Het bekeravontuur van Rozenburg is gestrand in Reeuwijk. In een kansloze wedstrijd zonder beleving, passie en weinig strijd won de thuisploeg, Reeuwijk, simpel met 3-0. Leek het op voorhand een tegenstander waar winst niet onmogelijk was, bleek daar afgelopen zaterdag op het winderige en natte sportpak Groene Zoom niets van terug te zien. Rozenburg wel de ploeg met het meeste balbezit maar daar krijg je in het bekertoernooi geen punten voor.

Trainer Dennis Zaal had wat wijzigingen aan moeten brengen in zijn team. Doelman Van Asperen en aanvoerder Kenan Yilmaz hadden een weekje vrijaf gekregen en Lennart Quak was geblesseerd. Ook kon Zaal geen gebruikmaken van Stefan van Es die nog een schorsing uitzat. In de eerste helft leken de ploegen nog aan elkaar gewaagd, alhoewel de thuisploeg de betere scoringskansen had. Al in de 10e minuut was het Jessy Leidelmeijer die alleen op doelman Silvio Spiessens af mocht gaan maar de bal te hoog en over de doellat mikte. Twee minuten later was het de beurt aan Rozenburg om de doelman te testen. Floris van den Heuvel speelde zich fraai vrij en had weliswaar uit een moeilijke hoek alleen Reeuwijk doelman Rob Verwaal nog tegenover zich. De doelman kon de inzet van Van den Heuvel tot hoekschop verwerken, een hoekschop die verder geen gevaar opleverde. Eigenlijk kon Rozenburg ondanks het balbezit nauwelijks een vuist maken. Nu waren de omstandigheden verre van optimaal, slecht kunstgrasveld, harde wind met regen vlagen dwars over het veld. Maar als je verder wil in de beker moeten dit soort wedstrijden ook worden gewonnen en daar zag het aan de kant van Rozenburg zeker niet naar uit. Sterker nog Reeuwijk had de beste kansen en was het wachten op de eerste treffer van de middag van de thuisploeg. Die kwam er in de 40e minuut. Voor Reeuwijk was Jessy Leidelmeijer de doelpuntenmaker. Het was de derde honderd procent kans voor de Reeuwijkse aanvaller en mocht Rozenburg blij zijn dat het met die 1-0 achterstand naar de thee mocht.

Ook in de tweede helft een zelfde beeld. Een bijna machteloos Rozenburg dat dan wel de bal redelijk rondspeelde en in de ploeg wist te houden maar absoluut niet gevaarlijk werd. Ook de wissels brachten daar geen verandering in. Diego Negro kwam in de 46e minuut voor Isa Fakhri en werden verder in de tweede helft ook nog Rick Tas ingebracht voor Dennis Nijkamp en Martijn Lievaart voor Onur Zaif. Veel maakte dat niet uit waarbij het frisse bijna frivole spel van de jonge Diego nog het meest tot de verbeelding sprak. "Twee van de drie wissels waren eigenlijk wel vooraf bepaald. Fakhri was er lang uitgeweest , Dennis Nijkamp heeft nog wel wat last van zijn enkel en alleen de blessure van Onur Zaif was niet gepland", vertelde coach Dennis Zaal na afloop. "Reeuwijk is een goed voetballende ploeg, laat dat duidelijk zijn, maar wij creëren nauwelijks kansen en dan krijg je tegen zo'n ploeg het deksel op je neus. Het zat er vandaag niet in." In de slotfase van de wedstrijd zou Reeuwijk nog twee keer scoren In de 32e minuut was Sven de Jong trefzeker en ook invaller Joery Castano kon, de overigens goed spelende doelman Silvio Spiessens, uit een knappe voorzet voor de derde keer de trieste gang naar het net laten maken. Een nederlaag waar Rozenburg vooral naar zichzelf moet kijken. Een nederlaag in de rij, kansloos. Of de komende week voldoende is om hiervan te kunnen herstellen zal moeten blijken. Ook tegen Bernisse liep Rozenburg al op de teentjes maar bleef de schade beperkt. Tegen Hoogvliet, de tegenstander in de competitie van aanstaande zaterdag, zal dat anders moeten. Duels niet schuwen, kansen creëren en vooral het net vinden.