We komen en willen er niet omheen, doelman Stephan van Asperen was belangrijk voor Rozenburg in de wedstrijd tegen Botlek. Zowel in de eerste helft maar zeker in de slotfase hield hij zijn ploeg in de race en zorgde voor de drie punten. Rozenburg klom door de winst op Botlek naar een tweede plaats en voorlopig heeft Rozenburg trainer Dennis Zaal het gelijk aan zijn zijde. Rozenburg doet mee voor de prijzen. In de zaak van de KNVB met betrekking tot ongeregeldheden tijdens HBSS tegen Rockanje is er een uitspraak, HBSS krijgt 2 punten in minderring, een geld boete en twee spelers 18 maanden geschorst.

 

De KNVB heeft uitspraak gedaan naar aanleiding van het gestaakte duel tussen HBSS en Rockanje. De Schiedammers krijgen 2 punten in mindering en daarnaast een forse geldboete. Ook krijgt de derdeklasser een voorwaardelijke straf van 2 jaar. Mochten in deze periode wederom ongeregeldheden ontstaan dan dreigt definitieve uitsluiting. Twee spelers van HBSS kregen wegens hun aandeel in de ongeregeldheden 18 maanden speelontzegging opgelegd waarvan één speler 6 maanden voorwaardelijk. Rockanje is vrijgesproken. HBSS heeft nu dus 11 punten in de rangschikking. Bij de toonaangevende website van voetbal.nl moeten ze dat nog even aanpassen. We komen er niet omheen elke week praten we met Stephan van Asperen doelman van Rozenburg. We schromen niet als hij het over ongelukkige doelpunten heeft er een noot bijschrijven dat wij het blunders vonden. Maar blunders komen zelden voor, uitstekende reddingen regelmatig. Ook afgelopen zaterdag was de doelman belangrijk voor zijn ploeg en pakte hij de punten in de slotfase tegen Botlek. Voetbal is een teamsport en Rozenburg won als team, dat is zeker waar. Maar Van Asperen stond aan de basis van de snelle counter van Floris van den Heuvel die uiteindelijk de 2-0 van Joris van Driel opleverde en voorkwam hij in de slotfase vier zekere doelpunten. We beginnen altijd over Rozenburg. Verdiende overwinning?

"Moeilijke vraag. Botlek had best veel kansen. Die zullen zeker balen dat ze zoveel kansen miste (of een goede doelman op hun pad vonden red.). Wij waren iets scherper voor de goal. Ik wil zeker niet naar de scheidrechter wijzen, die was goed. Jeroen van Balen was een doorgebroken speler en dat is rood. En Stefan van Es speelt op het randje en er soms overheen. Dat zit in zijn spel en dan heb je 7 gele kaarten in 9 wedstrijden. Dan zit het ook nog even tegen in de wedstrijd, Dennis Nijkamp die geblesseerd liep te strompelen en niet meer gewisseld kon worden, Elroy van Seventer die er geblesseerd vanaf moest, Jeroen van Balen met rood naar de kleedkamer waar Stefan van Es al was, dat is dan even organiseren. We moesten met negen man nog een minuut of vijf, dus heb ik alles teruggeroepen en proberen alles tegen te houden. Zelfs Lennart Quak moest meeverdedigen. Soms met kunst en vliegwerk hebben we het op karakter over de streep getrokken. En ja, ik stond en lag een paar keer goed in de weg voor Botlek. Maar als ik eerlijk ben wel een beetje billenknijpen. En onze trainer zal wel weer moeten puzzelen. Jeroen een paar wedstrijden en ook Stefan zal er wel twee krijgen. Maar puzzelen doet hij toch graag of heb ik dat verkeerd begrepen?"

De wedstrijden                                                                                    

HBSS-Rijnmond HS 1-3. "HBSS heeft nog de naweeën van de wedstrijd tegen Rockanje. Daar zit de angst in de ploeg missen wat jongens nu door de schorsing en moeten een beetje oppassen met die straf van 2 jaar voorwaardelijk. Lijkt of ze nu met de handrem erop spelen." Leonidas-Victoria 3-1. "Mijn kijk op de ploegen is toch niet altijd goed. Ik vond Victoria een goede ploeg. Dat derde doelpunt viel in blessuretijd, als Victoria op de gelijkmaker aan het jagen was is het misschien geflatteerd, maar wel weer verlies. Valt me tegen maar Leonidas is niet slecht. Victoria komt nog terug, dat kan niet anders." Nieuwenhoorn-Vlotbrug 1-0. "Was een zware wedstrijd. Sander van Eck is als keeper terug bij Nieuwenhoorn dat geeft meer zekerheid achterin. Toch opeens een zwaar bevochte overwinning. De Vlotbrugtrainer (Tom Larssen red.) vond een gelijkspel op z'n plaats heb ik begrepen. Als Nieuwenhoorn ook in mindere wedstrijden niet verliest kan het wel een heel snel feest zijn bij Nieuwenhoorn." Pernis-Zestienhoven 1-1. "Teams die aan elkaar gewaagd zijn. Hebben ook een beetje de zelfde speelstijl, voetballend vermogen een beetje gelijk dus zo'n gelijkspel is geen verrassing." Poortugaal-Rockanje 3-0, je had voorspeld dat Rockanje nog een terugslag zou krijgen. "Ja, een beetje tegenslag en zakken nu naar beneden, maar het staat allemaal toch nog wel dicht bij elkaar. Maar niet verrassend dat Rockanje wegzakt." Rhoon-Bernisse 5-0. "De ene week een beetje en de andere week helemaal niets, hopen dat het zaterdag ook niets is (Bernisse is dan de tegenstander van Rozenburg red.). Rhoon kan tegen dit soort ploegen wel uit de voeten. Bernisse heeft en had niet de middelen om een team neer te zetten. Dat blijft behelpen, hopen dat Ronard Venekamp (trainer Bernisse red.) genoeg punten pakt om er in te blijven. Bernisse kan zich kennelijk moeilijk aanpassen aan de derde klasse, wordt langzaam wel een erg lastig verhaal."

De ranglijst

"Het gaat er naar uitzien dat het feestje aan de Rijksstraatweg dit seizoen al heel vroeg kan worden gevierd. Het gat naar ons is nu al 9 punten. In de derde klasse D gaat het nog om de nummer 2 en (vervangende)periodetitels. Wij moeten gewoon zorgen dat we die tweede plek vast houden. Natuurlijk heeft de trainer aan het begin gezegd mee te spelen voor de titel, maar ik kon hem na één wedstrijd al wel vertellen dat niet ging lukken. Zestienhoven blijft hoog staan, knap. Botlek op plaats 5 gewoon een goed team, die komen nog terug verder naar de top. Ik had wel verwacht dat we het zwaarder zouden krijgen. Een degelijk team, misschien hebben we wel met een beetje geluk gewonnen. HBSS zit een beetje in een neerwaartse spiraal. Victoria meld zich op den duur toch wel weer in de top. Botlek, wij, Victoria en Leonidas zijn toch wel ploegen voor de top van de ranglijst."

Volgende week Bernisse voor trainer Dennis Zaal weer even puzzelen, hij koos zelf voor doorlopers voor meer dynamiek. (grapje tussen onze redactie en de trainer) Natuurlijk kijken we volgende week weer even om met Rozenburg doelman Stephan van Asperen. Dan weten we ook of Dennis Zaal zijn puzzel af heeft gekregen.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .