De overwinning was zeker verdiend afgelopen zaterdag op sportpark West, waar Rozenburg de meerdere was van Leonidas. Maar er waren zeker fases bij, waar die drie punten aan een zijde draadje hingen. Niet omdat Leonidas zo sterk was, alhoewel ze zeker goede spelers in de gelederen hebben, maar vooral omdat Rozenburg de wedstrijd niet vroegtijdig in veilige haven bracht. En zeker in de slotfase, tegen tien man, zichzelf keer op keer in moeilijkheden bracht.

Rozenburg kwam goed uit de startblokken. Druk op de bal en de tegenstander ver van het eigen doel houden. Maar die goede start leverde niet de beoogde voorsprong op. Sterker nog de thuisploeg ging met een achterstand naar de thee. "We spelen de eerste 20 minuten gewoon goed", vond ook coach Dennis Zaal na-afloop van de wedstrijd. "Positioneel spelen we goed, eigenlijk had Leonidas weinig in te brengen. En dan zakt het helemaal weg. Wat daar gebeurde heb ik zo snel na de wedstrijd ook geen verklaring. We verslappen Leonidas wint opeens alles, creëren ze kansen en maken we het ons zelf lastig. Ook in de eindfase een gelijk spelbeeld. Ook in de tweede helft beginnen we goed. We vergeten het af te maken en daarvoor hebben we de kansen gehad. Een paar keer één op één op de keeper, en verzuimen we het af te maken. Floris (van den Heuvel red.) had er een paar. Had nog wel de pech dat er nog één van de lijn werd afgehaald. Lennart Quak had mogelijkheden. We forceren dan nog wel de voorsprong maar de laatste 10 minuten gaan we weer dingen doen die we niet moeten doen en krijgt Leonidas er weer geloof in. Zelfs tegen 10 man maken we het ons zelf nog heel erg moeilijk."

Rozenburg ging naar de thee met een 0-1 achterstand en eigenlijk mochten de Rood Gelen niet eens klagen over maar één doelpunt, die in de 28e minuut door Keanu Ketting Olivier werd gescoord. Leonidas had in die eerste helft kansen op meer. In de 22e minuut zag Joey Heinsbroek een balletje op de kruising van lat en paal uiteenspatten en in de 38e minuut moest Rozenburg doelman Stefan van Asperen handelend optreden toen Heinsbroek één op één op de doelman mocht afgaan, met de doelman als winnaar. Ook na de thee kwam Rozenburg beter uit de kleedkamer dan de gasten uit Rotterdam en ging naarstig opzoek naar de gelijkmaker. Nog maar net op het veld was het Lennart Quak die ook het aluminium trof en ook in de 52e minuut was er een hoofdrol voor de spits van Rozenburg. Quak werd binnen de beruchte lijnen neergehaald door Paul Hoogervorst en bleef er voor scheidsrechter Van den Bos niet veel anders over dan de bal op de stip te leggen.

Sander van Pelt is een zekerheidje voor de Rozenburgers vanaf 11 meter en stond de 1-1 op het scorebord. De dit jaar van Nieuwenhoorn gekomen speler mocht na zijn doelpunt naar de kant en bracht coach Dennis Zaal Lester van Kaam in de ploeg. Met een uurtje op de klokken moest Leonidas verder met tien man. Lennart Quak werd net buiten de zestien, als doorgebroken speler, onderuit gehaald door Glenn Godvliet en mocht Godvliet alvast onder de douche van scheidsrechter Van den Bos. Voordat coach Spiering van Leonidas de organisatie in zijn ploeg had hersteld kwam Rozenburg aan de leiding. Uit een hoekschop van Floris van den Heuvel was het de mee opgekomen Vince Lissenberg (foto boven) die snoeihard de bal in het net achter doelman Jay Jharie kopte. Rozenburg vergeet dan na die voorsprong de wedstrijd in het slot te gooien en tegen tien man de trekker over te halen. Kansen waren er zeker op een derde en vierde doelpunt maar in plaats van een veilige voorsprong te creëren maakt Rozenburg het vooral zichzelf moeilijk. De angst kroop in de ploeg bij de Rood Gelen en onderleiding van Leonidas aanvoerder Gregory Doesburg gingen de Rotterdammers opzoek naar de gelijkmaker. Die kwam er dan uiteindelijk niet maar verdedigend was er in de slotfase geen enkele rust meer. Rozenburg wint en vindt de aansluiting in de subtop van de derde klasse D. Makkelijk was het niet altijd maar uiteindelijk tellen de punten en daar was Rozenburg en zeker ook coach Dennis Zaal na-afloop erg blij mee.