Als slecht geen bijzonderheid is en je weet dat Nieuwenhoorn toch altijd wint, ook al is dat in blessuretijd en Victoria een goede ploeg heeft en geen medelijden met HBSS die de tuchtzaak nog niet te boven is, was het een normale voorspelbare competitieronde. Goed er vielen misschien veel doelpunten in de derde klasse D maar dat is alleen maar leuk alhoewel we ons wel eens afvragen of verdedigen niet meer bij het spelletje hoort. Zijn er nog ploegen die de 'nul' kunnen houden in de derde klasse D. Ja, die zijn er wel maar Rozenburg is dat nog niet gelukt.

 

Het gelijke spel tussen Vlotbrug en Leonidas is een voorspelling die wel meer mensen goed zullen hebben gehad, maar 5-5 waarschijnlijk weer niet. Het verlies van Rockanje is in ieder geval voor onze wekelijkse gast Rozenburg doelman Stephan van Asperen voorspelbaar maar 5 tegen treffers voor Rockanje een beetje veel van het goede. Maar wat te denken van Rozenburg waar het bij rode lantaarndrager Bernisse nog meer dan billenknijpen was, met de eigen billen wel te verstaan. Wij vonden het slecht eens kijken hoe de doelman van de rood gelen dat heeft beleefd.

Stephan van Asperen

"Het was even aanpassen voor ons, vooral achterin. Of dat nu lastig is voor een keeper doet eigenlijk niet ter zaken, ik moet die ballen tegenhouden. Toch wel beter om met vaste mensen te spelen. Hoe speel je een bal in hoe spelen zij een bal in, waar kan ik hem kwijt en vooral waar niet. Kijk met alle respect voor Bernisse maar tegen Nieuwenhoorn is dat natuurlijk een ander verhaal. Het was natuurlijk slecht weer, de ambiance een beetje sfeerloos eigenlijk. We kwamen in het veld met de opdracht snel drukzetten zodat er van achteruit niet veel kon gebeuren door Bernisse en ook nog snel op voorsprong, dan denk je toch gelopen koers. We hadden veel kansen maar die keeper van Bernisse had niet eens een moeilijke middag als je het mij vraagt (volgens ons toch wel een paar aardige reddingen red.). Dan komen we uiteindelijk nog op 0-2, wat kan er dan nog gebeuren. Maken we een nutteloze overtreding ergens op het middenveld. En dan denkt die spits bij een afvallende bal ik zal hen eens in de kruising jagen, leuke afstand. Vooraf dacht ik dit is een wedstrijd voor de nul maar mocht niet waar zijn. Deze zat echt stijf in het kruis (overigens een spits die er als hij het rood gele shirt dit seizoen had aan gehad er zeker al 10 in het netje had liggen red.). Als wij zo'n doelpunt maken vinden we het natuurlijk een wereld goal. Dan ligt het opeens aan alles vooral het veld. We spelen nu eenmaal niet in de kuip daarvoor hadden we vroeger beter ons best moeten doen. Maar al die andere spelen op de zelfde mat. We moeten de kansen afmaken en minder doelpunten tegen krijgen, dat ligt niet alleen aan het veld. Ik had tegen Bernisse niet verwacht dat ik ook nog in een één op één positie zou komen. Dan komen we op 1-3 en dan is er eigenlijk toch tegen Bernisse nog niets aan de hand. Dan moeten we wisselen, zelf bleef mijn been een keertje staan en dacht ik verstandiger om er uit te gaan. Als het tegen Nieuwenhoorn had geweest had ik misschien nog wel blijven staan, maar hier wilde ik geen onnodig risico nemen. Liesbreuk ging opspelen. In de slotfase weer met 10 man omdat we niet meer kunnen wisselen, dat is dan pech en krijgen we het nog moeilijk. Maar we winnen met 2-3 en pakken 3 punten meer positiefs is er denk ik niet te vertellen." Bernisse had misschien wel een punt verdiend, zeker als je als ploeg (Rozenburg) de opgelegde kansen niet benut, zoals in de eerste helft. Maar het is ook niet toevallig dat het tegen ploegen die het spel zelf kunnen maken wat makkelijker gaat als dat de rood gelen zelf bepalend zijn.

De wedstrijden door het oog van de doelman                              

Nieuwenhoorn - Poortugaal, 2-1. "Poortugaal lang op 0-1 zelfs met 10 man. Er stond in de 89e minuut nog 0-1 op het scorebord. Noem het klasse of het geluk van de koploper maar in de 93e minuut maakt Jan Tuitel de 2-1. Door het oog van de naald." RHS - Rhoon, 3-3. "Gelijkwaardige ploegen, gelijkspel wel. Twee ploegen met de zelfde speelwijze maar RHS pakt het toch wel redelijk op." Rockanje - Pernis, 2-5. "Rockanje in een neerwaartse spiraal. Wel een beetje te verwachten. Als ze bij een 1-3 achterstand één op één gaan spelen kan het kwartje ook verkeerd vallen. Maar Rockanje staat inmiddels waar ik ze had verwacht." Victoria - HBSS, 5-1." Na dat voorvalletje in de wedstrijd tegen Rockanje is het niets meer met de ploeg uit Schiedam. Ik vertel wel steeds dat Victoria een goed team heeft maar deze uitslag heeft duidelijk te maken met de tuchtzaak. Hoop voor HBSS dat het na de winterstop weer beter met ze gaat." Vlotbrug - Leonidas, 5 - 5. "Lekker doelpuntenfestijn. Weet niet wat daar gebeurt is maar wel een beetje korfbaluitslag. Maar tegen Nieuwenhoorn hadden ze ook meer verdiend, dus misschien nu dat puntje." Zestienhoven - Botlek, 0-4. "Na de nederlaag bij ons vorige week vol gemotiveerd denk ik en dan kan je met zo'n uitslag winnen van Zestienhoven. Kan wel begrijpen dat Botlek daar heeft gewonnen. Horen in de top 5 thuis, dan moet je dit soort wedstrijden winnen."    

De ranglijst

"Ik heb begrepen dat ze in Nieuwenhoorn de bolderkar al aan het oppoetsen zijn. Kampioenschap ver uit zicht voor wie dan ook. Wij ( Rozenburg red.) moeten ons gaan richten op de 2e periode. We staan op dit moment op kop. En met nog wedstrijden tegen RHS, Rockanje, Zestienhoven voor de winterstop kansen om daar in december nog te staan."

 

Foto's: Zo erg is het ook weer niet!!!

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .