Steeds meer wordt duidelijk in de nacompetitie. De laatste loodjes en de competitieleider kan zich gaan buigen over de nieuwe indeling voor het seizoen 2016 - 2017. Voor het BVCB, waar Nick de Bil speelt, komt promotie dichter bij. Voor Sander Arkenbout en Jordie de Groot wordt het met Brielle nog een lastige klus tegen Breukelen. Het Schiedamsche HBSS heeft zich gehandhaafd in de 3e klasse en wellicht volgend seizoen weer tegenstander van Rozenburg. Voor Rhoon is het over en blijft derdeklasser. RHS heeft nog een kans op promotie, zaterdag tegen Soccer Boys.

BVCB met Nick de Bil

"We begonnen de wedstrijd wat weifelend en lieten ons wat overrompelen door de storm van TAVV", vertelde Nick de Bil na de wedstrijd. "We waren gewaarschuwd dat zij de wedstrijd fel zouden beginnen maar dat mocht niet baten. Via een spelhervatting komen we op 1-0 achterstand maar eigenlijk zou dat het enige gevaar van hun zijde zijn deze wedstrijd. We pikten het daarna goed op en creëerden best wat mogelijkheden. Dat resulteerde eerst nog niet in goals. Uiteindelijk maken we ver in de 2e helft de 1-1 en nemen we de winst ook nog mee naar Bergschenhoek diep in blessuretijd (97e min, als ik me niet vergis). Zelf gelukkig weer ingevallen in de 60ste min. Ben ik blij mee en hoop op meer dinsdag (7 juni de return red.). Goede uitgangspositie maar we zijn er nog langs niet!"

Brielle met Jordie de Groot een Sander Arkenbout

"Was een gelijkopgaande wedstrijd tegen goede tegenstander"vertelde Jordie de Groot over de wedstrijd tegen Breukelen op het Geuzenpark waar hij de laatste 20 minuten meespeelde. "Beide ploegen de nodige kansen gehad (beide op de lat bijvoorbeeld) Erg zonde en onnodig om de laatste 5min een goal tegen te krijgen. Mag eigenlijk niet gebeuren, dan moet je gewoon voor de 0-0 gaan. Vooraf afgesproken, thuis moet je eigenlijk winnen maar zeker geen goal tegen. Dus zuur, en zaterdag wordt het lastig. Maar zeker niet onmogelijk, denk dat we gewoon kunnen winnen maar moeten we wel beter beginnen dan afgelopen zaterdag 1e helft. In de 2e helft was het begin wel goed, als we dat zaterdag 90 minuten vol kunnen houden, dan winnen we!", is de volgend seizoen op sportpark West spelende De Groot optimistisch. Sander Arkenbout, volgend seizoen ook op West, speelde een hele wedstrijd.

Clubs uit 3D

HBSS won, na de thuiswedstrijd met 3-1 te hebben gewonnen, ook de uitwedstrijd van DRL met 1-2. Daardoor blijft HBSS derdeklasser. Na een bewogen seizoen toch nog wat te vieren in Schiedam, waar trainer Marvin Janssen vertrekt en Toon Wolters de nieuwe man wordt op Harga. In de poule waar Rhoon en RHS in zitten samen met Soccer Boys is de beslissing nog niet gevallen. Rhoon verloor afgelopen zaterdag met 1-0 in de uitwedstrijd tegen Soccer Boys. Rhoon en RHS deelde de punten dus valt de beslissing aanstaande zaterdag aan de Botreep in Hoogvliet waar RHS gastheer is van Soccer Boys. Voor Rhoon blijft er niets anders over dan de wonden likken. De ploeg van Marco van Rijn blijft derdeklasser en wie weet volgend seizoen weer tegenstander van Rozenburg. RHS en Soccer Boys gaan uitmaken wie er naar de 2e klasse gaat.