Een wedstrijd met twee gezichten. Een eerste helft waar Rozenburg bijna futloos speelde en op een goed resultaat geen enkele aanspraak kon maken. Na de penalty in de 11e minuut van de tweede helft kwam er meer beleving in de ploeg van Dennis Zaal en wist de thuisploeg de punten op West te houden. Rozenburg zette een 0-2 achterstand om in een 3-2 winst. Een huzarenstukje, winnen in de slotfase van de wedstrijd, wat Rozenburg dit seizoen al vaker presteerde, in de voorbereiding en de beker, moet het thuispubliek toch geen goed gevoel hebben gegeven.

De wedstrijd was amper begonnen of Rozenburg keek al tegen een achterstand aan. Uit een hoekschop van Clint van de Veerdonk, werd de bal bij de eerste paal binnen gewerkt door Gijs Vermeer en dat kon de defensie van de Rood Gelen zich aanrekenen. Rozenburg begon slap aan de wedstrijd en dat spelbeeld, onverzorgd voetbal, matig positie spel en altijd een stapje te laat veranderde eigenlijk de hele eerste helft niet. Veel ballen zo in de voeten van de tegenstander. Rozenburg mocht van geluk spreken dat Vlotbrug, de ploeg van coach Tom Larssen, de wedstrijd al niet in de eerste helft besliste. Toch kwam er nog een tweede treffer voor Vlotbrug in die eerste helft. Als Stefan van Es in de 42e minuut Stony van den Berg de weg verspert binnen de 'zestien' kan scheidsrechter Verhoef niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Clint van de Veerdonk geeft Rozenburg doelman Stephan van Asperen dan geen kans en gaan de ploegen naar de thee met een 0-2 stand in het voordeel van Vlotbrug. "Als we in de eerste helft met 0-4 achter staan hebben we ook niets te zeggen", treffender kon aanvoerder Elroy van Seventer het na de wedstrijd niet verwoorden. "We winnen de wedstrijd uiteindelijk na de penalty die we kregen in de tweede helft. We geven dan niets meer weg en gaan we wel doordrukken. Er is weer beleving en winnen weer onze duels. Die rode kaart helpt natuurlijk ook", doelde Elroy van Seventer op 2 keer geel, dus rood voor Stony van der Berg met nog een klein kwartiertje te spelen. De centrale verdediger van Rozenburg was meer opgelucht dan tevreden met het resultaat en vooral over het vertoonde spel kon de aanvoerder onmogelijk tevreden zijn.

Joris van Driel bleef na de thee achter in de kleedkamer en Onur Zaif maakte zijn opwachting in het elftal van Rozenburg. Maar de echte ommekeer kwam pas in de 56e minuut van de wedstrijd toen scheidsrechter Verhoef, na vermeend hands van Mitchel de Zeeuw, de bal op de stip legde. Dit keer voor Rozenburg. Sander van Pelt miste niet en kon de pas 17 jarige Nino Noordijk voor de eerste keer naar het net. Die 'Anschlusstreffer' zoals dat bij onze oosterburen ook wel wordt genoemd gaf Rozenburg vleugels, of in ieder geval het besef dat er nog wat aan die achterstand te doen was. In de 75e minuut zet Lennart Quak, met een prachtige vrije trap, zijn ploeg naast de gasten uit Hellevoetsluis. Dan wordt het op het veld wat grimmiger en staan de mannen op om de punten op West te houden. In de 80e minuut is het weer Lennart Quak die het net achter doelman Noordijk weet te vinden. Het leek een beetje flipperkastvoetbal en na een paar pogingen de winst voor Rozenburg, 3-2. De aanleiding tot het prijsschieten was dan wel op het randje of er net overheen maar scheidsrechter Verhoef zag er geen buitenspel in en bleven de punten op West. Vlotbrug kreeg te weinig en Rozenburg te veel. Maar daar zal alles en iedereen met een Rood Geel Hart verder niet om malen. Een wedstrijd in de slotfase naar zich toetrekken lijkt bij het team van Zaal tot kunst verheven. Een overwinning met vraagtekens en of het Rozenburg publiek met een gerust gevoel huiswaarts keerde valt te betwijfelen.