Het is Brielle en BVCB niet gelukt om via de nacompetitie promotie af te dwingen. BVCB nog een jaartje in de 2e klasse en Brielle nog een jaartje in de 1e klasse. Ook voor de ploegen uit de 3e klasse D, Rhoon, Victoria en RHS was promotie een brug te ver. Natuurlijk zijn er kansen geweest en vooral Brielle was er heel dicht bij, maar de weg via de nacompetitie is een lastige misschien zelf wel hele moeilijke weg om promotie te realiseren. Volgend seizoen nieuwe kansen. Bij BVCB en Brielle zullen dan Nick de Bil, Sander Arkenbout en Jordie de Groot geen bijdrage meer leveren.

Lees meer: Nacompetitie een lastige weg naar promotie

Het is er op of er onder aanstaande zaterdag voor Brielle en BVCB. De ploeg van Nick de Bil behaalde gisteren(dinsdag 7 juni) een prachtige 3-0 overwinning op TAVV op het eigen sportpark. De ploeg uit Berschenhoek staat nu zaterdag in de finale tegen Westlandia. Een wedstrijd die bij DSO in Zoetermeer gespeeld zal worden. Ook voor Brielle een lastige opgaaf. De ploeg van Sander Arkenbout en Jordie de Groot moet een 0-1 achterstand wegwerken in Breukelen om volgend seizoen in de hoofdklasse te kunnen gaan spelen.

Lees meer: Zaterdag moet het gebeuren voor BVCB en Brielle

Steeds meer wordt duidelijk in de nacompetitie. De laatste loodjes en de competitieleider kan zich gaan buigen over de nieuwe indeling voor het seizoen 2016 - 2017. Voor het BVCB, waar Nick de Bil speelt, komt promotie dichter bij. Voor Sander Arkenbout en Jordie de Groot wordt het met Brielle nog een lastige klus tegen Breukelen. Het Schiedamsche HBSS heeft zich gehandhaafd in de 3e klasse en wellicht volgend seizoen weer tegenstander van Rozenburg. Voor Rhoon is het over en blijft derdeklasser. RHS heeft nog een kans op promotie, zaterdag tegen Soccer Boys.

Lees meer: Nick de Bil dichter bij zijn droom, lastige opgaaf voor Brielle met Sander Arkenbout en Jordie de...

Vierpolders is, met in de ploeg de toekomstig Rozenburger Paul Santra, er niet in geslaagd om te promoveren naar de derde klasse. Tegen NBSVV kwam het na een verlening op stafschoppen aan. Daar was NBSVV beter en gaat die ploeg naar de derde klasse. Op het Geuzensportpark in Brielle was het feest. De ploeg van onder anderen, Sander Arkenbout en Jordie de Groot, moet het in de finale, in een tweeluik, opnemen tegen Breukelen. Ook BVCB met Nick de Bil is nog in de race voor succes.

Lees meer: Brielle en BVCB nog in de race Vierpolders red het niet

Victoria '04 heeft na de thuisnederlaag tegen Bolnes het de blauw-witten in Ridderkerk nog knap lastig gemaakt. De ploegen uit de 3e klasse D, RHS en Rhoon plaatsten zich voor de volgende ronde en komen elkaar daar tegen. Brielle pakte een punt in de uitwedstrijd tegen Berkum in Zwolle en BVCB, met Nick de Bil op de bank, wint van Valken in een uitwedstrijd met 2-4.

Lees meer: RHS en Rhoon komen elkaar tegen in de volgende ronde van de nacompetitie

Voor BVCB is het nog steeds wachten om aan de nacompetitie te beginnen. De tegenstander moet komen uit het trio CSW, Valken en WN-HEDW, dinsdag valt daar de beslissing en kan Nick de Bil met BVCB zaterdag ook aan de nacompetitie beginnen. Tegenstander van Brielle voor dinsdagavond is inmiddels bekend. Brielle moet naar Zwolle om tegen Berkum te spelen. Paul Santra, volgend seizoen v.v. Rozenburg, verloor met zijn Vierpolders in Nieuw Beijerland van NBSVV.

Lees meer: De eerste wedstrijden in de nacompetitie seizoen 2015-2016 zijn gespeeld

Voor rozenburg zit het seizoen er op. Nog een paar weekjes één keer in de week trainen en kan de ploeg op vakantie. Voor andere ploegen komt nu de kans om alsnog te gaan bereiken wat in de reguliere competitie niet is gelukt. We kijken naar de ploegen in de 3e klasse D waar Rozenburg de competitie is geëindigd op een 7e plaats. Alvast ook kijken wat de spelers die volgend seizoen naar Rozenburg komen het in de nacompetitie voor prestaties neerzetten.

Lees meer: Nacompetitie seizoen 2015-2016

De wedstrijd werd beïnvloed door het in de 37e minuut wegsturen van Selim Su. Rozenburg moest het bijna een uur lang met 10 man opnemen tegen RHS. Scheidsrechter Geerlings riep in de 35e minuut Rozenburg aanvoerder Kenan Yilmaz naar zich toe met de mededeling om Su te waarschuwen voor zijn spel en zijn gedrag. De aanvaller had al vroeg in de wedstrijd geel gekregen en had de leidsman al een paar overtredingen door de vingers gezien. Na de waarschuwing van de aanvoerder was het eerste balcontact een overtreding waar geel voor staat en kon de man in het zwart niet anders doen dan Su naar de kleedkamer sturen.

Lees meer: Rozenburg bijna een uur lang met 10 man

Waarschijnlijk tot het laatste fluitsignaal van deze competitie geklonken heeft zullen de rekenaars en de optimisten blijven zoeken naar dat ene kleine kansje dat er misschien nog is voor het behalen van de nacompetitie. Groot is de kans niet en reëel eigenlijk ook niet, maar als alle sterren in de gunstige stand staan is er toch nog een mogelijkheid om de competitie nog een vervolg te geven. Voor die mogelijkheid zal Rozenburg in ieder geval moeten winnen.

Lees meer: Een potje om des keizersbaard of toch nog......?

Voor Rozenburg stond er eigenlijk niet meer zoveel op het spel. Natuurlijk waren er nog rekenaars die nog een muzengaatje zagen om alsnog de nacompetitie te halen. Maar reëel is dat eigenlijk niet, daarvoor heeft Rozenburg te veel onnodige punten verspeeld. Voor tegenstander Rockanje was dat anders dit weekend. De ploeg van trainer Arjan Vuik verkeerd in ernstige degradatiezorgen en kan alleen nog ontsnappen via de nacompetitie.

Lees meer: Lennart Quak neemt Rozenburg bij de hand

Nog twee competitieronden staan er op het programma en dan zit het seizoen er voor Rozenburg op. Voor de tegenstander van zaterdag Rockanje is dat anders. Die wil het seizoen nog een verlening geven door middel van spelen in de nacompetitie en zo het derdeklasserschap veilig stellen. Afgelopen weekend tegen Bernisse heeft de ploeg van Arjan Vuik, de broer van oud Rozenburg trainer Rob Vuik, een goede stap gezet in die richting van de nacompetitie. Of ze ook de punten op sportpark West op kunnen komen halen zal zaterdag moet blijken.

Lees meer: Zoek een plaatsje in de zon waar je zo gezellig zit

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 28th. .