Rhoon - Rozenburg 1 - 1 (rust 0-0)

"Een wedstrijd die geen winnaar verdiende", was de reactie van Rozenburg trainer Rob Vuik. Maar zeker ook een wedstrijd waar de thuisploeg een voorsprong, tegen 10 man, niet vast kon houden, en Rozenburg niet eens zo slecht weg kwam met een puntendeling op sportpark De Omloop. Rhoon maakte de beide doelpunten en in de slotfase van de wedstrijd. Elroy van Seventer heeft dat niet meer meegemaakt en stond al onder de douche voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

Het was vooral een armoedige remise op sportpark De Omloop. Het veld en de harde wind waren misschien niet ingrediënten voor een mooi voetbalmiddagje, maar vooral de beide ploegen maakten er een saaie voetbalmiddag van. Het was slecht en leek de angst om te verliezen er bij zowel de thuisploeg Rhoon als ook bij de gasten uit Rozenburg in te zitten. Rozenburg speelde met Erik Don als linker spits maar heel veel meer gevaar als de laatste weken met Renaldo van Emmerik leverde dat zeker niet op. "Het was niet wat ik er van verwacht had", vertelde Rob Vuik. "Maar de aanvoer van achteruit was ook niet goed om met Erik Don extra gevaar te stichten", was de verdere uitleg van de Rozenburg coach die zeker niet tevreden kon zijn met de verrichtingen van zijn team. Ook de coach vond het een slechte wedstrijd maar liet zich verder niet uit over het vertoonde spel. Het was een rommelige wedstrijd, zeker het eerste half uur. Rhoon was dan misschien wel iets sterker in die beginfase maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Het waren vooral de Rozenburgse verdedigers die doelman Stefan van Asperen in gevaar brachten met te korte terugspeelballetjes en hielden niet of nauwelijks rekening met het hobbelige veld. Rozenburg stelde daar niet zoveel tegenover. Rozenburg was door het spelen van Erik Don op links in de aanval nog afhankelijker van de vertrekkende Youri Bak als het gaat om de doelpunten en die druk wordt voor Bak zwaarder en zwaarder. Lennart Quak heeft het vizier niet op scherp staan en is ook een spits die als aanspeelpunt moet worden gebruikt maar bij het ontbreken van aansluitende middenvelders die het verschil kunnen maken een speelwijze die nauwelijks resultaat op levert. Toch kreeg Rozenburg de grootste kansen om de score te openen. In de 25e minuut was het Erik Don die met een halve voorzet en een poging in de korte hoek Rhoon doelman Remy Brugts op zijn weg vond. En een paar minuten later was het een voorzet van Youri Bak die Vince Lissenberg vrij voor de keeper zette en de verdediger de bal, in wat een halve volley moest worden, naast het bijna lege doel schoof. Beide ploegen gingen naar de thee met een brilstand en ook voor het schaars opgekomen publiek was de kantine met de warme koffie nog het beste deel van de middag.

In de tweede helft maakte zowel Rhoon als ook Rozenburg een doelpunt uit buitenspelpositie. Maar verder was er weinig opwindendst te beleven op sportpark De Omloop. Of het moet in de 21e minuut zijn geweest toen Elroy van Seventer met direct rood naar de douche werd gestuurd. "Ik denk wel een terechte rode kaart", was ook Rozenburg trainer Rob Vuik van mening. "Er stonden nog wel wat spelers op gelijke hoogte, maar je kan hem geven." Rozenburg moest de bakens verzetten en werd Stefan van Es weer naar het centrum van de verdediging gehaald. Jeugdtalent Onur Zaif werd naar de kant gehaald en Isa Fakhri moest voor de nodige onrust gaan zorgen. In het veld was de man meer situatie niet eens te merken en kon Rhoon niet of nauwelijks profiteren van de ontstane situatie. In de slotfase dan toch nog twee doelpunten. Beide gescoord door Rhoon maar op het scorebord uitgedrukt in een gelijkspel. Eerst in de 41e minuut was het Gat Feshaye (nr. 4 foto midden) die een terugspringende bal van de paal, schot van Roy Tibboel, loeihard in de touwen schoot achter de kansloze Rozenburg doelman Stefan van Asperen. En in blessure tijd hielp Rhoon spits Maurice Heijboer Rozenburg nog aan de gelijkmaker. Angstig voetbal van Rhoon aan de grondslag van de gelijkmaker. Met veel te veel man terug in de zestien en zelfs spits Heijboer was meegekomen om te verdedigen. In een onoverzichtelijke situatie kreeg hij al dan niet bewust de bal tegen de borst en passeerde zijn eigen doelman. (zie foto) Misschien was de 1-1 wel een afspiegeling van de verhoudingen in het veld maar Rozenburg mocht toch niet klagen dat Rhoon het verschil niet kon maken tegen 10 man en ook nog eens zelf voor de gelijkmaker zorgde.