Als je 50 minuten tegen 10 man speelt en een 2-0 achterstand ziet op lopen tot 5-1 eindstand maak je geen aanspraak meer op welke (vervangende) prijs dan ook. In theorie is het dan allemaal nog wel mogelijk omdat de uitslagen weer niet ongunstig zijn voor de ploeg van Dennis Zaal. Maar wie de wedstrijd heeft gezien geeft geen cent meer voor de kansen van de Rood Gelen. Afgelopen zaterdag werd de ploeg met de neus op de feiten gedrukt, kansloos en zit de ploeg in een diep wak. Maar 'Aan de rand van het ravijn bloeien de mooiste bloemen', daar zal coach Dennis Zaal zich ongetwijfeld aan vast willen houden.

Rozenburg moest het in Rotterdam stellen zonder Lennart Quak, Stephan van Asperen, Dennis Nijkamp, Leon Nigg en had een zieke Joris van Driel op de bank. Ook werd triatleet en oud doelman Robert de Korte, die dit seizoen nog geen wedstrijd heeft gespeeld, van stal gehaald om te spelen in het 2e team en bij Rozenburg 1 op de bank te gaan zitten. In het elftal ook nog eens de licht geblesseerde Stefan van Es en Kenan Yilmaz. Maar bevestigde coach Dennis Zaal voor de wedstrijd "Er staat een 3e klasse waardig team in het veld en daar gaan we het mee doen.". Ongetwijfeld een 3e klasse waardig team, maar wel een team dat rammelde aan alle kanten. Een ploeg die op een eerste kwartier na geen enkel aanspraak kon maken op een goed resultaat. Rozenburg gaf de doelpunten makkelijk weg en kon in de frontlinie nauwelijks uitgespeelde kans creëren. "We speelde zonder overtuiging en dat was de hele wedstrijd zo. Als er een ondergrens is zijn we daar doorheen gezakt. Wijze naar enkele heeft geen enkel zin. Dit was een collectief falen. Als je met 2-0 achter staat en de tegenstander komt met 10 man te staan denk je en moet je dat nog recht kunnen trekken. Deze nederlaag mogen we ons zelf absoluut aanrekenen"was coach Dennis Zaal teleurgesteld maar realistisch na de wedstrijd. Dat de competitie nu gespeeld is vond Zaal niet. Naar de andere uitslagen kijkend heeft de coach wellicht gelijk maar de smalle selectie begint nu toch scheuren te vertonen. Op het eerste kwartier na was Rozenburg niet instaat om Leonidas ook maar een strohalm in de weg te leggen. Na twintig minuten kwam de thuisploeg aan de leiding. Eigenlijk de eerste echte kans van de wedstrijd wist Johnny van Triel om te zetten in een voorsprong. Rozenburg verdedigde op één lijn en met een vrije ruimte tussen de keeper en de laatste linie waar Triel van profiteerde. Rozenburg probeert het dan nog wel en zijn Frank Schipper en Floris van den Heuvel hun tegenstanders keer op keer te snel af maar om van kansen te spreken. In de 25e minuut was Floris van den Heuvel er dichtbij. Bij een vlotlopende aanval samen met Frank Schipper strandde zijn inzet op doelman Jay Jharie. In de 28e minuut komt Leonidas op twee treffers voorsprong. Weer zag het er verdedigend niet goed uit. Als Rozenburg doelman Silvio Spiessens dan een paar minuten later alles uit de kast moet halen als hij oog in oog komt met Giovanni Santos Boaventura en de derde treffer weet te voorkomen wordt het duidelijk dat het vooral tegenhouden wordt aan het Erasuspad in Rotterdam. Scheidsrechter Hoensbeek moest voor de thee nog wel Char Pires naar de douche sturen. Het was een overtreding waar de leidsman ogenschijnlijk geel voor wilde geven en die na een korte woordenwisseling in rood veranderde. Rozenburg met een man meer naar de thee.

Na de rust bleef Stefan van Es achter in de kleedkamer. De centraleverdediger had vlak voor rust een blessure opgelopen waar hij niet mee verder kon. Dennis Zaal moest schuiven in de opstelling en kwam de zieke Joris van Driel op het middenveld en moest Kenan Yilmaz een linie zakken. Voor de toeschouwers die de 2e helft pas naar het sportpark waren gekomen hebben ongetwijfeld niet eens gemerkt dat Leonidas met 10 man speelde. Het was pover wat de Rood Gelen op de mat legde. In de 65e minuut was het invaller Joey Heinsbroek die voor de 3-0 zorgde en 4 minuten later kwam Leonidas zelfs op 4-0 door Ricky Pleysier. Rozenburg wisselde nog wel en bracht Julian Tas voor Dave Zaal en Diego Negro voor Selim Su. Maar de wedstrijd was gespeeld en liep Rozenburg al met het schaamrood op de kaken. Het werd nog erger voor de ploeg van Dennis Zaal. Johnny Triel maakte zijn tweede van de wedstrijd en zette de 5-0 op het bord. Van een eretreffer kan je nauwelijks spreken, maar Shurby Marchena had medelijden met de Rozenburgers en werkte de bal uit een hoekschop snoeihard in eigen doel, 5-1.