In de 3e klasse C blijft het allemaal nog mogelijk. Zelfs na het verlies tegen SVS van afgelopen zaterdag kan Rozenburg zich nog steeds plaatsen voor de nacompetitie. Rhoon heeft echter de sterkste troef in handen en bij winst in Vlaardingen tegen Cion plaats Rhoon zich voor de het toetje van de competitie 2014-2015. Rozenburg kan alleen maar lijdzaam toekijken en moet natuurlijk winnen, en dat lijk al moeilijk genoeg. Tegenstander Poortugaal won de eerste periode en heeft maar één doel heel blijven.

 

De laatste wedstrijd of toch een toetje

Spannend tot aan de laatste wedstrijd in de 3e klasse C, zeker onderaan de ranglijst. Het verschil tussen de nummer 12 P/D plaats en de nummer 7 Maense is maar 2 punten. Dat zou wel eens het grote voordeel voor Rozenburg kunnen worden, als de ploeg tenminste nog in de nacompetitie wil spelen. Als we naar het programma kijken nogal wat krakertjes waar vooral de onderste ploegen bij betrokken zijn. Rijnmond Hvl. Sport lijkt op papier de makkelijkste opgaaf, wel uit, tegen het reeds gedegradeerde Excelsior. Leonidad tegen Maense en SVS tegen PPSC zijn ploegen die direct in de gevarenzone staan, en spelen tegen elkaar. En Cion op plaats 13 is een kat in nood en moet winnen van Rhoon die voor een vervangende periode in slag gaat. Die laatste wedstrijd is voor Rozenburg van groot belang. Een misstapje van Rhoon of een laatste kans voor Cion kan Rozenburg in de nacompetitie brengen. Een beetje dubbel gevoel, het kan zomaar de laatste wedstrijd van Yoeri Bak, trainer Rob Vuik en Jordie de Groot zijn. En daar beginnen we ons gesprek met aanvoerder Jordie de Groot dan ook mee.

Jordie de Groot

"Ja klopt, al hou ik me daar nu nog niet echt mee bezig... Misschien tijdens of na de wedstrijd dat ik er aan moet denken. Ligt ook beetje aan hoe de wedstrijd verloopt", vertelde de aanvoerder die volgend seizoen op het Geuzenpark speelt bij Brielle. "Maar er is nog een kleine kans op nacompetitie, en zolang er een kans is moet je daar voor gaan. Ik ga er vanuit dat wij zaterdag 'gewoon' winnen en dat Cion van Rhoon wint!" Alles dus gericht op de cruciale wedstrijd tussen Cion en Rhoon. Geeft Jordie de Groot Cion nog een kans? "Ja Cion uit altijd lastig, we hebben dat zelf gemerkt en de laatste weken pakken alle onderste ploegen de nodige punten. Zij moeten zelf winnen om nacompetitie te ontlopen dus, het wordt een spannende slotdag. Wij moeten gewoon onze laatste thuiswedstrijd winnen, voor het publiek alles wat VVR een warm hart toedraagt. En dan zien we om 16.15uur (tijdens het live bandje en onder het genot van een pilsje) of er toch nog een toetje in zit..."

 

Klik hier voor de actuele stand

 

Het programma voor 9 mei 2015

Thuis

 

Uit

CION

-

Rhoon

Excelsior R.

-

Rijnmond HS

Kethel Spaland

-

Victoria '04

Leonidas

-

Maense

PPSC

-

SVS

Rozenburg

-

Poortugaal

Vlotbrug

-

Zestienhoven

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Vince Lissenberg is er zaterdag in ieder geval niet bij. De KNVB heeft uitspraak gedaan over zijn schorsing (onder voorbehoud 8 wedstrijden red.). Lennart Quak heeft niet getraind deze week en zal (waarschijnlijk) niet tot de selectie behoren. Leon Nigg en Gerard de Niet hebben zich beperkt tot looptrainingen en ook Renaldo van Emmerik heeft nog wat last van een liesblessure. Wordt het de laatste opstelling die Rob Vuik uit de hoge hoed tovert of krijgen we toch nog een toetje. Zaterdag om 16:15 uur weten we meer. De wedstrijd begint om 14:30 uur!!!!

Foto: Jordie de Groot en Yoeri Bak voor de laatste keer in één team zaterdag tegen Poortugaal?

 

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .