Na het puntenverlies van afgelopen week tegen hekkensluiter Excelsior Rotterdam lijkt het kampioenschap verder weg dan ooit. Inmiddels heeft koploper Kethel Spaland 7 verliespunten minder dan de Rood Gele Brigade van Rob Vuik en ligt ook het Vlaardingse Victoria op de loer voor de tweede plaats. Bij verlies zaterdag in en tegen Rhoon lijkt het kampioenschap verder wel verkeken zeker als koploper Kethel Spaland de horde Maense tot een goed einde weet te brengen.

 

Toch nog een scheef beeld in de stand op de ranglijst

Rhoon heeft nog steeds 2 wedstrijden minder gespeeld dan bijvoorbeeld Rozenburg. Dat kunnen zomaar 6 punten zijn, alhoewel de ploeg uit de Albrandswaard dit seizoen al 7 keer verloor en die inhaalwedstrijden niet gelijk in winst kunnen worden omgezet. Koploper Kethel Spaland maakte afgelopen zaterdag geen fout en won overtuigend met 5-0 tegen CION. Victoria blijft ook in de race en won van Leonidas en Maense was voor Poortugaal te sterk. Van de top 5 lieten alleen Leonidas en Rozenburg steekjes vallen. Afgelopen week was aanvoerder Jordie de Groot er niet bij maar voor de wedstrijd met Rhoon spraken we wel nog even met hem over de kampioenskansen.

Jordie de Groot

"Kampioenschap is na afgelopen zaterdag zo goed als zeker verspeeld denk ik, maar we moeten wel de druk op Kethel blijven houden, de bal is rond en je weet het tenslotte nooit..… Dus as zaterdag moeten we gewoon winnen om enigszins in hun spoor te blijven. Maar we moeten ons inderdaad voorlopig focussen op plek 2", vertelde de aanvoerder van Rozenburg. Blijft over de nacompetitie en daarvoor is de 3e periode en zo hoogmogelijk eindigen om eventueel de periode van de kampioen, die er nog geen heeft, over te nemen. Nacompetitie moeilijk? " Ik denk dat dat te negatief is, we staan nog ‘gewoon’ 2e en krijgen uit de top 6 nog 3 ploegen dus nog alle kans om in de top 3 te eindigen." Dan maar hopen dat Kethel Spaland nog een periode pakt.

 

Het programma voor 21 maart 2015

Thuis

 

Uit

CION

-

Leonidas

Excelsior R.

-

PPSC

Maense

-

Kethel Spaland

Poortugaal

-

Zestienhoven

Rhoon

-

Rozenburg

Rijnmond HS

-

Vlotbrug

SVS

-

Victoria '04

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Leon Nig is geblesseerd. Voor Nigg geen gelukkig seizoen tot nu toe. "Het zit niet mee dit seizoen", vertelde Leon Nigg afgelopen zaterdag na de wedstrijd tegen Excelsior waar hij met een hamstringblessure uitviel. "Veel trainen op kunstgras en spelen op gras lijkt toch lastig te zijn, in ieder geval voor mij dit seizoen. Zal wel weer een poosje last houden en nu net in de belangrijke slotfase van de competitie." Gerard de Niet speelde afgelopen week in het 2e elftal en liep tegen het rode kartonnetje aan en dus geschorst. Verder kan coach Rob Vuik over een fitte groep beschikken. Elroy van Seventer en Jordie de groot zullen ongetwijfeld weer in het centrum van de verdediging spelen. Vince Lissenberg weer terug naar de rechtsbackpositie en verdedigend op links ongetwijfeld Erik Don. Eerst maar weer eens de deur sluiten zal het credo van Vuik ongetwijfeld zijn. In de aanval zullen geen wijzigingen zijn Bak, Quak en Van Emmerik. Op het middenveld Zaif, Yilmaz en Van Kaam. Of gaat de coach ons verrassen pinch-hitter Isa Fakhri houdt hij zeker op de bank voor moeilijke tijden. Maar is er een plaats in de basis voor Stefan van Es en moet Jordie de Groot weer naar het middenveld? In de slotfase van de competitie zal het roer toch niet helemaal om gaan. Met een fraaie 2e plaats op de ranglijst is daar zelfs na puntenverlies van afgelopen week geen reden toe.

Doel: Stefan van Asperen. Achter: Vince Lissenberg, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Erik Don. Middenveld: Onur Zaif, Kenan Yilmaz, Lester van Kaam. Voor: Youri Bak, Lennart Quak en Renaldo van Emmerik.

 

 

Foto: Leon Nigg (geblesseerd aan de hamstring)

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 13th. .