Voor de neutrale toeschouwers ongetwijfeld een resultaat wat recht doet aan het vertoonde spel afgelopen zaterdag in de wedstrijd tussen Botlek en Rozenburg op sportpark De Brug in Spijkenisse. Voor de aanhang van de beide clubs waarschijnlijk te weinig en dachten de beide clubs recht te hebben op de volle 3 punten. Met deze puntendeling kan er zo langzaam een streep door het seizoen van Rozenburg als ook Botlek. Coach Dennis Zaal van Rozenburg wilde daar niets van weten 'Het is pas gedaan als het gedaan is'.

Rekenkundig is er nog van alles mogelijk voor Rozenburg. Maar in de praktijk is dat allemaal een stuk lastiger en wordt het keurkorps van Dennis Zaal steeds meer afhankelijk van andere ploegen. Even leek het er op dat Rozenburg aan het langste eind zou gaan trekken. Lennart Quak bracht zijn ploeg in de 88e minuut aan de leiding. Maar in een alles of niets poging van Botlek rolde het balletje, in een scrimmage wat gelukkig via de binnenkant van de paal, er alsnog in en stond de 2-2 op het bord. "Als je vlak voor rust scoort moet je dat vasthouden tot de thee en als je vlak voor het einde weer op voorsprong komt mag je dat nooit meer weggeven", was de coach van Rozenburg zeker niet tevreden. "We laten ons gewoon twee keer in de luren leggen en dat kost vandaag 2 punten. Natuurlijk pakte Silvio (Spiessens doelman Rozenburg red.) er een paar, maar daar staat hij ook voor. Maar het gaat er mij om dat we een aantal keren knullig staan te verdedigen. Dit keer ook nog eens gelijk afgestraft." Rozenburg moest weer een beroep doen op assistent Dave Zaal als linksback. In de verdediging is Dennis Nijkamp nog steeds geblesseerd en ook Leon Nigg kampt met veel blessures dit seizoen. Gelukkig voor Rozenburg klopt Maik den Ouden aan de poort en wil graag weer aansluiten bij de selectie. Den Ouden, jaren geleden in een wedstrijd van onder 23 jaar geblesseerd geraakt, leek voor het voetbal afgeschreven maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dit seizoen spelend voor Rozenburg 2 wil hij de stap naar het eerste toch nog gaan maken en zaterdag begon dat met een invalbeurt van 10 minuten. "We hebben in ieder geval laten zien dat we beter kunnen dan de vorige wedstrijd tegen Leonidas. Als je naar het spelbeeld kijkt is een gelijkspel misschien wel de verhouding van ploegen die elkaar toch altijd wel een beetje in evenwicht houden. Maar ik blijf pissig op de manier waar we het weggeven. We moeten de goede dingen meenemen naar de volgende wedstrijd en dan zien we aan het einde wel waar we staan", wilde de coach van Rozenburg nog wel even kwijt.

Het was een gelijkopgaande wedstrijd waar Rozenburg al in de 3e minuut de eerste kans kreeg. Lennart Quak had het vizier iets te hoog staan. Maar ook Botlek kreeg in de beginfase wel mogelijkheden op een voorsprong. Voor een doelpunt moesten de toeschouwers wachten tot de 37e minuut. Floris van den Heuvel pakte een afgeslagen bal op en van de rand 'zestien' liet hij keeper Kevin Rijsdijk kansloos. Nadat Rozenburg nog een bal via de onderkant van de lat in het veld terug zag springen en de 0-2 uitbleef, scoorde Renaldo van Emmerik vlak voor rust de gelijkmaker. Van Emmerik, die vorig seizoen nog bij Rozenburg speelde, werd helemaal vrijgelaten en kom de hoek uitzoeken, 1-1. Ook na de thee waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Beide keepers in goede doen voorkwamen doelpunten, waar vooral Silvio Spiessens keeper van Rozenburg een aantal keren handelend moest optreden. Het venijn zat in de staart. In de 88e minuut raakte Floris van den Heuvel de paal maar de afvallende bal (lees voor afvallende bal, snel genomen hoekschop) werd prima op het hoofd van Lennart Quak gelegd en kwam Rozenburg op voorsprong. De wedstrijd leek gespeeld maar in een alles op niets poging van Botlek wist, invaller, Michel van Mourik de bal met het nodige geluk in het doel te frommelen. De 2-2 op het bord en lang liet scheidsrechter Durgunsu, die een goede wedstrijd floot, niet meer spelen. Uitzicht op de nacompetitie is voor zowel Botlek als ook Rozenburg verder weg en kan er, alhoewel misschien met potlood, een streep door het seizoen. Of krijgen de rekenmeesters dan toch nog gelijk en is het nog niet gespeeld.