Voor Rozenburg stond er eigenlijk niet meer zoveel op het spel. Natuurlijk waren er nog rekenaars die nog een muzengaatje zagen om alsnog de nacompetitie te halen. Maar reëel is dat eigenlijk niet, daarvoor heeft Rozenburg te veel onnodige punten verspeeld. Voor tegenstander Rockanje was dat anders dit weekend. De ploeg van trainer Arjan Vuik verkeerd in ernstige degradatiezorgen en kan alleen nog ontsnappen via de nacompetitie.

Trainer Dennis Zaal moest vooral verdedigend weer het nodige aanpassen. Elroy van Seventer was nog niet beschikbaar en Stefan van Es geschorst. Daardoor speelde Rozenburg weer met een driemanverdediging dit keer met routenier Leon Nigg als centraleman, geassisteerd door Dave Zaal en de goedspelende Rick Tas aan de zijkanten. Aanvallend was het tegen Rockanje vooral Lennart Quak die zijn ploeg bij de hand nam. Misschien zo hier en daar met een beetje geluk maar was de topscoorder van Rozenburg bij alle drie de doelpunten betrokken. De eerste lag al na 8 minuten in het netje. Uit een bijna onmogelijke hoek vlak voor de achterlijn liet Lennart Quak een lobje los, misschien onderweg nog aangeraakt, maar mooi over de keeper in de uiterste verre bovenhoek. "Ja, zat er mooi in", glimlachte de doelpuntmaker na de wedstrijd. "Maar was eigenlijk wel als voorzet bedoeld. Maar als de bal er dan lekker in dwarrelt is dat toch wel lekker." Rozenburg was duidelijk de bovenliggende partij, zeker in de eerste helft, op een zonovergoten sportpark West. In de 19e minuut was het Sander van Pelt, die zijn laatste wedstrijd op sportpark West speelde, en uit een hoekschop Rockanje doelman Wesley Rietveld op zijn pad vond. Die zelfde Rietveld tikte na een dik half uur spelen ook een poeier van Joris van Driel over de lat en wist een paar minuten later Floris van den Heuvel van een doelpunt af te houden toen hij de Rozenburger vrij voor zich op zag duiken. In de 42e minuut kwam Rozenburg meer dan verdiend op 2-0 en weer was het Lennart Quak die het net wist te vinden. "Dit was een echte spitsengoal", vertelde Lennart. "Beetje op de hoek van het vijfmeter gebied, aannemen, snel draaien en de hoek kiezen, dan heeft de doelman de minste kans."

De eerste helft was niet echt duidelijk dat Rockanje alles wilde geven om directe degradatie te voorkomen. Maar na de thee toch een ander Rockanje. Voor dat de toeschouwers hun plaatsen weer hadden ingenomen had Arie Bravenboer de gasten, in de 2e minuut en uit een vrije trap, weer terug in de wedstrijd gebracht, 2-1. En binnen het kwartier moest Rozenburg doelman Silvio Spiessens nog een keer de trieste gang naar het net maken, toen invaller Delano Diemers de vrije ruimte werd ingestuurd en de Rozenburg doelman kansloos liet. Maar wie anders dan Lennart Quak bracht Rozenburg toch nog de volle winst. Een beetje hulp van Jelle Zuidema had Quak wel nodig. Zuidema raakte de bal net aan bij de verre tweede paal en zag de bal via de binnenkant van die zelfde paal in het doel verdwijnen. "Ik denk als die speler er afblijft dat hij net naast was gegaan", wilde Lennart Quak zeker niet alle credits naar zich toe halen. Rozenburg opnieuw op voorsprong en die voorsprong bleef tot aan de 90ste minuut staan. Rozenburg vervulde daarmee haar sportieve plicht en won de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op eigen veld. Rockanje bleef met lege handen maar moest daarvoor vooral bij zichzelf te raden gaan. Volgende week de allerlaatste van dit seizoen voor Rozenburg, uit tegen Rijnmond Hoogvliet Sport.