Het was vooral een overwinning die Rozenburg nodig had om de wat mindere periode achter zich te laten. Er stond op sportpark De Drenkeling in Rockanje een ploeg die wilde winnen en alles voor elkaar over had en dat was misschien nog wel een grotere overwinning dan de 0-3 die er na 90 minuten op het score bord stond. Met die overwinning op Rockanje staat Rozenburg weer op de 2e plaats achter koploper Nieuwenhoorn, maar wel met een respectabele achterstand van 12 punten.

"Ook ik heb vandaag een ploeg gezien die wilde winnen en daar gaat het ook om in het voetbal", was Dennis Zaal blij maar zeker niet verrast met de overwinning van zijn ploeg. "We wisten wel dat ze verdedigend iets minder sterk zijn, maar wij hebben vooral naar ons zelf gekeken en wat minder naar de tegenstander. We zaten er vaak kort op en soms hadden we het wat lastig met de goede voorhoede die Rockanje heeft. We hebben voor het eerst de nul en dat is zeker goed voor het vertrouwen", was de coach na-afloop tevreden over zijn ploeg.

Rozenburg had in de beginfase wat moeite met de snelle spitsen van Rockanje en kreeg de ploeg van Arjan Vuik, Rockanje, een aantal mogelijkheden om al vroeg in de wedstrijd de score te openen. Rozenburg doelman Stephan van Asperen was in een uitstekende vorm en voorkwam met goede reddingen het vroege feestje voor Rockanje. Rozenburg had uit een vrije trap van Lennart Quak, op de paal, ook laten zien niet voor een nederlaag naar de Drenkeling te zijn gekomen. Rozenburg kreeg ook kansen zoals in de 6e minuut toen Lennart Quak de snelle Floris van den Heuvel de vrije ruimte in stuurde. Van den Heuvel stuitte op doelman Rene van der Meiden. Aan de andere kant kreeg Mohammed Baydar namens Rockanje een honderd procent kans maar vond Rozenburg doelman Stephan van Asperen op zijn weg. Voetballend waren de gasten uit Rozenburg wel beter maar Rockanje is een gevaarlijke ploeg zeker als ze hun favoriete spelletje, de lange bal, de voorwaartse aan het werk zetten kunnen spelen. Dan moet er een doelpunt vallen zodat de tegenstander met nog meer druk en ruimte in de rug van de verdediging gaat spelen. Dat doelpunt viel niet mede omdat de verdediging van Rozenburg, waar Leon Nigg de geschorste Dennis Nijkamp verving, zich meer en meer hadden ingesteld op de aanvalsdrift van de thuisploeg. Op slag van rust kwam Rozenburg, zeker niet onverdiend, aan de leiding. Op goed voorbereidend werk van Lennart Quak was het Onur Zaif die de 0-1 aantekende.

Ook in de tweede helft had Rozenburg het betere van het spel. De ploeg van Dennis Zaal was gefocust en wilde winnen maar bleef geconcentreerd spelen om niet het gevoel te geven dat er, ook al was het een thuiswedstrijd voor Rockanje, wat te halen was tegen dit Rozenburg. In de 66e minuut de verlossende tweede treffer van Rozenburg. Weer stond Lennart Quak aan de basis. Quak stuurde bijna op de achterlijn Michael Vos het bos in en met een pass op maat mocht de goed aansluitende Sander van Pelt de 0-2 op het bord zetten. Rozenburg kreeg nog meer kansen om de voorsprong te vergroten maar moest wachten tot de voorlaatste minuut van de wedstrijd. Selim Su, die in het veld was gekomen voor Onur Zaif, liet na prima voorbereidend werk van Floris van den Heuvel keeper Rene van der Meiden voor de derde keer kansloos, 0-3. Het grote verschil met de laatste weken was dat Rozenburg meer als een team speelde, met de wil om te winnen en vooral voor elkaar wilde werken. De onverzettelijkheid van het centrale verdedigend duo Vince Lissenberg en Elroy van Seventer. De geconsenteerd speldende Jeroen van Balen die gedoseerd de aanvallers ondersteunde, de prima inval beurt van routenier Leon Nigg en het meer dan betrouwbare keeperswerk van Stephan van Asperen verdiende de 'NUL'. Maar daar doen we de andere mee te kort. Rozenburg zette vooral een teamprestatie neer beloond met een tweede plaats op de ranglijst.