Rozenburg - Kethel Spaland 2-1 (rust 1-1)

Rozenburg door de overwinning op Kethel Spaland terug in de top 3 van de 3e klasse C en doet weer mee in de race om het kampioenschap. Misschien niet allemaal even mooi, van beide kanten niet, maar met de ploeg van West moet weer rekening worden gehouden. Als we naar de doelpunten kijken was het doelpunt van Kethel Spaland een krijgertje en dat was voor de winnende goal van Rozenburg zeker ook zo'n maar die bal op de paal van Lennart Quak die door Yoeri Bak in de rebound werd binnen geschoten was kenmerkend voor het verschil tussen beide ploegen afgelopen zaterdag. Rozenburg op de belangrijke momenten net iets scherper.

De wedstrijd werd gespeeld op het vierde veld van Rozenburg en zonder ons nu in de discussie te mengen over spelen op kunstgras is toch de vraag of dit nu wenselijk is voor club, sponsors en vooral het publiek. Een (trainings)veld met op veel plaatsen hoge hekken omdat de pupilletjes in de dwarsrichting spelen. Een tribune die het publiek moet beschermen tegen de weersomstandigheden op een plaats waar niet werd gespeeld, een terras waar je een prachtig overzicht op het veld hebt met de mogelijkheid tot een versnapering met zicht op de wedstrijd die daar niet werd gespeeld, een veld vol reclameborden en het afspelen van reclame boodschappen en opstellingen via de geluidsinstallatie op een veld waar niemand stond. Maar Rozenburg pakte de punten en daar gaat het in dit spelletje om.

Rob Vuik had Jordie de Groot naar het middenveld doorgeschoven en was naast Elroy van Seventer Stefan van Es de centrale verdediger. Er zat duidelijk druk op de wedstrijd van beide kanten. Bij verlies was Rozenburg de aansluiting met de top van de ranglijst kwijt en voor de gasten uit Schiedam de wetenschap dat Rozenburg hoofdzakelijk van zichzelf kan verliezen dit seizoen en gewoon mee moet spelen om de prijzen. Na een onwennig begin met kleine kansjes of mogelijkheden aan beide kanten was het in de 21e minuut raak voor Kethel Spaland. De gasten hadden er wel de hulp van Rozenburg voor nodig. Het centrale verdedigingsduo Van Seventer en Van Es liepen elkaar in de weg en ook zat er volgen Rozenburg doelman Stefan van Asperen nog een schoen van Erik Don aan voor de bal over de lijn rolde. Maar ook de voet van Kethel Spaland aanvaller Elroy Wijngaarde was in ieder geval in de buurt. In de 32e minuut was het Yoeri Bak die de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Een pegel van Lennart Quak op de paal werd in de rebound door Bak in het net geschoten. Stefan van Es kreeg in de eerste helft nog het gele kartonnetje van scheidsrechter Durgunsu en mocht niet klagen dat de scheidsrechter het niet als doorgebroken speler beoordeelde.

"Je zag dat er veel druk op zat, vooral de eerste helft", vertelde coach Rob Vuik na de wedstrijd. "We durfde niet echt te voetballen er zat wat nervositeit in de ploeg. Dat zag je met name ook aan het begin met Elroy en Stefan (Van Seventer en Van Es red.) We speelde te snel centraal in terwijl de ruimte eigenlijk aan de zijkanten lag. Dan krijgen we een rot goal tegen maar we creëren ook wel wat. Ik denk dat we wel aan elkaar gewaagd waren. Een mooie wedstrijd was het niet, maar wel vol strijd. Er zaten best wel belangen op die wedstrijd. Het was voor ons aanhaken of afhaken. In de 2e helft hebben we het gewoon keurig netjes gedaan. Ik heb veel strijd gezien en dat is zeker belangrijk. We kunnen er nog een mooi seizoen van maken", keek de coach van de Rood Gelen terug en vooruit.

Ronaldo van Emmerik was de maker van de 2-1 in de tweede helft en was het Kethel Spaland doelman Dominic van Mourik de helpende hand. De doelman liet de bal door zijn handen glippen. Daarna wilde Rozenburg alleen maar de punten op West te houden, met resultaat. De laatste periode werd zelfs Jordie de Groot weer naar achteren gehaald waar hij meedogenloos verdedigde met de instelling het doel heiligt de middelen. Een speler die Rozenburg volgend seizoen zeker zal gaan missen. Rozenburg won en doet hele goede zaken in de stand op de ranglijst.