Nieuwenhoorn - Rozenburg 2-4 (rust 1-3)

Ook in de tweede vriendschappelijke wedstrijd van de winterstop won Rozenburg simpel. Nadat vorige week vierdeklasser Rockanje niet opgewassen was tegen de ploeg van Rob Vuik, moest dit keer derdeklasser Nieuwenhoorn het onderspit delven. Natuurlijk allemaal voor wat het waard is op een koud sportpark aan de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis.

Bij Rozenburg ontbrak Jordie de Groot (vakantie) en Vince Lissenberg (ziek red.). De wedstrijd was nog geen twee minuten oud of stond de thuisploeg al op een 1-0 voorsprong. De Rozenburgse defensie liet zich makkelijk te kijk zetten en was kennelijk nog niet aan de wedstrijd begonnen. Stefan van Es speelde op de positie van Jordie de Groot naast Elroy van Seventer in het hart van de defensie. Nieuwenhoorn speelde wel leuk voetbal maar kwam na die eerste snelle treffer eigenlijk niet veel verder dan de 16 meter. Rozenburg deed zeker iets terug en gaf vooral een lesje in effectiviteit aan de gastheren. Het was vooral spits Lennart Quak die het netje deze winterstop weet te vinden. Scoorde Quak er tegen Rockanje drie was hij ook met een onvervalste hattrick de man die nog voor de thee Rozenburg aan een 1-3 voorsprong hielp. En zonder nu een echt goede wedstrijd te spelen was Nieuwenhoorn, mede koploper in de derdeklasse B, een makkelijke prooi.

Nieuwenhoorn, een ploeg die uit de zondagafdeling snel terug wil naar de top van het zaterdagvoetbal, was ook in de tweede helft niet in staat het Rozenburg echt moeilijk te maken. Een tweede helft waar Rob Vuik al zijn vier bankzitters in het veld bracht, doelman Van Asperen, Leon Nigg, Ronaldo van Emmerik en Onur Zaif bleven in de kleedkamer achter en kwamen Benny van der Meer, Rick Tas, Gerard de Niet en Johan Don in het veld. Veel maakte dat in het wedstrijdbeeld niet uit. Lester van Kaam zette Rozenburg na 70 minuten op een 1-4 voorsprong en mocht Nieuwenhoorn in de slotfase doelman Benny van der Meer nog een keertje naar het net sturen. Zaterdag krijgt de competitie een vervolg en komt koploper Kethel Spaland naar sportpark West. Dat wordt zeker een andere wedstrijd.