Tweedeklasser Botlek in problemen. Kan de ploeg uit Spijkenisse die status behouden of spelen de bewoners van sportpark De Brug volgend jaar in de derde klasse. Rozenburg is de nacompetitie afgelopen zaterdag tegen Botlek goed begonnen. De ploeg van Rob Vuik gaat zaterdag naar Spijkenisse met een ruime 3-1 overwinning uit de heenwedstrijd. De druk voor de tweedeklasser is nog groter dan die op sportpark West al was. Botlek zal uit een ander vaatje moeten tappen. Maar de grote vraag is heeft coach Rinus Schrijver van Botlek andere vaatjes om zijn ploeg voor de tweede klasse te behouden.

 

Ook voor Rozenburg anders

Kon Rozenburg op sportpark West frank en vrij spelen zal er nu ongetwijfeld ook meer druk op de Rood Gelen staan. Maar Botlek zal moeten komen en hoe je het ook wendt of keert zal daardoor ruimte ontstaan voor de bezoekers uit Rozenburg. Met de snelle Yoeri Bak countermogelijkheden maar dat zal Rinus Schrijver van Botlek ook wel beseffen. De boel opengooien zal dan ook niet direct gebeuren, maar Botlek moet wel scoren om in de tweede klasse te blijven. Nu is een uit- of een thuiswedstrijd in het amateurvoetbal niet zo'n groot verschil. De wedstrijd wordt in Spijkenisse op kunstgras gespeeld, moet dat dan het grote verschil met vorige week zijn. Of had Botlek gewoon een day-off. Is de wedstrijd nu gespeeld of wordt het toch nog lastig voor Rozenburg vragen we ook aan rots in de branding, ook volgend seizoen bij Rozenburg, Elroy van Seventer.

Elroy van Seventer

" Vorige week hebben we zeker een goed resultaat behaald, en ik denk een van de betere wedstrijden van het seizoen gespeeld. We hebben amper kansen weggegeven en waren grotendeels de betere ploeg. De nacompetitie is voor ons een leuke afsluiting van het seizoen, iedereen vind het leuk om nog een aantal wedstrijden te spelen, en dat was ook wel te merken denk ik, we waren een stuk scherper dan de weken ervoor. Botlek zal zaterdag uit een ander vaatje willen (moeten) tappen, willen ze nog wat bereiken. Het zal denk ik niet eenvoudig worden, maar als we het als team doen en net zo spelen als afgelopen zaterdag heb ik er alle vertrouwen in!"

 

Het programma voor 23 mei 2015

Thuis

 

Uit

Botlek

-

Rozenburg

Poortugaal

-

Binnenmaas

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Rozenburg heeft wel wat kleine pijntjes en afwezigen. Vince Lissenberg is geschorst, Renaldo van Emmerik en Lennart Quak op vakantie. Rick Tas heeft voorzichtig getraind deze week en ook Lester van Kaam is niet helemaal fit. Maar de grootste verrassing in de selectie is triathlon atleet Robert de Korte. De doelman die alles voor zijn nieuwe uitdaging 'Ironmann' doet, gaat zaterdag op de bank zitten tegen Botlek. "Ja ze hebben me van de week gevraagd. Silvio (Spiesens red.) is in Duitsland. Dennis Vermeer geblesseerd en Benny van de Meer al vertrokken bij Rozenburg. Dus ja blijft mijn cluppie, ben niet zo moeilijk, ga gewoon op de bank. Van de week ff meegedaan voelde weer als vanouds." Benny van der Meer speelt volgend seizoen bij Zwartewaal en is niet meer beschikbaar voor Rozenburg. Aan nacompetitie ervaring ontbreekt het Robert de Korte niet. Hij was doelman in de legendarische wedstrijd tegen Vitesse Delft stond onder de lat in de nacompetitie tegen Monster en BVCB. Als A- junior al in het eerste van Rozenburg en je verleerd het nooit vertelde Robert nog. "Ja, heb al aardig wat wedstrijdjes in de nacompetitie gespeeld. Ik kom net terug van de Ironman in Barcelona en dan is het een rust weekje. Dus wat dat betreft komt het wel goed uit. Hierna weer werken naar de Ironman in Luxemburg, daar hebben we nog 3 weken. Wel weer leuk even terug bij Rozenburg."

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .