Een puntje was te weinig voor het vertoonde spel van Rozenburg in de thuiswedstrijd tegen Pernis. Maar het vertoonde spel en de inzet van de ploeg moeten toch tot tevredenheid leiden op sportpark West. Rozenburg had kansen voor de volle drie punten en had daar zeker ook recht op, maar voor kansen krijg je geen punten. Maar daarmee doen we misschien doelman Niels Ketting van Pernis wel te kort, want zeker in de slotfase verdiende hij het punt voor Pernis.

"Als in de eerste helft de eindpass goed is sta je met 5-0 voor", stak aanvoerder Elroy van Seventer toch vooral hand in eigen boezem. "Foutje achterin, mag niet gebeuren, maar komen ze wel op 0-1 vlak voor rust." Zelf was Elroy van Seventer verantwoordelijk voor de gelijkmaker. "Was een lange bal van Dave Zaal. Kon hem eigenlijk alleen maar raken met mijn hoofd waardoor de keeper mis zat. Jammer dat het bij dat ene doelpunt bleef we hadden kansen genoeg, Lennard Quak, Floris van den Heuvel, Joris van Driel en Selim Su. Maar er zat weer vreugde in de ploeg en dat is lekker voetballen",benadrukte de aanvoerder de grote winst van afgelopen zaterdag. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Rozenburg kansen op de openingstreffer. Onur Zaif, die een prima wedstrijd speelde, op een voorzet van Joris van den Heuvel. Zaif mikte de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Joris van Driel die een verre ingooi prima doorkopte maar Pernis doelman Niels Ketting op zijn pad vond. Wat later in een één op één situatie was het de doelman van Pernis die Joris van Driel van een doelpunt afhield. De doelman van Pernis was sowieso in goede doen en wist Rozenburg op een aantal belangrijke momenten van score af te houden. Het was ook voor het publiek een leuke pot voetbal vond ook Rozenburg trainer Dennis Zaal. "Dit is wat we nodig hebben en als we dan nog een scheidsrechter hebben die een beetje mee wil werken kan het leiden tot meer. Maar je verliest, in dit geval gelijkspelen, niet door de scheidsrechter. We hebben veel kansen gecreëerd, iets wat we de laatste weken wel hebben nagelaten, strijd geleverd en dan moet het alleen nog maar omgezet worden in doelpunten. Maar die keeper pakte er zeker in de slotfase ook wel een paar. En ook nog een keertje van de doellijn. Normaal heb ik het niet zo over de scheidsrechter maar dit warrige fluiten haalde wel het ritme uit het spel. We hadden vandaag meer verdiend dat is zeker", keek Rozenburg coach Dennis Zaal terug op de wedstrijd tegen Pernis. In de eerste helft raakte linksback Leon Nigg geblesseerd en moest worden vervangen. Voor coach Zaal zat er niet veel meer op dan zijn assistent, broer Dave, warm te laten lopen. "Dave is een echte noodoplossing", verklaarde de coach van Rozenburg zijn beslissing. Op zijn leeftijd speelt hij op routine en karakter en dat is wat deze groep op dit moment nodig heeft. Maar dit is geen permanente oplossing. Als de nood aan de man is staat hij er, maar normaal staan daar andere op die positie. Dennis Nijkamp deed het goed en Vince Lissenberg speelt op die positie. Als die niet geblesseerd of geschorst zijn spelen zij daar. Daarover hebben we duidelijke afspraken." Pernis kwam in de 43e minuut aan de leiding door een doelpunt van Michel Tavares. De spits werd even vrijgelaten door de defensie van Rozenburg en kon vrij uithalen Rozenburg doelman Silvio Spiessens kansloos laten. De doelman van Rozenburg speelde weer een prima partij voor de nog altijd, van een liesblessure, hestellende Stefan van Asperen. Rozenburg in de eerste helft de meeste kansen en Pernis effectief bij de spaarzame kansen die de gasten op sportpark West kregen.

In de 2e helft een zelfde beeld. Rozenburg het betere van het spel. Dave Zaal speelde in die 2e helft centraal achterin en was het Dennis Nijkamp die weer op de linksbackplaats ging spelen. De verdediging van Rozenburg oogde nog meer solide dan in de eerste helft en kon de ploeg van West opzoek naar de gelijkmaker. Die kwam in de 17e minuut op een lange bal van Dave Zaal die voldoende met het hoofd door Elroy van Seventer werd beroerd. Daarna waren de kansen voor Rozenburg, met nog een bal op de paal van Floris van den Heuvel, om de wedstrijd over de streep te trekken maar die overwinning kwam er niet. De warrig fluitende Moussaoui haalde de ploeg van Zaal toch een beetje uit het spel. Zelfs de verzorger van Rozenburg moest, om onduidelijke redenen, met een rode kaart achter het hek. Het leidde de thuisploeg toch een beetje af in de race voor de volle winst. Alhoewel Rozenburg in de slotfase erg dicht bij de overwinning was. De ploeg van Zaal kreeg te weinig maar rechte de rug en in deze vorm zeker nog mogelijkheden voor de nacompetitie.