Rozenburg ging met 3-0 naar de thee en kwam onherkenbaar terug uit de kleedkamer of was het een tactisch antwoord van coach Jody Corver, de zoon van de veel te vroeg overleden John Corver die met Rozenburg nog kampioen werd, op de 3-0 achterstand bij de thee.

Rozenburg moest Leon Nigg missen. De van Hoogvliet afkomstige verdediger heeft last van een hamstringblessure en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. "Kreeg er afgelopen donderdag op de training zomaar vanuit het niets last van", vertelde Leon Nigg voor de wedstrijd. "Beter om even wat rust te nemen voor dat het een langdurige kwestie gaat worden. Komt wel op een ongelegen moment gaat net lekker op die linksback plaats." Rozenburg coach Rob Vuik had Adam Beker naar achteren gehaald op de positie van Nigg en op het middenveld was Kenan Yilmaz weer present, na een weekje afwezigheid door werkzaamheden. "We moeten het klein houden", vertelde coach Rob Vuik voor de wedstrijd. "Ons veld is groot en dan moet je oppassen dat de linies niet te ver uit elkaar gaan spelen. We hebben daar de hele week op gehamerd. Johan Don gaat de linkerkant weer bestrijken en heb Adam Beker naar achteren gehaald", vertelde Vuik die weer in een 4-3-3 / 4-4-2 met Don een beetje zwevend op de linkerkant. In ieder geval in de thuiswedstrijd niet het blok voor het centrale duo waar Vuik tegen Excelsior succesvol mee was.

In de 3e minuut al de waarschuwing van de Schiedammers, die veel te laag op de ranglijst staan en voor de punten naar sportpark West waren gekomen. Alhoewel het ingrijpen van de Rozenburg sluitpost Benny van der Meer, niet echt zeker oogde. In de 10e minuut kwam Rozenburg aan de leiding. Een voorzet van Yoeri Bak werd door Emiel van Schie in het eigen doel geschoten. Na ruim een half uur werd het 2-0 en leek Rozenburg een makkelijk middagje te gaan beleven. Het was weer Yoeri Bak die, op de rechterkant een plaag moet zijn geweest voor de defensie van PPSC, die de voorzet gaf. Alles en iedereen aan de kant van de Schiedammers dacht aan buitenspel, maar scheidsrechter Den Tuinder wilde daar niets van weten en keurde het doelpunt van Johan Don, die vrij voor de keeper opdook, goed. Rozenburg creëerde meerdere kansen en mocht PPSC van geluk spreken dat de thuisploeg slordig omsprong met de mogelijkheden. Op slag van rust was het Jeroen van Balen die de 3-0 op het scorebord zette, op aangeven van Lennart Quak. De wedstrijd leek gespeeld maar niets bleek minder waar.

Een cliché, maar anders kunnen we het niet omschrijven, een ander Rozenburg uit de kleedkamer. Rozenburg kwam in de tweede helft meer en meer onder druk en was er van het prima voetbal uit de eerste helft niet veel meer over. Toch wisten de Rood Gelen stand te houden tot de 70e minuut. Vuik had een paar minuten ervoor Johan Don gewisseld voor Rick Tas en Tas was ongelukkig bij één van zijn eerste acties. Net binnen de zestien haalde hij een spelers van PPSC onderuit en kon de scheidsrechter niet veel anders doen dan de bal op de stip leggen. Kevin Liefhebber, die overkwam van hoofdklasser Heinenoord, gaf Rozenburg doelman Benny van der Meer geen enkele kans. Twee minuten later stond het 3-2 door een doelpunt van Iya Tiren en in de 77e minuut mocht Yordi Eisberg de gelijkmaker aantekenen. PPSC kreeg vleugels als ze die al niet hadden. En het werd nog erger voor de thuisploeg. Kevin Liefhebber zette zijn ploeg PPSC in de 82e minuut op voorsprong. Ongelofelijk dat Rozenburg, binnen een kwartier, een 3-0 voorsprong weggaf en in de slotfase van de wedstrijd alles op alles moest zetten om nog een puntje aan de wedstrijd over te houden. Uiteindelijk lukte dat dan ook door een doelpunt van Yoeri Bak, twee minuten voor tijd. Aanvoerder Jordie de Groot was met een kuitblessure toen al naar de kant. "Ongelofelijk dat dit gebeurt. De eerste helft moeten we er vijf maken. De tweede helft komen we er niet meer goed uit en geven het weg. Ben zeker niet blij met een punt we geven er gewoon twee weg", was de aanvoerder van Rozenburg teleurgesteld.

Coach Rob Vuik probeerde, vlak na de wedstrijd, nog wel genuanceerd terug te kijken naar het potje tegen de Schiedammers, maar kon zijn teleurstelling niet helemaal verbloemen. "De eerste helft speelde we goed. Ik had de ploeg nog wel gewaarschuwd voor Kevin Liefhebber, tenslotte speelde hij vorig seizoen nog bij een hoofdklasser. Belangrijke man voor PPSC. Na die penalty gaat het helemaal mis. Dan ook nog een misser van onze doelman. Eigenlijk beschamend en moeten we blij zijn dat we er nog een punt aan overhouden."