Rozenburg won ook de tweede wedstrijd in de bekercompetitie, maar de manier waarop moet te denken geven op sportpark West. In de slotfase van de wedstrijd pakte Rozenburg alsnog de overwinning door doelpunten van Frank Schipper en Sander van Pelt. Gelegenheidsdoelman Patrick Grinwis van Rozenburg mocht, in de 35e minuut, niet klagen. Grinwis haalde binnen de beruchte lijnen Jeffery Rosaria onderuit. De doelman kwam er bij scheidsrechter Wesdorp met geel en een strafschop vanaf, waar rood zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Keepersprobleem bij Rozenburg

Trainer Dennis Zaal wilde niet direct van een probleem weten. Wel is hij de voorbereiding begonnen met 4 keepers en had er afgelopen dinsdag niet één te beschikking en moest de 40 jarige Patrick Grinwis uitkomst bieden. "Eerste keeper Stephan van Asperen moest werken. Er zijn er twee geblesseerd en één op vakantie. Geen reden om me direct zorgen te maken", vertelde Dennis Zaal na-afloop van de wedstrijd. WCR uit Rhoon begon fel aan de wedstrijd kort op de bal en verraste daarmee de thuisploeg. Op die speelwijze had Rozenburg niet direct een antwoord. Dennis Zaal was gestart met Selim Su op de linkerflank en mocht Floris van den Heuvel, die in de eerste wedstrijd van de beker tegen Transvalia goed opdreef was, op de bank beginnen. Ook speelde Rozenburg voor het eerst dit seizoen met het centrale duo Elroy van Seventer en Dennis Nijkamp. De van Nieuwenhoorn gekomen Dennis Nijkamp speelde een matige wedstrijd, was slordig in de passing en onrustig aan de bal. "Ik reken Dennis zeker niet af op één wedstrijd", keek trainer Dennis Zaal terug op het optreden van zijn beoogde centrale verdediger. "Ik heb hem ook gewisseld om hem min of meer in bescherming te nemen. Met Leon Nigg had ik een speler op de bank die nooit een onvoldoende scoort, en ben gezien het wedstrijdverloop ook één op één gaan spelen", was de verdere verklaring van de coach op één van zijn wissels. In de 35e minuut kwam WCR op voorsprong. Vanaf de penaltystip was het Mitchel Warner die doelman Patrick Grinwis passeerde. Grinwis had geluk dat hij mocht blijven staan van scheidsrechter Wesdorp, toen hij Jeffery Rosaria, op een ongeoorloofde wijze en binnen de beruchte lijnen, het scoren belette. WCR aan de leiding en Rozenburg kon daar nauwelijks iets tegenoverstellen. Verder dan een halve kans van Sander van Pelt kwamen de gastheren niet.

Het blijft puzzelen voor Zaal

Ook in de tweede helft niet direct een ander Rozenburg en kon de ploeg van Zaal het spel niet naar zich toetrekken. De wissels brachten daar verandering in. Zaal bracht Joris van Driel voor Stefan van Es, verloste Dennis Nijkamp uit zijn lijden door Leon Nigg en bracht Floris van den Heuvel voor Jeroen van Balen. Met Van Balen gelijk een man die als linksback weer een goede wedstrijd speelde en een zekerheidje lijkt te worden dit seizoen op die positie. In de slotfase ging het tempo bij de thuisploeg omhoog. Op een voorzet van Floris van den Heuvel was het Frank Schipper die met een kopbal de thuisploeg naast WCR bracht. Er stonden toen 38e minuten op de klokken. Twee minuten later was het de hard werkende en goed spelende Sander van Pelt die de overwinning alsnog voor de thuisploeg zeker stelde, 2-1. Coach Dennis Zaal was niet tevreden na-afloop. "Over het resultaat wel, maar het vertoonde spel liet zo hier en daar wel wat te wensen over." Zo langzaam moet zijn elftal gestalte krijgen maar daar liet de coach zich verder niet over uit. "Zaterdag moet het team waarmee we de competitie ingaan er wel in grote lijnen staan. Donderdag nog een keertje trainen en na zaterdag heb ik nog een weekje om te puzzelen", vertrok Dennis Zaal, op een kletsnat sportpark West, naar zijn jongens in de kleedkamer.