De eerste periode van het seizoen 2014-2015 is gespeeld. De plaatselijke voetbalvereniging greep net naast de titel en moest de eerste prijs van het seizoen aan Poortugaal laten. Voor de nieuwkomer in de derde klasse een opmerkelijk resultaat. Er zijn 8 wedstrijden gespeeld en het wordt tijd om de coach van Rozenburg, Rob Vuik, eens te vragen hoe hij die eerste periode heeft beleeft. We spraken met Vuik over het niveau, de resultaten, zijn selectie, de speelwijze en of het terecht is dat Rozenburg naast de eerste periode greep.

 

Wat vind je van het niveau van de 3e klasse?

"Het niveau is wat minder dan de 2e klasse. Natuurlijk logies anders speelde we allemaal in de zelfde klasse. Vorig jaar zaten er toch meer voetballende ploegen bij en ook was het tactisch vaak wat sterker. Maar toch is de 3e klasse een hele leuke competitie, zeker in onze afdeling waar ploegen aan elkaar gewaagd zijn en er volop spanning is. Een enorme uitdaging om in de 3e klasse C te spelen."

Sta je nu met je ploeg waar je hoort te staan?

"We staan zeker op een plaats waar we horen te staan. Die tweede plek is voor ons toch wel goed. Ik vind zeker dat we er ook terecht staan. Er waren wedstrijden bij die we toch overtuigend hebben gewonnen. Op de vraag of we ergens te veel of te weinig hebben gekregen kan ik kort zijn. Dat heb je altijd in een competitie en dus ook bij ons. Als ik naar de eerste wedstrijd tegen Vlotbrug kijkt is het terecht dat je verliest. Daar was er een gebrek aan inzet en we voetbalden niet goed. Tegen Kethel Spaland kregen we misschien te veel en tegen Maense weer te weinig. We waren niet echt goed tegen Maense maar we kregen de kansen en die maakte we niet af. Tegen PPSC hadden we moeten winnen. Als je 3-0 voor staat mag het natuurlijk nooit meer 4-4 worden. Dan krijg je niet te weinig dan geef je het weg. Ik denk dat het erbij hoort maar we staan waar we horen te staan, meedoen in de kop van de ranglijst."

Wat is het sterke punt van dit Rozenburg?

"Collectief ...... Voetballend kunnen we zeker nog verbeteren. Afspraken nakomen, wat meer rust in ons voetbal, daar bedoel ik mee in de omschakeling zijn we nogal eens slordig. Op sommige momenten missen we iemand die wat meer de rust kan bewaren. Als voorbeeld de wedstrijd van PPSC dat mag nooit gebeuren en dan mis je wel iemand de rust bewaard en de ploeg aan de hand neemt en de zaken organiseert. Daar kunnen we zeker verbeteren. Ik hoor je zeggen is Eric Don zo iemand? Don is wel een speler die corrigerend optreed en zich laat horen. Belangrijk maar gelukkig doen Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Kenan Yilmaz dat ook. Ook daaruit blijkt dat ons sterkste punt is het collectief. Maar we kunnen daar nog wel verbeteren en een man als Eric Don kan daar een belangrijke rol in spelen."

Is de basis niet te smal?

De basis is inderdaad wel een beetje smal. We moeten fit blijven en niet te veel kaarten en blessures oplopen. Toch hebben we de blessure van Eric Don en afgelopen zaterdag die van Yoeri Bak redelijk op kunnen vangen. We moeten daar een beetje geluk hebben om uit de problemen te blijven. Als je collectief sterk ben kan je dat als het er niet te veel zijn toch nog wel opvangen. Maar we hebben een smalle selectie dat klopt. En als je me dan vraagt of we niet wat afhankelijk zijn van Yoeri Bak denk ik dat niet. Yoeri is ook afhankelijk van de rest van het team. Bak heeft een geweldig loopmoment, hij ziet het spelletje goed soms zelfs sneller dan zijn medespelers en zou hij wat moeten remmen. Hij is op dit moment onze topscoorder, maar onderdeel van het collectief. Voorlopig moeten we Yoeri Bak missen. Ik denk een week of twee. We moeten voorzichtig zijn anders zijn we Bak straks veel langer kwijt. En een Bak in deze vorm is schitterend om te zien."

Spelen we iets behoudender?

"Dat klopt wel. We moeten doen waar we goed in zijn en niet iets willen waar we op dit moment nog niet de mogelijkheden voor hebben. We kunnen met deze speelwijze toch wel onze doelpuntjes meepakken (20 in de eerste periode red.). Dat doen we goed en misschien als zo iets goed loopt een beetje verder van het doel spelen. Maar ik denk dat we daar voorzichtig in moeten zijn zeker als ons huidige spelletje resultaat oplevert. We kunnen nog wel wat groeien in de omschakeling en als we in balbezit zijn, dat zeker. Maar zoals we nu spelen is toch wel een beetje een afspiegeling van de kwaliteiten in het elftal."

12 doelpunten tegen, te veel?

"Dat zijn er 4 te veel en die zitten bij PPSC. Kijk tegen Vlotbrug hadden we een slechte dag en lopen tegen 3 doelpunten aan. Het is voetbal en ook in andere wedstrijden gaat er wel eens één in. Maar tegen PPSC hebben we er 4 toch wel heel makkelijk weggegeven. Maar we hebben ook een aantal keren de NUL gehouden (3 keer tegen Excelsior, Leonidas en CION red.). Afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Rhoon krijgen we er ook 2 tegen. Hoorde wel een beetje bij de wedstrijd en ik vind Rhoon tot nu toe de beste ploeg waar we tegen hebben gespeeld. "

Nog wat problemen met de backposities?

"We hebben wel een beetje lopen zoeken op de backposities. Vince (Lissenberg red.) had wat blessures en een keertje ziek, dat moet je dan maar zien op te vangen. Maar Op dit moment doet Vince het erg goed. Het is wel een jongen die je erbij moet houden ook op de training maar ik ben zeker niet ontevreden over de rechtsback. Op links hadden we aan het begin Leon Nigg. Heeft niet zijn snelheid mee, maar tactisch en positioneel erg sterk. Maar hij raakt geblesseerd dan moet je weer zoeken. Met Johan Don hebben een speler die vaak twee gezichten heeft. Sterke wedstrijden of helftjes met wat mindere. Maar zaterdag de 2e helft was een sterk optreden. Dus best wel positief. Het kan natuurlijk altijd beter maar als je het afspiegelt naar vorig seizoen meer dan tevreden."

Wat is de sterkst ploeg tot nu toe?

"Rhoon. We hebben er natuurlijk een aantal nog niet gehad. Maar wat ik tot nu toe heb gezien Rhoon en Kethel Spaland. Maar Poortugaal schijnt ook een sterk collectief te hebben. Daar zijn wat mannen van de zondag overgekomen. En ik heb me laten vertellen dat SVS wat laag staat. Als we terug kijken naar de eerste periode hebben we het duidelijk tegen Maense laten liggen en staan we daar waar we horen te staan."

 

 

foto's: v.b.n.b. Rob Vuik, Yoeri Bak, Vince Lissenberg, Rob Vuik.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .