Een strafschop in de 34e minuut bepaalde de eindstand op sportpark De Kooistee afgelopen zaterdag in de wedstrijd tussen Vlotbrug en Rozenburg. Rozenburg bleef door die penalty met lege handen. Een gelijkspel had misschien meer de verhoudingen op het veld weergegeven, maar zo zijn de voetbalwetten niet. Wie de meeste doelpunten maakt krijgt de punten. En dat was zaterdag de ploeg van coach Tom Larssen, Vlotbrug.

"We geven weinig weg", was Elroy van Seventer niet erg spraakzaam na de wedstrijd. "Dure punten, in de tweede helft hebben we toch zeker kansen gehad. Ja en dan penalty, die bal was al bijna achter en dan struikelt er één en gaat die op de stip. Dat gevalletje waar wij misschien recht hadden op een penalty kon ik niet zo goed zien. Maar als je de eerste zo makkelijk geeft mag die aan onze kant natuurlijk ook op de stip". Eigenlijk was het wedstrijdverloop daarmee verteld. Er zat spanning op de wedstrijd, zeker aan de kant van Rozenburg. Opstappen van de technische commissie halverwege het seizoen was niet helemaal aan de selectie voorbij gegaan. De spanning moest omgezet worden in broodnodige punten om in de race te blijven voor de tweede plek. De focus vol op de tweede seizoenshelft en weg van het randgebeuren. Niets is belangrijker dan de club en die club heeft volop kansen om de nacompetitie te halen. Dat laatste, gaan voor die kansen, hebben we niet altijd op het veld teruggezien. Coach Dennis Zaal kon, wegens een schorsing, niet beschikken over Dennis Nijkamp. En ook doelman Stephan van Asperen was nog niet helemaal hersteld van zijn liesbreukoperatie en moest vanaf de kant toekijken. Doelman Silvio Spiessens, die geen moeilijke middag had, was een waardige vervanger voor Stephan van Asperen en Rick Tas was de vervanger voor Nijkamp in de verdediging. Een wedstrijd, zeker in de eerste helft, waar ploegen aan elkaar gewaagd waren en er van beide kanten niet veel kansen werden gecreëerd. Selim Su was gestart als spits bij Rozenburg omdat Lennart Quak, wel fit op de bank, deze week niet volledig getraind had. Rond het half uur waar Rozenburg een aantal mogelijkheden kreeg was een bal van Floris van de Heuvel, net over de doellat, de aanleiding voor Rozenburg om de druk wat te gaan verhogen. Scheidsrechter Kraak verstoorde dat al vrij snel door in de 34e minuut de bal op de stip te leggen. Was het nu het bewust neerhalen van een speler of een struikelpartij op de grens van de 'Zestien'. Scheidsrechter Kraak vond het eerste en de aanhang van Vlotbrug vond dat een goede uitleg. Maar voor de neutrale- en Rozenburg toeschouwers wat zwaar gestraft. Vince Lissenberg kreeg geel en Danny Browne miste van elf meter niet, 1-0. Rozenburg hield zich daarna vooral bezig met het verwerken van de achterstand en van een verhoogde druk was geen sprake meer.

In de tweede helft een zelfde beeld waar Rozenburg misschien de gelijkmaker had verdiend. Zeker de vrije trap, na een uurtje spelen, van Onur Zaif die net over de doellat verdween had een beter lot verdiend. Maar die gelijkmaker voor Rozenburg kwam er niet. Coach Zaal wisselde nog wel Lennart Quak voor Selim Su. Su had al geel en voor de scheidsrechter leek het langzaam een optelsom te worden voor hij met twee keer geel naar de kant moest. Dat zelfde gold ook voor Lissenberg die er na een wat overbodige en onbenullig uitziende overtreding aan de zijlijn vanaf moest en zijn ploeg het laatste kwartier met 10 man verder moest. Sander van Pelt moest plaats maken voor Frank Schipper en wilde Rozenburg met de snelheid van de rechterspits nog voor wat verrassing zorgen met een snelle counter. Dat kwam er allemaal niet meer van en bleef Rozenburg met lege handen.