Er stond na 90 minuten 2-3 op het scorebord van sportpark De Omloop in Rhoon. Rozenburg had in de slotfase de wedstrijd naar zich toe getrokken door een doelpunt van Dennis Nijkamp. Een wedstrijd waar veel over nagepraat zal worden, zeker aan de kant van Rhoon. Had scheidsrechter Doesburg rood moeten trekken voor Rozenburger Elroy van Seventer en Rozenburg doelman Stephan van Asperen. Was de penalty, door een overtreding van Kenan Yilmaz binnen de zestien, voldoende om het leed van de thuisploeg te verzachten. Of kreeg te thuisploeg te weinig.

 

Rozenburg aanvoerder Kenan Yilmaz vond het een gelukkige overwinning. "Ik denk dat we de eerste helft goed hebben gespeeld. Terecht op 1-2, misschien hadden we wel de 0-2 vast moeten houden.", vertelde de gelukkige en tevreden aanvoerder van Rozenburg na de wedstrijd. "We creëren een aantal goede kansen. Nog een bal van de lijn. Rhoon gaat dan in de tweede helft met een man meer naar voren spelen. We hadden het er in de kleedkamer nog over gehad, Rhoon zou vol druk gaan zetten. Wij gaan dan toch anders spelen, veel lange ballen, we houden de bal voorin niet meer vast en dan krijgen we wat ongelukkig een penalty tegen. Dan hebben we het geluk dat de 2-3 valt in de laatste minuut, had ook aan de andere kant kunnen vallen en kunnen we de wedstrijd in het slot gooien. Er waren ook wat momentjes waar we geluk hadden dat we met 11 man mochten blijven staan", duidde de aanvoerder van Rozenburg op Elroy van Seventer en Stephan van Asperen in contact kwamen met een doorgebroken speler.

    

Rozenburg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In de 8e minuut werd de snelle Floris van den Heuvel de ruimte ingestuurd, omspeelde Rhoon doelman Remy Brugts en stond de 0-1 op het scorebord. Lang kon Rozenburg niet genieten van die voorsprong. In de 11e minuut had Rhoon, de ploeg van trainer Marco van Rijn, de stand weer in evenwicht gebracht. Doelpuntenmaker voor de thuisploeg was Maurice Heijboer. Het leek een open wedstrijd waar Rozenburg het betere van het spel had zeker de eerste helft. Rozenburg zette snel druk op de bal en dekte bij balverlies kort.

Als er in de eerste helft één ploeg was die recht had op de voorsprong waren dat de gasten uit Rozenburg. Die voorsprong kwam er na een half uurtje spelen. Bij een aanval met veel druk op de bal kreeg Joris van Driel de bal in de buurt van de zestien en stuurde Rhoon doelman Brugts voor de tweede keer naar het net, 1-2. Allard Howell moest nog voor de thee een inzet van Elroy van Seventer, uit een hoekschop van Onur Zaif, van de lijn halen en bleef het in de eerste helft bij een stand van 1-2 voor Rozenburg. Na de thee mocht Rozenburg een aantal keren niet klagen over de interpretatie van scheidsrechter Doesburg. Al vroeg in de 2e helft kwam Elroy van Seventer goed weg en kreeg slechts geel in plaats van rood bij het neerhalen van een doorgebroken speler. En ook doelman Stephan van Asperen bleef een vroegtijdige gang naar de douche bespaard toen hij als laatste redmiddel bij een doorgebroken speler aan de noodrem moest trekken. Voor scheidsrechter Doesburg niet genoeg voor rood. Aanvoerder Kenan Yilmaz had minder geluk rond de 30e minuut in de 2e helft, bij zijn tackel in de zestien ging de bal op de stip en kon Rhoon door Bart Driesse de stand weer gelijk trekken, 2-2. En dan die alles bevrijdende laatste minuut van de wedstrijd, met in de hoofdrol Dennis Nijkamp. "Het was de laatste minuut en we kregen een corner. Ik vroeg aan de trainer of ik mee naar voren moest gaan en dat was goed", vertelde de matchwinner Dennis Hijkamp over die laatste minuut van de wedstrijd tegen Rhoon. "De corner werd door een Rhoon verdediger naar de zijlijn gekopt maar Vince (Lissenberg red.) wist de bal nog goed in het spel te houden waardoor we een nieuwe aanval op konden zetten. Vervolgens kreeg Frank (Schipper red.) de bal die zijn tegenstander omspeelde en de bal goed terug legde op de 5 meter waar ik stond. Ik hoefde enkel de bal tegen het net te schieten. De ontlading was erg groot omdat je nu op een andere manier dan normaal belangrijk bent voor het team en we een overwinning over de streep konden trekken."

 

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.