Nieuwenhoorn had de langste adem, afgelopen zaterdag in de streekderby, en liep in de slotfase toch nog ver weg van Rozenburg. Rozenburg speelde een goede wedstrijd, vooral in de eerste helft was het verschil met de gedoodverfde kampioen in de 3e klasse D niet of nauwelijks zichtbaar. Sterker nog als Rozenburg met een voorsprong naar de thee was gegaan, was dat zeker niet tegen de verhouding in geweest. Uiteindelijk stond er na 75 minuten nog 1-1 op het scorebord. In het laatste kwartier trok koploper Nieuwenhoorn de wedstrijd naar zich toe en bleef Rozenburg met lege handen achter.

Rozenburg coach Dennis Zaal had voor Vince Lissenberg een basis plaats in het centrum van de verdediging en daardoor kwam Lester van Kaam op de bank en verhuisde Dennis Nijkamp naar de rechterflank. Ook rechterspits Frank Schipper was niet wedstrijdfit en voor Schipper speelde Onur Zaif. Rozenburg kwam goed uit de startblokken. "We kregen eigenlijk al in het begin van de wedstrijd de beste kansen", vertelde Rozenburg doelman Stephan van Asperen. Lennart Quak en Floris van den Heuvel waren dicht bij de openingstreffer. Die openingstreffer voor Rozenburg kwam er wel maar toen was er al een half uur gespeeld. Uit een vrije trap van Floris van den Heuvel was het Sander van Pelt die tegen zijn oude ploeg de 0-1 aantekende. In een eerste helft waar de beide ploegen aan elkaar gewaagd waren kwam ook nog net voor de thee de stand in evenwicht. Uit een corner van Sevket Kasaroglu kon Danny Kraijema de bal snoeihard in het dak van het doel koppen.

"Na de thee was er ook nog niet zoveel aan de hand", analyseerde de doelman van Rozenburg de wedstrijd. "Maar in de slotfase zie je tocht dat zij, als wij al heel veel hebben gegeven, er nog een schepje bovenop kunnen doen en met hun voetballende kwaliteiten het potje naar zich toe konden trekken." In de slotfase moest Rozenburg ook wisselen doordat Dennis Nijkamp, die op de rechterflank een prima wedstrijd speelde, geblesseerd was geraakt. Lester van Kaam kwam alsnog in de ploeg op de rechtsachter positie. Rozenburg moest steeds verder achteruit. Naarmate de tweede helft vorderde en kon de winst van Nieuwenhoorn niet meer uitblijven. Jordy Braber zorgde voor de 2-1 voor de thuisploeg en Rozenburger Jeroen van Balen had de pech dat hij in de 80e minuut de bal in eigen doel werkte, 3-1. In blessuretijd mochten beide ploegen nog een keertje scoren. Eerst Sevket Kasaroglu voor Nieuwenhoorn, 4-1. En het slotakkoord was voor Joris van Driel die de eindstand op het bord mocht zetten, 4-2.