Eigenlijk zijn er geen woorden voor, als je met een 3-0 voorsprong naar de thee gaat en je uiteindelijk nog blij mag zijn met een punt. Een horror scenario voor elke coach, het overkwam Rob Vuik afgelopen zaterdag tegen PPSC. Met nog 20 minuten op de klok en nog steeds die 3-0 voorsprong op het bord en dan een ploeg die helemaal uit het niets compleet de weg kwijt raakt. Alles ingeluid met een onnodige overtreding in de zestien van invaller Rick Tas met als gevolg een penalty. Als de keeper dan bij een voorzet eruit komt en helemaal mist wordt het even donker en geef je de tegenstander vleugels als die door de penalty al niet terug in de wedstrijd waren gekomen. Waar is de tijd gebleven dat om de punten op West te houden de bal gewoon de schapendijk op werd gepeerd. Of is de 'Belchinees' ook op West gesignaleerd?

Rhoon ging met 1-1 naar de thee tegen het Vlaardingse Victoria, en won met 1-6. Vooral Rhoon sluitpost Jordy van Ginkel hield zijn ploeg die eerste helft op de been. Victoria eindigde de wedstrijd met 9 man. Ruud Vogel liep bij een penalty te vroeg in en kreeg zijn 2e geel dus rood en voor Victoria keeper Westdijk, die ver buiten de zestien de bal met de hand speelde, was de tweede rode kaart. Misschien daardoor de 1-6 te verklaren of doen we Rhoon daarmee te kort. Rijnmond HS wil meedoen voor de periode en won de uitwedstrijd van Poortugaal met 1-2. Een overwinning die in de 2e helft tot stand kwam. Een doelpunt ingeleid door doelman Arjan Jongerius, die een aantal jaren geleden ook al eens bij Hoogvliet onder de lat stond, en met een snelle spelhervatting aan de basis stond van de winnende treffer. Tom Larssen blijft met Vlotbrug toch goed meedoen. Afgelopen zaterdag won Vlotbrug van het jonge team van Excelsior R.dam met 3-0.

De uitslagen van 27 september 2014

Er lagen er 33 in het netje en die 4-4 op West tellen lekker mee.

1 - 3

Rozenburg gaat zaterdag naar het Erasmuspad in Rotterdam waar Leonidas de tegenstander is. Leonidas is net als Rozenburg gedegradeerd uit de tweede klasse vorig seizoen en speelt net als Rozenburg mee in de top 5. Afgelopen zaterdag was er voor Leonidas ook een gelijkspel, uit tegen Kethel Spaland 2-2. Een ploeg waar Rozenburg nog wist te winnen. Ook Leonidas heeft haar draai nog niet echt gevonden en zit net als de rood gelen een beetje op het Vinkentouw. Jan Vermulm is de nieuwe trainer aan het Erasmuspad en volgt Romeo Wouden op, die we dit seizoen tegenkomen bij Maense.

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

De blessurelijst wordt er niet korter op of valt het allemaal nog wel mee. Leon Nigg, Greard de Niet, Eric Don en Jordie de Groot staan op die lijst bij de rood Gelen. Leon Nigg en Gerard de Niet hebben niet getraind dus zullen zeker niet spelen. Voor Eric Don, op de weg terug, is een basisplaats misschien nog te vroeg. Aanvoerder Jordie de Groot heeft dinsdag rust gekregen en donderdag aangepast getraind of dat genoeg is om aan de start van de wedstrijd tegen Leonidas te staan? Ondanks de onverklaarbare 4-4 van afgelopen week zal Vuik zijn team niet al te veel aanpassen. Speelt Vuik met Johan Don of Renaldo van Emmerik op de linkerkant? De schade op de ranglijst is ook na zaterdag beperkt gebleven, maar hoe lang gaan we dat nog schrijven. Winst is het enige middel om dat te voorkomen en mee te gaan spelen om de eerste plaats.

Doel: Benny van der Meer. Achter: Vince Lissenberg, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Adam Beker. Middenveld: Lester van Kaan, Kenan Yilmaz, Jeroen van Balen. Voor: Yoeri Bak, Lennart Quak en Johan Don.

foto's: boven coach Rob Vuik, midden Johan Don en onder Renaldo van Emmerik.