Tegenstander voor zaterdag van Rozenburg, Pernis, is nog ongeslagen in de competitie. Afgelopen zaterdag won Pernis van Poortugaal. Vlak voor de rust kwam Poortugaal op voorsprong, maar vlak na de rust moest Poortugaal verder met 10 man door twee keer geel is rood voor Yoran Zwets. Pernis scoorde, na dat Poortugaal met 10 man kwam te staan, nog twee keer. Of die bal bij het tweede doelpunt de doellijn was gepasseerd zullen we nooit weten. Pernis vond van wel en Poortugaal van niet, maar belangrijker scheidsrechter Durgunsu, stond volgens onze informatie op grote afstand, vond het ook een doelpunt. Onze redactie kan geen menig hebben wij waren op West.

Geluk dwing je af

Geluk was niet alleen het credo van Pernis afgelopen zaterdag maar ook Rozenburg wist niet helemaal zonder geluk de punten op West te houden. Het duurde even voor dat Rozenburg door had, om van Vlotbrug te winnen de mouwen moesten worden opgestroopt. Uiteindelijk stond er na 90 minuten 3-2 op het scorebord en nog belangrijker op het wedstrijdformulier. De grote vraag voor zaterdag is natuurlijk is DOTO sterk genoeg om ongeslagen te blijven of gaat de ploeg van Dennis Zaal de punten meebrengen uit Pernis. Er zijn na twee wedstrijden nog 4 ploegen die de volle buit hebben behaald. Naast Pernis zijn ook Rijnmond HS, Botlek en Nieuwenhoorn nog ongeslagen en Hoogvliet zelfs zonder tegen treffer. Nieuwenhoorn krijgt Zestienhoven op bezoek. Rockanje is gastheer van RHS en Botlek gaat naar Vlaardingen waar Victoria de huid vorige week tegen RHS ook al duur verkocht en ternauwernood verloor met 1-0. Op papier ziet het er niet naar uit dat er na zaterdag nog vier ploegen zonder punt verlies aan de kop zullen staan.

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Als Jeroen van Balen weer fit is zal hij zeker weer links in de verdediging staan. Van Balen is niet alleen de revelatie van dit seizoen op die plaats maar kan als daar gelegenheid voor is goed doorschuiven naar het middenveld en daar kan Rozenburg wel wat steun gebruiken. De schorsing van Vince Lissenberg zit er op Aan 8 wedstrijden toekijken is een einde gekomen. Never change a winning team zal voor Dennis Zaal dit keer niet van toepassing zijn. De vorige week zieke Kenan Yilmaz en Jeroen van Balen zullen ongetwijfeld worden ingepast. Spits Lennart Quak scoorde tegen Vlotbrug twee keer en zal Selim Su zeker op de bank houden. Als er geen pijntjes of blessures zijn zal Lissenberg nog niet aan spelen toekomen. Verder zal het een stuk anders moeten dan afgelopen zaterdag. Tegen een ploeg als DOTO moeten de mouwen wat eerder omhoog. Zo flonkerend was die overwinning tegen Vlotbrug nu ook weer niet.

Vermoedelijke opstelling: Stephan van Asperen als doelman. Achterhoede met Jeroen van Balen, Dennis Nijkamp, Elroy van Seventer en Lester van Kaam. Middenveld met Kenan Yilmaz, Sander van Pelt en Stefan van Es. Aanval met Floris van den Heuvel, Lennart Quak en Frank Schipper.