We hebben het coach Vuik zeker niet horen zeggen, maar een ploeg als Rozenburg moet toch tot de kampioenskandidaten worden gerekend. Maar om serieus een gooi naar de titel te doen morst de ploeg gewoonweg te veel punten. Ook afgelopen week tegen koploper Pootugaal de bovenliggende partij, maar uiteindelijk tevreden moeten zijn met een puntje.

 

We schrijven zelf ook vaak dat de prijzen aan de finish worden uitgedeeld. Als we dan toch met wielertermen bezig zijn, je maakt meer kans om te winnen als je in de kopgroep zit dan in het peloton. Rozenburg doet telkens inspanningen om er weer bij te horen om vervolgens die inspanningen weer te niet te doen door vaak onnodig puntverlies, zoals afgelopen zaterdag tegen Poortugaal. Natuurlijk kan je ook niet alle wedstrijden winnen, maar PPSC, Maense, Rijnmond HS en zeker ook Poortugaal waren toch wedstrijden waar de ploeg van Rob Vuik de nodige punten heeft gemorst. Nog twee wedstrijden voor de winterstop, zaterdag thuis tegen SVS en volgende week uit tegen Zestienhoven. Dat moeten, voor dat ze op sportpark West onder de kerstboom kunnen gaan zitten, gewoon zes punten zijn. Met aanvoerder Elroy van Seventer kijken we ook nog even terug op de wedstrijd van afgelopen week tegen Poortugaal. "Afgelopen zaterdag had er zeker meer ingezeten. We hebben achterin weinig weggegeven en zeker eerste helft een paar 100% kansen gekregen, daarvan moet er gewoon minimaal eentje in. Wordt tijd dat we weer een keer winnen, hebben nu al drie keer op rij niet gewonnen. En ook hebben we nog wat goed te maken ten opzichte van de laatste thuiswedstrijd." Als we dan nog even een compliment weggeven voor het houden van de 'NUL' is de aanvoerder realistisch. "Winnen met 2-1 is beter."

De schade voor koploper Poortugaal is meegevallen. Kethel Spaland vergat te profiteren van het gelijke spel tussen de koploper en Rozenburg. Uit tegen Victoria kwam Kethel Spaland ook niet verder dan een puntendeling. Rhoon valt tot nu toe tegen. Het verloor afgelopen week thuis van het laaggeplaatste CION met 1-2. Ook Tom Larssen weet bij Vlotbrug de vinger nog niet op de zere plek te leggen. Hij zal in de uitwedstrijd tegen Zestienhoven niet op een half dozijn doelpunten hebben gerekend, 6-0. We zullen dan maar weer schrijven dat iedereen van iedereen kan winnen ... de prijzen en de finish en dat verhaal van Parijs is nog ver ..... Maar Rozenburg morst te veel punten of moeten we de rood gelen niet langer tot een kampioenskandidaat rekenen.

De uitslagen van 29 november 2014

Er lagen er 23 in het netje

Thuis

 

Uit

Uitsl.

Maense

-

Leonidas

0 - 2

Poortugaal

-

Rozenburg

0 - 0

Rhoon

-

CION

1 - 2

Rijnmond HS

-

Excelsior R.dam

3 - 1

SVS

-

PPSC

3 - 3

Victoria 04

-

Kethel Spaland

1 - 1

Zestiehoven

-

Vlotbrug

6 - 0

Zaterdag de thuiswedstrijd tegen SVS uit Capelle aan de IJssel. Waarschijnlijk toch wel een onbekende voor Rob Vuik en zijn staf op sportpark West. Vorig jaar kampioen geworden in de 4e klasse en dit jaar wat in de onderste regionen van de derde klasse C. Afgelopen week een gelijkspel tegen middenmoter PPSC, 3-3.

 

 

 

 

 

Het programma voor 6 december 2014

Thuis

 

Uit

CION

-

Maense

Excesior R.dam

-

Rhoon

Kethel Spaland

-

Poortugaal

Leonidas

-

Rijnmond HS

PPSC

-

Zestienhoven

Rozenburg

-

SVS

Vlotbrug

-

Victoria 04

     

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Jordie de Groot terug van vakantie misschien op de bank? Erik Don heeft 4 wedstrijden schorsing overgehouden aan de rode kaart tegen Victoria, en zal er niet bij zijn. Leon Nigg heeft weer last van zijn hamstring en ook Renaldo van Emmerik heeft weer klachten en ook niet inzetbaar. Rob Vuik zal niet zoveel afwijken van de opstelling van afgelopen zaterdag tegen Poortugaal.

Doel: Stefan van Asperen. Achter: Vince Lissenberg, Stefan van Es, Elroy van Seventer, Johan Don. Middenveld: Isa Fahkri, Kenan Yilmaz, Yoeri Bak, Lester van Kaam. Voor: Lennart Quak en Jeroen van Balen.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.