De competitie is gedaan en komen nu de talloze nacompetitiewedstrijden. Voor de clubs aan de positieve kant, strijden voor promotie en clubs aan de negatieve kant strijden om degradatie te voorkomen. Voor onze gesprekspartner Rozenburg doelman Stephan van Asperen een afsluiting waar zijn voorspelling dat Victoria voor promotie gaat spelen uitkomt. Het was wel op de laatste wedstrijddag, de Vlaardingers kunnen nog niet op vakantie. Maar voor de clubs, zoals Rozenburg, die niet voor promotie aanmerking komen en geen degradatiezorgen hebben een vroeg einde van het seizoen 2015-2016.

Lees meer: Victoria heeft het vertrouwen niet beschaamd en pakt de laatste prijs

Waar moet je beginnen als je samen met Rozenburg doelman Stephan van Asperen aan het artikel 'Omkijken mag' wil beginnen. HBSS wint van kampioen Nieuwenhoorn, hoeveel kansen heeft Botlek nog nodig voor de vierde plaats. Victoria, na het verlies tegen Rozenburg van vorige week opeens weer de beste papieren heeft op de vervangende periode of misschien dat het op Ibza 22 graden was en hier bij Hoek van Holland 27graden, de warmste plek in Europa. Poortugaal wint met 5-1 van Vlotbrug of dat RHS de 3e periode pakt.

Lees meer: Gelukkig is niet alles te voorspellen

Als Victoria nog een afscheidscadeautje voor trainer Ton Rekelhof in gedachten had in de vorm van een spelen in de nacompetitie maakte de Vlaardingers een misstapje afgelopen zaterdag tegen Rozenburg. Ook Botlek verspeelde punten tegen Vlotbrug of was het juist knap van trainer Ton Larssen dat hij met zijn ploeg Vlotbrug een punt pakte op sportpark De Brug in Spijkenisse. RHS heeft opeens de beste papieren voor de 3e periode en staat er ook het beste voor, voor de vervangende periode van de kampioen.

Lees meer: Victoria maakt een misstap, Nieuwenhoorn kan nog gas geven en RHS heeft de beste papieren voor de...

Een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen is dan misschien leuk en blijft het spannend tot de laatste snik. Maar in die zelfde derde klasse stonden ook al een aantal zaken op voorhand vast, of althans leken erg voorspelbaar. De nummer 1 en de nummer 14 kon je invullen voor de competitie begon. En spannend tot de laatste snik is het misschien nog wel voor een aantal ploegen maar er zijn er ook een aantal die al naar het einde verlangen maar wel het competitie verloop beïnvloeden.

Lees meer: Er zijn ploegen die snakken naar het einde van de competitie in de derde klasse D

Rockanje heeft een puntje overgehouden aan de reis naar Pernis in de strijd tegen directe degradatie een belangrijk punt. Veel heeft het de oranjehemden niet geholpen. Bernisse pakte een punt bij Rozenburg en kampioen Nieuwenhoorn kon niet winnen van Poortugaal. HBSS verloor van Victoria en kruipt het onderin allemaal weer wat dichter bij elkaar. HBSS en Poortugaal spelen de volgende competitieronde, tegen elkaar. Een belangrijke wedstrijd voor direct degraderen of nog spelen in de PD poule.

Lees meer: Poortugaal pakt een puntje van Nieuwenhoorn, zullen ze in Rockanje niet blij mee zijn

Nieuwenhoorn is de eerste kampioen van het district West 2. En eigenlijk heeft het nog lang geduurd voor de ploeg van Steef Buijs. Verlies tegen Botlek kan dan wel een keertje maar de gelijke spelen tegen Zestienhoven en Bernisse horen in het rijtje eigenlijk niet thuis. Nu de kampioen bekend is staat er officieel nog een vervangende titel op het spel. De hoogste in de rangschikking die nog geen periode heeft gaat er mee vandoor. Volgens doelman Stephan van Asperen van Rozenburg kan Victoria wel eens aanspraak maken op die prijs. Dan blijft de 3e periode over er daar tipt Van Asperen misschien toch opvallend Pernis.

Lees meer: Nieuwenhoorn dit seizoen... Simply the Best

Rhoon wilde niet meewerken aan een feestje aan de Rijksstraatweg, de thuisbasis van Nieuwenhoorn, die aftellen naar het kampioenschap. In de slotfase werd een 1-2 achterstand tegen Botlek omgebogen naar een 3-2 voorsprong en moet Nieuwenhoorn nu afwachten of het over twee weken in de uitwedstrijd tegen Vlotbrug met de bolderkar naar huis kan.

Lees meer: Is het seizoen over of gaat Rozenburg nog rekenen

Nieuwenhoorn de kampioen, stond al vast voor de competitie begon. HBSS, Poortugaal, Rockanje en Bernisse gaan het onderin uitvechten wie direct degradeert en wie in de nacompetitie nog een kans heeft. In theorie misschien nog wat mogelijk maar het gat naar de nummer 10, veilige plaats is inmiddels opgelopen tot 11 punten en naar rode lantaarndrager Bernisse 16 punten. Rhoon heeft al een vervangende periode dan blijven er niet zo heel veel prijzen over, als je de strijd onderin ook prijzen wil noemen.....

Lees meer: Het wordt langzaam duidelijk in 3D

"We promoveren niet zomaar naar de tweede klasse", vertelde Stephan van Asperen de doelman van Rozenburg, op onze vraag of de 2e klasse dit seizoen al binnen handbereik ligt. "Natuurlijk was het een mooie overwinning tegen HBSS maar promoveren is wel iets anders, dat zie ik zo snel nog niet gebeuren. We moeten we realistisch blijven. En als we het dan toch over realistisch blijven hebben, las ik ergens dat de trainer van HBSS (Marvin Janssen red.) had gezegd dat 3-3 zeker mogelijk was geweest. Ik weet niet op welk veld en naar welke wedstrijd hij heeft staan kijken. Maar dat moet een andere wedstrijd zijn geweest dan die waar ik op de bank zat."

Lees meer: Stephan van Asperen:"Zakelijke overwinning"

Ook als je geen rood gele bril op had afgelopen zaterdag op sportpark West, in de wedstrijd tussen Rozenburg en Nieuwenhoorn, was het een aantrekkelijke potje. Complimenten vooral voor de thuisploeg, die de ogenschijnlijk onaantastbare koploper meer dan goed partij gaf. Als je weer niet verliest, zoals Nieuwenhoorn afgelopen zaterdag tegen Rozenburg, en inmiddels 16 punten los staat heeft Nieuwenhoorn een ploeg die veel te sterk is voor de 3e klasse D. Dat Rozenburg, op de eerste 20 minuten na, met beperkte middelen evenwaardig was aan Nieuwenhoorn verdiend complimenten, maar daar krijg je geen punten voor.

Lees meer: Complimenten kan je niet inruilen voor punten

Rozenburg lijkt met de 1-5 overwinning bij Poortugaal vooral een overwinning op zichzelf te hebben behaald. Misschien nog te vroeg voor een hoerastemming. Het was niet altijd even mooi maar vooral koud op sportpark Polder Albranswaard. Victoria'04 is opeens, voor ons niet zo'n grote verrassing, de grootste kanshebber op de tweede vervangende periode. Zaterdag winnen tegen Zestienhoven brengt de ploeg in een riante zetel. De ploeg van Rekelhof moet nog wel even aan het doelsaldo denken.

Lees meer: Dertig doelpunten in de 3e klasse D, Victoria '04 heeft de 2e periode inzicht

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 27th. .