Victoria 04 - Rozenburg  3 - 2 (rust 1-1)

Als je de kansen niet benut kan je ook geen aanspraak maken op de punten. Of je nu de betere bent en de wedstrijd gestolen is, is van ondergeschikt belang. Rozenburg was dan wel de bovenliggende ploeg maar mistte killers, zowel in de aanval als ook in de verdediging. Zaterdag stond er geen ploeg die voor een prijsje, vervangende periodetitel van de kampioen, wilde gaan. In plaats van een gaatje te maken met de nummer 3 op de ranglijst, de tegenstander van afgelopen zaterdag Victoria, staat de ploeg nu zelf op de 3e plaats en grijpt het, als het zo doorgaat, naast de prijzen.

 

"Ik heb geen ploeg gezien die de zaag erin zet. We spellen gewoon te soft en als je kijkt welke kansen we krijgen moeten we hier gewoon winnen", was de coach van Rozenburg teleurgesteld in zijn ploeg. Coach Rob Vuik kon niet beschikken over Lester van Kaam die met een dikke knie op de tribune zat. Zonder Van Kaam, de beoogde vervanger voor de voor 7 wedstrijden geschorste Vince Lissenberg, moest Rob Vuik zijn formatie waarin hij tegen Botlek een oefenwedstrijd had gespeeld vlak voor de wedstrijd wijzigen. Stefan van Es werd de rechtsachter en aan de linkerkant de sterke Erik Don naast het vertrouwde centrum Jordie de Groot en Elroy van Seventer. De weersomstandigheden waren niet optimaal haarde wind in de lengterichting over het veld vergezeld van de nodige slagregens, zeker in de 2e helft. Na een kwartiertje spelen was de eerste echte kans voor Renaldo van Emmerik. Van Emmerik werd de vrije ruimte in gestuurd en kreeg de bal goed langs de uit zijn doel komende Michel Zuur. De bal ging net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Rozenburg speelde beter maar het benutten van de kansen speelde de ploeg gedurende de gehele wedstrijd parten. En eigenlijk was dat niet alleen afgelopen zaterdag het probleem. Rozenburg scoort moeilijk en krijgt te veel onnodige doelpunten tegen. Maar ook tegenstander Victoria , die na de gewonnen wedstrijd tegen Rozenburg op de 2e plaats staat, heeft zelfs 46 doelpunten tegen een ongekende hoeveelheid voor een nummer 2 in de competitie. Na een half uur spelen kwam Rozenburg aan de leiding. Renaldo van Emmerik was de maker op aangeven van Kenan Yilmaz. Van dichtbij kon hij doelman Zuur simpel passeren. Victoria reageerde bijna vanaf de aftrap met een schot van Glenn de Visser dat op de lat uiteenspatte. Toch kwam Victoria nog voor de thee langszij. Een doelpunt uit het niets en Glenn de Visser nu wel trefzeker. De bal moet bedoeld zijn geweest als een voorzet maar gedragen door de wind strak in de kruising.

Na de thee zag Rozenburg het gevaar wel naderen en gesteund door de harde wind, dit keer in de rug, wilde de ploeg snel weer op voorsprong komen. Maar de sluitpost van de thuisploeg, Michel Zuur, groeide in de wedstrijd en vooral Lennart Quak en Renaldo van Emmerik kregen de bal niet langs de doelman van de thuisploeg. Na een kwartier in de tweede helft was het juist de thuisploeg die aan de leiding kwam. Tegen de verhouding in, maar succesvol met mooie counter. Weer was de goed opdreef zijnde Glenn de Visser betrokken bij het doelpunt. De Visser gaf de voorzet en aanvoerder Raymon Lingen kon Rozenburg doelman het nakijken geven, 2-1. Rozenburg verzette nog wel de bakens en kwam door een doelpunt van Renaldo van Emmerik langszij. Lennart Quak was de aangever, maar de verdediging van Victoria ging bij de treffer niet helemaal vrijuit. Na de gelijkmaker was het wel Rozenburg die de winnende wilde forceren maar op de counter was de thuisploeg zeker zo gevaarlijk. Victoria kreeg de beste mogelijkheden en in de 85e minuut loon naar werken. Als de meeste toeschouwers denken aan een gelijkspel is het Donny van Balen die de 3 punten voor de thuisploeg in veilige haven brengt, 3-2. Daarna hield de thuisploeg met man en macht de deur in het slot. Rozenburg zakt naar de 3e plaats op de ranglijst en moet nu afwachten of Victoria nog steekjes laat vallen, maar heeft ook de hete adem in de nek van Poortugaal en Rhoon. Poortugaal heeft een gelijk aantal punten en Rhoon is op één punt genaderd. "We geven het gewoon weg", was coach Rob Vuik duidelijk. "Te soft, niet meedogenloos genoeg nooit van de zaag er onder. En die kansen moeten gewoon doelpunten zijn. We waren niet instaat de wedstrijd over de streep te trekken geven een voorsprong weg. Te soft kan het niet anders benoemen."

 

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .