De wedstrijd werd beïnvloed door het in de 37e minuut wegsturen van Selim Su. Rozenburg moest het bijna een uur lang met 10 man opnemen tegen RHS. Scheidsrechter Geerlings riep in de 35e minuut Rozenburg aanvoerder Kenan Yilmaz naar zich toe met de mededeling om Su te waarschuwen voor zijn spel en zijn gedrag. De aanvaller had al vroeg in de wedstrijd geel gekregen en had de leidsman al een paar overtredingen door de vingers gezien. Na de waarschuwing van de aanvoerder was het eerste balcontact een overtreding waar geel voor staat en kon de man in het zwart niet anders doen dan Su naar de kleedkamer sturen.

"Wedstrijd werd zeker beïnvloed door het wegsturen van Selim Su", vond ook centraal verdediger Elroy van Seventer die een prima wedstrijd speelde. "We zijn na de achterstand blijven knokken voor de gelijkmaker en zelfs voor de winst. En daarvoor hadden we zeker ook kansen. Rijnmond Hoogvliet Sport heeft dan weliswaar een periode, de beste in de 3e periode, maar ik vond ze toch matig spelen. Als je dit soort wedstrijden ziet hadden we veel hoger moeten eindigen. Maar wij speelde dit seizoen heel veel wedstrijden nog matiger. Als je terugkijkt een verloren seizoen. We hebben er dit seizoen te weinig uitgehaald." Het was zeker de eerste helft een aantrekkelijke wedstrijd aan de Botreep in Hoogvliet. RHS had de 3e periode en kon vrijuit spelen en voor Rozenburg was er in theorie nog wel een kans op een prijsje, maar die kans was zo klein dat daar niemand echt in geloofde. RHS kwam het best uit de startblokken. Al in de 3e minuut raakte Lorenzo Kranenburg de lat en nog voor er een kwartier op de klokken stond was het RHS spits Marvin Bos die oog in oog met Rozenburg doelman Silvio Spiessens kwam, met de doelman van de Rood Gelen als winnaar. Rozenburg speelde met twee spitsen en kwam ook wel voor het doel van de ervaren Arjan Jongerius maar echt in problemen kwam de sluitpost van de thuisploeg niet. Alhoewel door de pogingen in de beginfase van Selim Su en Lennart Quak de geroutineerde Jongerius niet helemaal ontspannen onder de lat kon gaan staan. In de 35e minuut was Onur Zaif dicht bij Rozenburgs succes. In een scrimmage liet hij de bal niet helemaal goed van zijn schoen vertrekken. Ondanks de harde wind, in het voordeel van de thuisploeg, en het feit dat Rozenburg het met een man minder moest doen, een aantrekkelijke eerste helft.

Rozenburg trainer Dennis Zaal moest, door het wegsturen van Selim Su, in de rust zijn team aanpassen. Joris van Driel, die een prima eerste helft speelde, bleef in de kleedkamer achter en kwam Floris van den Heuvel in de ploeg om met meer snelheid het RHS toch nog moeilijk te maken. Nadat de thuisploeg uit een hoekschop al eens de paal had geraakt en Elroy van Seventer in de 56e minuut een inzet van Lorenzo Kranenburg van de lijn moest halen, besloot coach Dennis Zaal Maik den Ouden in te brengen voor Stefan van Es. Maar ondanks de verdedigende wissel kwam RHS toch aan de leiding. Uit een hoekschop van Lorenzo Kranenburg kopte Roddy Soares de bal, achter Rozenburg doelman Silvio Spiessens, in de touwen. Rozenburg ging met een man minder opzoek naar de gelijkmaker.

Met de snelheid van Van den Heuvel en de routine van Lennart Quak kregen de Rood Gelen kansen. Vooral de snelle Floris van den Heuvel kwam een paar keer oog in oog met RHS doelman Jongerius. Ook coach Dennis Zaal zag kansen en wilde nog meer snelheid in de ploeg brengen en mocht Frank Schipper zijn laatste minuutjes in het Rozenburg shirt maken. Schipper verlaat sportpark West maar niet zonder nog één keer belangrijk te zijn geweest voor Rozenburg. In de 73e minuut was het Floris van den Heuvel die uit een voorzet van Frank Schipper de ploegen weer op gelijke hoogte bracht, 1-1. Een paar minuten later leek RHS toch met de overwinning aan de haal te gaan. Elroy van Seventer haalde binnen de beruchte lijnen Lorenzo Kranenburg onderuit en ging de bal op de stip. Kranenburg ging zelf achter de bal staan en schoot het leer hoog over, bijna van het sportpark af. Beide ploegen bleven strijden voor de overwinning maar gescoord werd er niet meer. Uiteindelijk een meer dan verdienstelijk resultaat voor vooral Rozenburg, die 55 minuten met 10 man moest spelen tegen het altijd lastige Rijnmond Hoogvliet Sport.