SVS - Rozenburg 3-0 (rust 1-0)

Het kaarsje gaat langzaam uit bij het vlaggenschip van Rozenburg. De nacompetitie is verder weg dan ooit. Maar wat voor waarde heeft meespelen in de nacompetitie, leuke wedstrijden misschien maar die zijn er bij Rozenburg allang niet meer. En als ze op sportpark West in de spiegel kijken heeft Rozenburg in een eventuele 2e klasse, het doel van de nacompetitie, niets te zoeken. Met de huidige selectie zou dat al lastig zijn en daar verdwijnen ook nog eens een paar sterkhouders. Hoe dat volgend seizoen wordt opgevangen is nog niet duidelijk. Maar eerst dit seizoen tot een einde brengen, en dat is al lastig genoeg.

Rob Vuik moet de laatste weken nog al eens wisselen in zijn team, schorsingen, blessures en zelfs vakanties maken het voor de coach bijna onmogelijk om de nodige rust te brengen in zijn team, nodig om klikkende resultaten neer te zetten. En aan die klinkende resultaten ontbreken de laatste weken. Ook zaterdag tegen degradatiekandidaat SVS in Capelle aan den IJssel verliep het niet gunstig voor Rozenburg. "We zijn al een aantal wedstrijden niet goed, dat is duidelijk", was Rob Vuik realistisch na de wedstrijd tegen SVS. "Het was de eerste 20 minuten het zelfde als vorige week tegen Vlotbrug. We beginnen niet scherp en met zo'n vroege goal loop je weer achter de feiten aan en dat is natuurlijk zonde. Eigenlijk hebben we een ploeg waar alles mee moet zitten en als het dan even tegen zit dan lukt er op dit moment niets meer. Ik ga me niet verschuilen achter de vele wisselingen. Maar vervelend is het wel, zeker als het nog ergens om gaat. Maar we doen ons zelf gewoon tekort. We hadden vandaag geen recht op een overwinning laat dat duidelijk zijn. En dan krijg je ook nog eens een penalty tegen en is de wedstrijd gespeeld. Hoort bij een wedstrijd zoals vandaag. De tegenstander leverde strijd en wij niet. Met Rudi van Dop in de tweede helft kregen we nog wat oorlog in de zestien, misschien had ik wel met Van Dop moeten beginnen maar dat is achteraf. De kansen op de nacompetitie zijn nu wel heel erg klein. We gaan er volgende week hopelijk nog een mooie wedstrijd van maken", was de coach gelaten vlak na de wedstrijd.

Na 3 minuten gaf de thuisploeg al een signaal af dat de ploeg boven de rode streep wilde eindigen en strijden voor een langer verblijf in de 3e klasse. Yannick de Lely was dicht bij de openingstreffer in die derde minuut. Maar met een uiterste krachtinspanning van Rozenburg doelman Stefan van Asperen, hij ranselde de bal op spectaculaire wijze uit de benedenhoek, werd een snelle achterstand voor Rozenburg voorkomen. Twee minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Antony Schoenmaker was te snel voor Rick Tas, wilde de bal voorgeven maar kreeg het leer terug en in de rebound en was doelman van Asperen nu wel verslagen, 1-0. SVS kwam beter uit de startblokken en de ploeg straalde strijdlust en de absolute wil om te winnen uit. Rozenburgers hadden wat moeite met het spel van de thuisploeg. De waarschuwing uit de heenwedstrijd waar Rozenburg bij de thee al een 1-3 achterstand had opgelopen was kennelijk niet meer in de koppies van de naar het einde van de competitie snakkende ploeg van Vuik. Dat er nog deelname van de nacompetitie op het spel stond voor Rozenburg was aan het spel niet te zien. Voor de thee kreeg Lester van Kaam nog de grootste kans op de gelijkmaker. Hij mocht in de 38e minuut alleen op SVS keeper Ricardo Nooitrust af gaan maar de sluitpost van de thuisploeg kon het klusje simpel klaren.

Na de thee probeerde Rozenburg de bakens nog wel te verzetten maar zelfs topscoorder Yoeri Bak kon in een één op één duel niet winnen van de doelman van SVS. SVS kwam onder druk te staan en coach Vuik wilde daar nog een schepje bovenop doen door een verdediger te wisselen voor een aanvaller. Het risico van het weggeven van wat meer ruimte, was de tol die hij wilde betalen. Rick Tas werd naar de kant gehaald en Rudi van Dop, die al een wedstrijd in het 2e elftal van Rozenburg had gespeeld, kwam voor nog meer druk op het doel van de thuisploeg in het veld. Rudi van Dop viel verdienstelijk in en kwam er wat oorlog in de zestien. Maar de weggeven ruimte achterin werd Rozenburg met nog een kleine 20 minuten te spelen fataal. Binnen de beruchte lijnen werd er een speler van SVS onderuitgehaald en kreeg Kenan Yilmaz een gele kaart. Niet Yilmaz was de schuldige maar doelman Van Asperen. "Ja, ik raakte die speler", vertelde de doelman. "Yilmaz kreeg een kaart voor mekkeren." Bal op de stip en Antony Schoenmaker zette, met zijn tweede van de middag, de 2-0 op het bord en was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase maakte invaller Jeroen de Lely er nog 3-0 van maar dat was meer voor de statistieken. Zaterdag komt Poortugaal naar West voor de laatste 90 minuten van de competitie 2014 - 2015, of geeft Rhoon de plaats in de nacompetitie alsnog weg.