Rozenburg had nog één puntje nodig om zeker te zijn niet meer verwikkelt te raken in de nacompetitie. Dit keer niet voor promotie, maar voor degradatie, zo snel kan het gaan in de derde klasse D. Van kanshebber voor de prijzen voor promotie nog oppassen om niet in degradatie zorgen te komen. Een seizoen dat als een nachtkaars uitgaat voor Rozenburg. Het gelijkspel zonder doelpunten tegen Zestienhoven is een uitslag die recht doet aan het vertoonde spel. Het was matig van beide kanten.

 

Een wedstrijd die gespeeld moest worden, een wedstrijd in de achtertuin van vliegveld Rotterdam The Hague Airport met een straffe wind dwars over het veld en de lucht van verschroeid rubber van een kunstgrasveld. Zo'n wedstrijd waar je na een kwartier op je horloge kijkt, hoe lang is het nog. Rozenburg had wat goed te maken, slechte prestatie in de laatste competitiewedstrijd tegen rode lantaarndrager Bernisse (3-3) en het verlies in de thuiswedstrijd tegen Zestienhoven met 0-1. Ongetwijfeld in de kleedkamer en in de voorbeschouwingen benoemd maar op het veld was daar niet veel van terug te zien. Rozenburg speelde met Maik den Ouden voor de geschorste Stefan van Es en ook Frank Schipper mocht, op het sfeerloze sportpark met een prachtig clubhuis aan de Van der Duijn van Maasdamweg, weer eens zijn opwachting maken. Voor Rozenburg doelman Stephan van Asperen lijkt het seizoen over, hij was als toeschouwer aanwezig en wacht op een operatie aan zijn knie. Zijn vervanger Silvio Spiessens kwam nooit in gevaar en wordt steeds meer een betrouwbare vervanger. De wedstrijd tegen Zestienhoven verdiende geen winnaar vond ook Rozenburg trainer Dennis Zaal. "Nee, deze wedstrijd verdiende geen winnaar. De eerste helft vond ik dat er nog wel redelijk gevoetbald werd, althans de intentie om te voetballen en dat was de laatste weken wel eens minder. Tweede helft vond ik heel erg slordig. De wind wil ik niet aanvoeren als excuus, daar hebben zij ook last van. Maar het laatste kwartier liepen we helemaal uit de organisatie. En dan krijgt Zestienhoven nog een paar kansen waarvan ik dacht dat hadden ook doelpunten kunnen zijn en kwamen we nog goed weg", keek de coach terug op een matige wedstrijd. In de eerste helft waren er weinig uitgespeelde kansen of mogelijkheden om de wedstrijd open te breken. De pass is een belangrijk onderdeel van het voetbal maar daar ging het nogal eens mis, zeker ook aan de kant van de thuisploeg. Doelman Stijn Folkerts van Zestienhoven en Silvio Spiessens hadden een rustige middag. Met de dwarrelende wind waren alleen dode spelmomenten misschien nog het gevaarlijkst, maar dan alleen door het onvoorspelbare van de wind.

In de tweede helft werd het niet beter, eerder slechter. De beide ploegen wilde wel maar kregen geen grip op de wedstrijd. Scheidsrechter Kolsteren liet vooral de twee ploegen voetballen. Hij had maar één gele kaart nodig om de wedstrijd in goede banen te leiden. Die kaart was voor Maik den Ouden en met gevolgen. Een onnodige kaart ergens op het middenveld en die kaart brengt coach Zaal toch weer in problemen. Centrale verdediger Elroy van Seventer is volgende week niet beschikbaar en ook coach Dennis Zaal zal er wegens verplichtingen in Zuid-Afrika niet bij zijn. Assistent Dave zal de taken van de hoofdcoach overnemen en dat zal ongetwijfeld niet als speler doen. Ook Floris van de Heuvel is er volgende week niet bij, dus nog een paar nachtjes puzzelen voor de technische leiding. Met de wissels Joris van Driel en Frank Schipper voor Selim Su en Onur Zaif werd de dreiging van Rozenburg wel iets groter maar kansen was afgelopen zaterdag een ander verhaal. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Zestienhoven nog de beste kans op de volle 3 punten. Rafael Medina kreeg de bal vrij voor Rozenburg doelman Silvio Spiessens niet onder controle en ging de beste kans van de wedstrijd verloren. Met het ene punt is Rozenburg zeker van klasse behoudt en heeft Zestienhoven nog een puntje nodig. Maar dat de ploeg van André Stafleu, zestienhoven, nu echt nog in de gevaren zone komt, lijkt niet aannemelijk.

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .