Een jongensboek voor de neutrale toeschouwer, een nachtmerrie voor alles en iedereen met een Rood Geel Hart en een heerlijk toetje waar je als tegenstander bijna op kan gaan rekenen als je tegen Rozenburg speelt. Rozenburg wint thuis op sportpark West van Poortugaal maar geeft in de slotfase weer bijna een riante voorsprong weg. Met nog twee minuten te spelen en wat blessuretijd stond er 3-0 op het scorebord en bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wigleven 3-2 en was Rozenburg bezig een riante voorsprong als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

Rozenburg was de terechte winnaar afgelopen zaterdag in het duel met Poortugaal op sportpark West vond ook Rozenburg trainer Dennis Zaal. "Ik had Poortugaal sterker verwacht. We winnen terecht maar in die laatste minuten gebeurt er wat we de voorgaande wedstrijden ook genoeg hebben meegemaakt. Koppie er niet bij. We hebben in de slotfase te veel momenten dat we het koppie zelfs al laten hangen", was de eerste reactie van Rozenburg trainer Dennis Zaal. "In zo'n slotfase zijn we niet meer scherp, we dekken niet goed, in de omschakeling zijn we niet goed meer. Nu stond de muur weer niet goed bij een vrije trap die helemaal niet nodig was. Maar de overwinning is zeker terecht. Ik denk dat we zeker een kans of twaalf hebben gecreëerd waarvan er zeker zes van de doellijn zijn afgehaald dus die overwinning is meer dan terecht. In de slotfase heb ik Vince (Lissenberg red.) gebracht en in het centrum laten spelen omdat Poortugaal met twee kopsterke spitsen gingen spelen. Dennis is sterk over de grond en Vince heeft wat meer fysiek in de kopduels. We kunnen dat binnen de ploeg simpel opvangen door Jeroen door te schuiven naar het middenveld en Dennis kan overal in de verdediging spelen. Ondanks dat toch nog twee doelpunten tegen. Wat er bij die tweede gebeurt zag ik van de bank niet goed. De muur stond niet goed of er gebeurt wat in die muur waardoor die bal zomaar in de korte hoek verdwijnt. Maar al met al een terechte overwinning, en de punten hard nodig", was de coach erg bij me de punten en keek alvast een beetje vooruit naar de volgende wedstrijd tegen koploper Nieuwenhoorn waar het zeker een andere wedstrijd zal worden.

In de eerste helft leek het er niet direct op dat het wel eens een eenvoudige overwinning voor Rozenburg zou kunnen worden. De thuisploeg kwam wel beter aan de start dan de gasten uit Poortugaal onderleiding van trainer John van Leeuwen. De meeste kansen in die eerste helft ook voor Rozenburg met in de 33e minuut een mooie actie van Sander van Pelt die nadat hij de doelman op miraculeuze wijze was gepasseerd zijn indraaiende bal nog net van de doellijn werd gehaald. Rozenburg doelman Stephan van Asperen moest ook wel een paar keer handelend optreden maar niet elke bal in de zestien of corner is een kans. Maar door aan te geven dat Poortugaal geen kansen had doen we de ploeg van John van Leeuwen te kort.

In de tweede helft een nog feller Rozenburg dat naar doelpunten en de daarbij behorende punten opzoek was. In de beginfase drie corners van links die nog niet voor het echte gevaar zorgde, maar met een kwartiertje op de klokken kwam Rozenburg verdiend aan de leiding. Een voorzet van Sander van Pelt, een prachtige omhaal van Lennart Quak en Frank Schipper die de afvallende bal achter Poortugaal doelman Matthew van der Linden schiet. Nog voor het half uur in die tweede helft zou Rozenburg naar een 3-0 voorsprong uitlopen. In de 26e minuut is het Lennart Quak die de tweede treffer voor zijn rekening neemt en op aangeven van Sander van Pelt 4 minuten later ook de 3-0 op het wedstrijd formulier zet. Frank Schipper maakte dat niet meer mee en was met een verdachte hamstringblessure, wellicht uit voorzorg naar de kant gehaald. Onur Zaif was zijn vervanger. En dan het mirakel in de slotfase. In de 43e minuut mag routenier Raylison Joaquim de ere treffer voor zijn rekening nemen en krijgt in blessuretijd nog een cadeautje als hij ook een vrije trap van zeker 30 meter langs de muur in de korte hoek mag schieten en ook Rozenburg doelman Stephan van Asperen verbouwereerd blijft staan. De uiteindelijke overwinning terecht, het verdedigen in de slotfase bedenkelijk. Maar in het voetbal tellen uiteindelijk alleen de punten en die waren voor Rozenburg.