Maense - Rozenburg 2-1 (rust 1-0)

Slap, inspiratieloos is misschien nog wel te mild voor het vertoonde spel van Rozenburg in de wedstrijd tegen het Rotterdamse Maense. De Rood Gelen gingen als koploper naar Nieuw Vreelust, maar die status maakte de ploeg van Rob Vuik nooit waar. Maense maakte gebruik van de kansen en de fouten van Rozenburg. Rozenburg creëerde zeker 3 honderd procent kansen en liet ze onbenut. Uiteindelijk scoorde Rozenburg nog een doelpunt maar wel in buitenspelpositie en kreeg de ploeg van Vuik nog een cadeautje met een strik van scheidsrechter Knuppe.

Het eerste kwartiertje was het nog wel redelijk van de kant van Rozenburg vond ook coach Vuik. "De eerste 15 tot 20 minuten speelde we goed mee. Maar daarna liepen we achter Maense aan", was de eerste reactie van Rob Vuik direct na de wedstrijd. "We miste de scherpte geven dat eerste doelpunt simpel weg. Dan zet je de ploeg op scherp in de rust en kom je uit de kleedkamer en ligt die bal binnen 2 minuten in het netje. We krijgen 3 honderd procent kansen en scoren niet. Zeker zo'n bal van Yoeri Bak die moet er natuurlijk in. Dan kan je zo'n wedstrijd misschien nog kantelen. Maar Maense heeft verdiend de punten gepakt. Wij zitten in een wat mindere fase, daar moeten we onze lessen uit leren. Ook ik", besluit Vuik die met zijn ploeg de eerste periode verder wel kan vergeten.

Vuik speelde met Rick Tas in de verdediging op de plaats van de zieke Vince Lissenberg. Verder met het team wat de laatste wedstrijd met 4-0 van CION had gewonnen. Maar Rozenburg was onherkenbaar. Coach Rob Vuik sprak over een mindere periode. Een mindere periode? Maar als je als koploper naar Maense afreist is dat dan veelzeggend over het niveau van de andere teams? De wedstrijd in Rotterdam was van een bedenkelijk niveau zeker van de kant van Rozenburg. Maense profiteerde over de vleugels waar Johan Don en Rick Tas moeite hadden met hun tegenstanders. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de thuisploeg meer grip op het povere spel van Rozenburg. In de 35e minuut kwamen ze dan ook terecht aan de leiding. Jair Duarte Soares werd aangespeeld in de zestien en liet Rozenburg doelman Benny van der Meer met een schuiver kansloos. Het begon allemaal met knullig balverlies van Jeroen van Balen waardoor Maense op voorsprong kwam. Een minuutje later mocht Rozenburg niet mopperen en was Maense dicht bij de 2-0. Maar na wat prijsschieten in de zestien was het uiteindelijk Elroy van Seventer die de bal van de doellijn haalde en voor opluchting zorgde. Het centrale duo Van Seventer / De Groot moest veel corrigerend optreden en kwamen aan opbouwen amper toe. Vooral de lange bal werd gehanteerd en daar wisten Quak, Van Emmerik en Bak niet veel gevaar uit te halen. Yoeri Bak was nog het gevaarlijkst in de ploeg van Rob Vuik, maar meer en meer wordt duidelijk dat Bak alleen de achterhoede niet kan ontlasten. De ballen voorin vasthouden zodat de verdediging kan organiseren was moeilijk voor Rozenburg in Rotterdam afgelopen zaterdag.

Rozenburg kwam hoopgevend uit de kleedkamer, voor de 2e helft, maar stond na 2 minuten al op een 2-0 achterstand. Het leek al zo vroeg in de wedstrijd de definitieve winst voor de thuisploeg. Zeker toen Rozenburg drie honderd procent kansen omzeep hielp. Vooral de kans van Yoeri Bak op een meter of 6 voor een leeg doel was niet te missen maar de topscoorder van Rozenburg zag zijn inzet ruim over de doellat gaan. Uiteindelijk wist Rozenburg doelman Mauro Santos Da Silva nog wel te passeren maar het doelpunt van Lennart Quak was zeker buitenspel en een cadeautje van de scheidsrechter die het vlagsignaal van zijn assistent, aan Maense zijde, negeerde. Maar er stonden al 43 minuten op de klokken in die tweede helft en kon Maense de overwinning eenvoudig over de streep trekken. Een punt was misschien ook wel te veel geweest voor het zwakke optreden van Rozenburg.