Er zijn zes wedstrijden gespeeld en dat het gaatje tussen koploper Nieuwenhoorn met de nummer twee op de ranglijst nog maar drie punten is, heeft de ploeg uit Hellevoetsluis aan Rozenburg te danken. De Rood Gelen wisten afgelopen zaterdag niet te winnen van de nummer twee HBSS en blijft die ploeg in het spoor van koploper Nieuwenhoorn. Eigenlijk twee verrassingen aan het begin van deze competitie. Rockanje blijft punten verzamelen en Rozenburg blijft punten morsen.

 

Ook in ons wekelijks gesprek met Stephan van Asperen, doelman van Rozenburg, twee items waar we wat lager bij stil hebben gestaan. De slotconclusie over Rockanje, een ploeg die uit de vierde klasse is gekomen, was eigenlijk, hebben we ons dan zo vergist en wordt Rockanje de revelatie van die seizoen. Ook afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Victoria '04 speelde de ploeg van trainer Arjan Vuik gelijk en had het recht op meer. "Ik heb wel een paar keer geroepen dat Rockanje nog een terugslag krijgt maar ze blijven punten halen en nog maar één keer verloren. Lijkt zo langzamerhand niet meer verrassend en ook tegen Victoria, een ploeg voor de prijzen, weer een punt en als we de berichtgeving mogen geloven mocht vooral Victoria blij zijn met dat ene punt", kijkt Stephan van Asperen terug op dat duel. En dan Rozenburg wat is er aan de hand op West? "Het lijkt er op dat we weer afhankelijk worden van één of twee man", begint Stephan zijn verhaal over Rozenburg. "De trainer is van de puzzelstukjes, maar of die allemaal nog op zijn plaats liggen? Kijk, afgelopen zaterdag tegen HBSS kunnen we het net niet vinden, toch geen wereldploeg. We krijgen die bal er niet in, en elk tegen doelpunt gelijk desastreus. Tuurlijk kijk je dan eerst naar jezelf als keeper. Ook zaterdag niet de nul. Misschien leunde die gozer wel op Jeroen (van Balen red.) maar als je dan met 0-1 achter komt, hoef je toch tegen HBSS niet gelijk te verliezen. We hadden kansen om met 2-0 de rust in te gaan, dan speel je een andere wedstrijd. Maar goed zij winnen en wij verliezen en voor een verliesbeurt krijg je geen punten. We lieten ons ook provoceren, nadat ze voor kwamen bij elke bal gelijk liggen. Maar als we er gewoon bij weglopen en ons er niet mee bemoeien laten we het aan de scheids over of er wel of geen verzorging komt. Als je er tegenin gaat ben je twee minuten verder. Ik begrijp het wel in het heetst van de strijd. Maar wij hebben zaterdag meer tegen ons zelf lopen voetballen dan tegen HBSS. En dat HBSS zo de punten pakt, misschien toch wel een verdienste." De Rozenburg doelman was in goede doen en was een paar keer in de wedstrijd van afgelopen zaterdag belangrijk om HBSS van een hogere score af te houden.

De andere wedstrijden lopen we ook nog even door

Bernisse - Nieuwenhoorn 0-7. "Zonde voor Ronard (Venekamp trainer Bernisse red.). Ik denk dat Bernisse wel wil, ze zullen nog best wel een paar puntjes pakken maar dit wordt een lastig verhaal dit seizoen." Botlek - Pernis 0-0. "Toch wel gelijkwaardig, alhoewel je van Botlek wat meer verwacht. Pernis vond ik niet echt sterk maar wij konden er ook niet winnen." Rhoon - Leonidas 1-1, Rhoon de tegenstander van volgende week. "Rhoon kennen we wel speelt vaak op de counter. Eigenlijk ben ik niet verrast door het gelijke spel tegen Leonidas. Wij moeten er volgende week heen. Rhoon uit altijd lastig." Rijnmond - Poortugaal. Poortugaal pakt de eerste punten. "Knap van Poortugaal. RHS is in Hoogvliet een bijna onneembare vesting. Als je daar dan net als Poortugaal je eerste wedstrijd wint, knap!" Rockanje - Victoria 2-2! "Kennelijk heb ik het daar helemaal mis. Ze doen het bovenverwachting. Misschien Victoria een slecht dag? Of ik zit er helemaal naast. Maar na de winterstop is het vaak anders we wachten het nog even af." Zestienhoven - Vlotbrug 2-1. "Wel te verwachten eigenlijk. Vlotbrug zit een beetje in een neerwaartse spiraal. Daar speelt denk ik toch wat meer dan alleen het voetballen en dat breekt je op. Lijkt ook een beetje op Rozenburg, wij hebben dan wel geen gezeik maar komen als we niet oppassen ook in een neerwaartse spiraal."

De stand

"Nieuwenhoorn staat terecht op kop. HBSS staat veel te hoog. Geen ploeg die dat gaat volhouden. In de kop van de ranglijst denk je aan ploegen zoals Leonidas, Botlek, Victoria en wij toch wel. Rozenburg staat te laag. Verdedigend zit het wel goed op dit moment. Vince (Lissenberg red.) doet het prima in het centrum maar moet het koppie erbij houden. Als ze bij Vince gaan zuigen loopt hij tegen kaarten aan. Dat moet hij toch afleren we hebben hem op die plaats nodig. Dennis Nijkamp een speler die zijn man uitschakelt op bijna alle verdedigende posities. We missen een aanjager voorin. Ik weet je moet niet terugkijken (we doen elke week niet anders Stephan) maar we missen misschien toch een man als Yoeri Bak. Altijd gaan, altijd gevaarlijk en altijd een doelpuntje als het nodig is. We hebben voorin goede voetballers, behendig, snel maar als de beuk erin moet komen we tekort, zeker als Sander van Pelt zoals afgelopen zaterdag er in de tweede helft niet bij is. Sander is wel zo'n speler die wat kan forceren. Maar de trainer moet zijn puzzel nog maar eens bekijken, daar is hij voor."

 

Foto's: Rozenburg doelman Stepfan van Asperen. Trainer Marvin Janssen staat met zijn ploeg HBSS op de 2e plaats, verrassend?

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .