Voor BVCB is het nog steeds wachten om aan de nacompetitie te beginnen. De tegenstander moet komen uit het trio CSW, Valken en WN-HEDW, dinsdag valt daar de beslissing en kan Nick de Bil met BVCB zaterdag ook aan de nacompetitie beginnen. Tegenstander van Brielle voor dinsdagavond is inmiddels bekend. Brielle moet naar Zwolle om tegen Berkum te spelen. Paul Santra, volgend seizoen v.v. Rozenburg, verloor met zijn Vierpolders in Nieuw Beijerland van NBSVV.

Clubs uit 3D

In de nacompetitie is Victoria'04 de nacompetitie slecht begonnen. De ploeg van Ton Rekkelhof verloor met 0-2 in een thuiswedstrijd van Bolnes. Rhoon kende een betere start door thuis te winnen van de amateurs van Sparta, 2-1. De winnende treffer kwam voor Rhoon in de slotfase, enwas van Daniel Wigman. Ook RHS won. Tegen ZBC 97 werd het in Zwijdrecht 0-1. Voor degradatie heeft Rockanje de eerste wedstrijd verloren, op het eigen sportpark werd het 3-4 voor Spartaan'20. De return wordt zaterdag (28 mei) gespeeld.

Voor Paul Santra was het de voorlaatste wedstrijd in het shirt van Vierpolders. De aanvoerder van Vierpolders, die volgend seizoen op sportpark West speelt, verloor in Nieuw Beijerland met 2-1. "De eerste helft waren we beter", vertelde Santra na de wedstrijd. "We kwamen ook terecht op voorsprong. De tweede helft was voor NBSVV, zeker in de slotfase waar wij met 10 man kwamen te staan door die rode kaart. Maar op zich is 2-1 in een uitwedstrijd een goede uitgangspositie in de nacompetitie. Volgende week kansen om het recht te zetten." Je laatste wedstrijd voor Vierpolders afsluiten met winst? "Volgende week de laatste en dan naar Rozenburg. Zou leuk zijn om volgend seizoen Vierpolders in de competitie tegen te komen." Voor Vierpolders scoorde Timmers, voor NBSVV Niels Jacobs en Marnik Briegoos. In de 80e minuut mocht Dennis Meijboom, Vierpolders, met twee keer geel alvast naar de douche.

Dinsdag gaat voor sommige clubs de nacompetitie verder, voor andere is dat aankomende zaterdag. Brielle heeft een lange reis naar Zwolle met in de gelederen Jordie de Groot en Sander Arkenbout (volgend seizoen v.v. Rozenburg). Voor Victoria wordt het lastig om de 2-0 nederlaag in een uitwedstrijd tegen Bolnes recht te trekken. Rhoon en RHS beginnen met een voorsprong aan de return.