"Was wel wat verbaasd over het stuk in het AD", vertelde Youri Bak als we op zijn verjaardag met de inwoner van Spijkenisse en topscoorder van Rozenburg praten. "We hebben lang over de wedstrijd gepraat en kort over mijn vertrek en dat is groot uitgemeten in de krant. Voor het eerst in 7 jaar één wedstrijd aanvoerder en dan zo'n kop 'Aanvoerder vertrekt en Captain te goed voor Rozenburg' is toch wel te veel van het goede. Dat zijn niet mijn woorden", wil de Youri Bak nog wel even kwijt, eigenlijk nog voor we de eerste vraag konden stellen.

 

Na 7 jaar dan toch nog weg

"Eigenlijk twijfelde ik vorig jaar al een beetje. Maar vond het, na de degradatie, niet het juiste moment om Rozenburg de rug toe te keren. Ik vind mezelf zeker niet te goed voor Rozenburg (wat in het AD werd gesuggereerd red.) en heb er 7 mooie jaren meegemaakt. Altijd met plezier gespeeld en nog, laat dat duidelijk zijn. Maar als je 29 jaar bent en je wil nog wel een keertje wat hoger spelen kan je daar niet te lang meer mee wachten. Ik ben niet zo'n clubhopper en buiten bij Spijkenisse alleen 2 jaartjes in de jeugd bij Botlek gespeeld en 7 jaar bij Rozenburg. Wat ik wel vind is dat het niveau in de derde klasse, zeker waar we nu in spelen geen uitdaging meer is. Er zijn toch wel wat clubs, zonder nu gelijk namen te noemen, die weinig voetbal in huis hebben en soms ook schoppen naar alles wat beweegt. Daar word ik niet blij van en verlies toch een beetje het plezier in voetballen. Ik heb bij Rozenburg natuurlijk onder Wim van der Steene een aantal jaren in de 2e klasse gespeeld en dat is gewoon lekkerder voetballen veel minder schoppartijen. Ik wil graag nog een keertje, op zijn minst in de tweede klasse spelen".

Was Rozenburg anders dan waar je vandaan kwam?

"Heel anders, als je van buiten Rozenburg komt en zeker uit Spijkenisse kijken ze hier toch wel even kan die ook voetballen, althans dat gevoel had ik heel erg. Maar had mijn plaatsje snel gevonden en dan merk je ook dat je volledig wordt opgenomen en geaccepteerd. Het is een prachtige club, gewoon 7 mooie jaren. Al moet ik eerlijk zijn het eerste jaar bij Leo Dekker het wat minder was, maar dat is alweer erg lang geleden. Bij Wim van der Steene prachtige jaren en nu de laatste twee jaar bij Rob Vuik heb ik het geweldig naar mijn zin gehad. Met Wim gelijk naar de tweede klasse en toen hij wegging op het randje van de eerste klasse. Gespeeld met goede spelers en op dit moment hebben we een hartstikke leuke groep, zelfs leuker dan vorig seizoen. Jammer dat we vorig jaar zijn gedegradeerd, tot op de dag van vandaag blijf ik zeggen dat het niet nodig was geweest."

Waar ga je dan naar toe?

"Er speelt wel wat, maar heb eerst voor mezelf besloten om weg te gaan voor er aanbiedingen kwamen en voor ik er op in ging. Wat ik al aangaf ben niet zo'n clubhopper en dan staan ze ook niet gelijk op de stoep. Maar als je dan toch een nieuwtje wil hebben (we waren een beetje aan het vissen red.) zeker niet terug naar Botlek. Maar concreet is er nog niets. Maar als je 29 jaar bent en je nog een keertje hoger wil spelen moet ik dat nu gaan doen. En afsluiten met een feestje al is het kampioenschap na afgelopen zaterdag wel heel ver weg. Dus hopen op de nacompetitie (na even te hebben verteld dat de waarschijnlijke kampioen nog geen periode heeft en er zeker een scenario te bedenken is dat Kethel Spaland kampioen wordt zonder periodetitel werd het even stil). Geen nacompetitie zou wel heel erg sneu zijn."  

Youri Bak heeft in die 7 jaar bij Rozenburg altijd een basis plaats gehad. Misschien in de voorbereiding en na een blessure even op de bank. Ook heeft hij in de 7 seizoen heel veel gescoord, wij hebben die gegevens niet direct paraat maar Youri Bak was elk seizoen goed voor 10 tot 15 doelpunten, zeker als de beker- en vriendschappelijke wedstrijden worden meegeteld 100 doelpunten en ook afgelopen zaterdag tegen Excelsior Rotterdam wist hij het net weer te vinden. Zijn eerste officiële wedstrijd was op 19 augustus 2008 uit tegen Slikkerveer voor de beker. Het aantal wedstrijden zal dicht tegen de 200 aankomen. Met Bak verliest Rozenburg niet alleen een goede voetballer en sterkhouder maar ook een sympathieke speler die zijn draai op West had gevonden. Een speler die in de afgelopen jaren een Rozenburger is geworden en zich zeker niet te goed vind voor het Rood Gele Shirt maar gewoon nog een keertje wat hoger wil gaan spelen.  

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 31st. .