Veel mogelijkheden had Rozenburg niet, in de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Victoria. Door blessures, schorsingen en afwezige spelers was de spoeling dun voor assistent-coach Dave Zaal die de honneurs van broer Dennis over moest nemen. Dennis Zaal had verplichtingen in Zuid-Afrika en kon tegen Victoria zijn ploeg niet begeleiden. Rozenburg toonde karakter en wist Victoria, nog strijdend voor een plaats in de nacompetitie van de winst af te houden.

Met een driemanverdediging en een versterkt middenveld wilde Dave Zaal Victoria ver van het eigen doel afhouden. Victoria leek verrast door de strijdwijze van Rozenburg en had vooral op dat middenveld moeite de bal in de ploeg te houden. Een vroege goal van Lennart Quak, vrije trap, bracht de thuisploeg nog sterker in het zadel. Door op het oog onnodige overtreding aan de kant van de Victoria, mocht Lennart Quak aanleggen vanaf de rand van de zestien. Victoria doelman Michel Zuur formeerde de muur maar liet opvallend veel ruimte in de lange hoek. Precies die hoek waar Lennart Quak straks langs de paal het net vond, 1-0. Victoria probeerde na die snelle achterstand de wedstrijd te kantelen maar slordig balverlies op het middenveld en een overwicht aan spelers bleef Rozenburg de eerste helft vrij simpel de wedstrijd controleren. "Zeker de eerste helft waren wij beter", vertelde Dave Zaal. "We hadden nog een penalty moeten hebben en die kopbal van Frank Schipper had er ook in gemogen, dan ga je met 3-0 de rust in." Een penalty is altijd discutabel, zeker voor de benadeelde ploeg, maar de jonge scheidsrechter Colenbrander zag geen strafschop in een overtreding binnen de beruchte lijnen. De kans van Frank Schipper was er zeker wel één die een doelpunt verdiende. Maar ook Victoria was gevaarlijk voor het doel van Silvio Spiessens. Vlak voor rust moest Rick Tas zijn doelman assisteren door een bal vlak voor de doellijn hoog over te jagen, met een Rob Planken van Victoria in zijn rug. De driemanverdediging van Rozenburg speelde een prima wedstrijd. De ervaren Leon Nigg kwam zelden in gevaar en Stefan van Es en Rick Tas speelde een uitstekende wedstrijd en gaven weinig kansen weg. Ook doelman Silvio Spiessens had een paar uitstekende reddingen waardoor hij zijn ploeg in de race hield.

"Als je de eerste helft zo speelt weet je dat de tegenstander, zeker na de rust, wat anders gaat spelen en daar hadden we toch wel wat moeite mee", keek de voor één wedstrijd verantwoordelijke man op de bank terug op de tweede helft. "Ze schoven ook meer op naar het middenveld en daar werd het druk. We vergeten het in de slotfase af te maken. Kansen van Sander van Pelt en dacht ik ook van Lennart Quak. Maar uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen. Er zat gewoon inzet en strijd in vandaag en zo af en toe ook leuk voetbal. De jongens hebben er keihard voor geknokt, wilde gewoon winnen zeker voor het thuispubliek." Toch had Victoria zeker ook kansen. Een inzet van Donny van Balen recht in de handen van Spiessens en waren ook Peter Klein en aanvoerder Raymond Lingen dichtbij succes. Maar door het aandringen van Victoria kreeg de thuisploeg, vooral in de slotfase, de beste kansen in de counter. Vooral Sander van Pelt, die Rozenburg aan het einde van dit seizoen gaat verlaten, had een paar mogelijkheden om een grotere uitslag op het bord te zetten. Victoria heeft haar kansen op de nacompetitie verkleint door het verlies tegen Rozenburg. En de thuisploeg heeft laten zien liever geen cadeautjes weg te geven aan ploegen die de punten nog nodig hebben. Rozenburg toonde karakter om de vroege voorsprong over de streep te trekken, al was het spel niet altijd even oogstrelend.