Rozenburg - Zestienhoven 4-1 (rust 1-1)

Punten vergoeden altijd veel in de voetballerij, ook zaterdag in de wedstrijd tussen Rozenburg en Zestienhoven. Althans voor de thuisploeg, de gasten uit Rotterdam verzuimde in de eerste helft afstand te nemen en kregen daarvoor de rekening geprecenteerd. Was er in de eerste helft, in ieder geval voor de toeschouwers, niet veel te genieten op sportpark West, pakte Rozenburg vooral in de tweede helft de zaken weer op en won niet onverdiend door doelpunten van Ronaldo van Emmerik en Yoeri Bak.

Maar was die tweede helft dan wel beter dan de eerste was het alles behalve sprankelend ook in de tweede helft niet, waar Rozenburg wel 3 keer het net achter doelman Mickey Nijman van Zestienhoven wist te vinden. Rozenburg moest winnen om de druk op Victoria te houden en bij een misstapje van de Vlaardingers in aanmerking te komen voor de vervangende periode van de kampioen. Aan die doelstelling voldeed de thuisploeg.

Coach Rob Vuik had in ieder geval een ander Rozenburg gezien in de tweede helft. "De eerste helft was niet best maar de tweede heft heb ik toch een ander Rozenburg gezien. Misschien dan niet altijd even mooi maar wat ik wel heb gezien is strijd. Zeker ook onder aanvoering van Essie (Stefan van Es red.) werd er op de bal gejaagd en werd er weer druk naar voren uitgeoefend. Daardoor kregen we weer bezit van het middenveld. In deze fase van de competitie is het nergens meer echt mooi. Er staan belangen op het spel en dat zie je terug op het veld. We lieten het speelveld te lang en soms is dat niet meer coachbaar. In de rust tegen de ploeg gezegd, we gaan op dezelfde voet verder dan vorige week tegen Victoria. Dit kan niet en dat mag gewoon niet. Ik ben blij dat we in de tweede helft een ander Rozenburg hebben gezien. Als we zo blijven spelen als in de tweede helft kan het nog wel eens leuk worden. We moeten blijven winnen en dan is de doelstelling van een periode weer dichterbij", was Rob Vuik nog even strijdbaar als aan het begin van de competitie. Rozenburg begon te slap aan de wedstrijd en na 11e minuten kwam Zestienhoven aan de leiding. Balverlies in de zestien bracht Santos Silva in een riante positie om de score te openen, 0-1. Die zelfde Santos Silva kreeg in de 20e minuut de kans om al vroeg in de wedstrijd Rozenburg op een 0-2 te zetten. Silva Santos werd in de zestien onderuit geschoffeld door Elroy van Seventer samen met Rozenburg doelman Stefan van Asperen. Voor scheidsrechter Knuppe geen twijfel de bal op de stip. De Rozenburg doelman hield zijn ploeg op de been en stopte de penalty van Silvan Santos. Nadat Rozenburg van de schrik was bekomen kon het een beetje aan voetballen gaan denken. Na een halfuur spelen kwam de thuisploeg langszij, Yoeri Bak was de maker.

Rozenburg kwam na de thee beter uit de kleedkamer dan de gasten, en in de zesde minuut ook op voorsprong. Een vrije trap Jordie de Groot werd door Yoeri Bak snoeihard ingekopt. Na de voorsprong ging Rozenburg iets vrijer spelen. Omdat het speelveld te lang was voor mooie combinaties zochten de beide ploegen veelvuldig de lange bal. Hoe rommelig het ook leek Rozenburg kreeg steeds meer vat op de speelwijze van Zestienhoven. Druk op de bal en vooral druk naar voren was de inleiding van de 3-1. Daniel van der Bijl wilde de bal terugspelen op zijn keeper en deed dat met Renaldo van Emmerik in zijn rug te kort. Voor Van Emmerik een mooie gelegenheid om eerder bij de bal te zijn dan de keeper en het net voor de derde keer te laten bollen. In blessuretijd maakte Yoeri Bak zijn derde van de middag en kon Rozenburg met een fraaie 4-1 overwinning de kleedkamer opzoeken. Aangever was de ingevallen Lennart Quak. Cruciaal in de wedstrijd was het stoppen van de strafschop, in de 20e minuut, door doelman Stefan van Asperen, anders had het wel eens een lastig middagje kunnen worden voor de Rood Gelen. En dat ze Yoeri Bak volgend jaar gaan missen op sportpark West staat als een paal boven water. Natuurlijk 'Man of the Match' met 3 doelpunten.