HBSS verliest van Vlotbrug in de slotfase en eindigde met negen man, Nieuwenhoorn blijft zakelijke overwinningen boeken, nu weer tegen Pernis, 0-2. Bij Victoria lijkt de geest uit de fles en vertrekt trainer Ton Rekelhof aan het einde van het seizoen. En bij Rozenburg hebben ze werkelijk geen idee of er nog wel ergens een geest is en waar de flessen staan om die geest er weer in te stoppen. Maar blijft het leuk, in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen? Natuurlijk als je Nieuwenhoorn niet meetelt. Op sportpark West was van dat plezier bij de thuisploeg niets zichtbaar.

 

Achteraf natuurlijk makkelijk om het wijzigen van het systeem de schuld te geven van het debacle wat zich voor Rozenburg op sportpark West afspeelde. Het systeem wat je speelt is afhankelijk van de spelers die je als trainer ter beschikking hebt, zeker bij de amateurs. En of Rozenburg die spelers heeft? In ieder geval heeft switch van 4-3-3 naar 4-4-2 geen overwinning opgeleverd. Blijft natuurlijk nog maar de vraag of het 4-3-3 systeem Rijnmond Hoogvliet Sport wel op de knieën had gekregen. RHS heeft geen slechte ploeg. We laten doelman Van Asperen, die zeker niet onverdienstelijk speelde een aantal honderd procent kansen waaronder een penalty wist te pareren maar ook weer 3 doelpunten tegen kreeg, daarover en over de resultaten en de stand van de 11e speelronde aan het woord.  

Stephan van Asperen                                                                   

"Het wordt tijd dat we gaan beseffen waarvoor we spelen. Dat een team bestaat uit 11 spelers plus wissels en dat je niet alleen op het veld staat. Ik heb me voor het eerst dit seizoen laten gelden in de rust. Ik heb me mateloos geïrriteerd aan zwaaien met handen als ze de bal niet krijgen en constant andere de schuld geven. Er zijn erbij die de bal vragen als er 3 man in hun nek staan en het dan ook nog gek vinden dat ze de bal niet krijgen. Op die manier haal je andere ook uit hun spel. Beseffen dat er wel eens iets fout gaat en dat je een keer de bal niet krijgt, krijg je hem de volgende misschien wel. We hebben geen spelers die je altijd kan aanspelen en er altijd iets goeds mee doen. Als die er al zijn speelde ze dan zeker niet bij Rozenburg. Bal verliezen en terug sjokken in plaats van meehelpen die bal weer te veroveren, kenmerkend voor de wedstrijd van zaterdag. Over het systeem kunnen we wel van alles roepen (niet de voorkeur van de doelman red.) maar als je de afspraken nakomt kan je er wel voor gaan. Als onze linksback de achterlijn bij de tegenstander moet halen moet die positie wel worden overgenomen door een middenvelder. Je zag het bij die penalty, laten we de beste aanvaller van RHS (Lorenzo Kranenburg red.) helemaal alleen opkomen. De trainer wilde met dit systeem RHS de wil opleggen, na 5 minuten lagen er al twee in (1 doelpunt duidelijk buitenspel red.). Als de opdracht van Van Balen is er overheen en naar de achterlijn en wij spelers (verdedigers) willen hem meer achterin houden omdat er grote gaten ontstaan gaat dat helemaal mis, maar niet alleen daar. Maar laten we ook niet vergeten dat RHS zeker geen slechte ploeg heeft en een prima voorhoede met spelers die het af kunnen maken. Systeem, afspraken, inzet of wat je allemaal nog meer kan bedenken we hebben het niet goed gedaan. Het liep niet zo als we gedacht hadden. Fout op fout, met die penalty dacht ik even ik kan gaan douchen, geluk dat de scheids het met geel afdoet. Dan gaat die er niet in en blijven we in de wedstrijd maar de ommekeer was dat niet. We hadden zaterdag wel met 0-6 kunnen verliezen, te slecht voor woorden. De instelling was niet goed zaterdag er waren te veel eenlingen en we creëerde geen kansen."

De wedstrijden door het oog van de doelman                              

Botlek - Bernisse, 6-1. Als Bernisse de omekeer niet weet te vinden gaan ze op weg naar de magische grens van 100 doelpunten tegen. "Bernisse voldoet aan het verwachtingspatroon. Logische overwinning van Botlek." HBSS - Vlotbrug 2-3 "HBSS kregen 2 rode kaarten (1 maal 2 keer geel en 1 keer direct rood red.) Vlotbrug wint in de slotfase. HBSS heeft het na het Rockanje incident gewoon erg lastig." Leonidas - Zestienhoven, 1-1. "Goed voor ons zo'n puntendeling, ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Misschien wel een voorspelbare uitslag, in ieder geval lekker voor ons goed." Pernis - Nieuwenhoorn, 0-2. "Nieuwenhoorn doet wat het moet doen, winnen. Kennelijk vinden ze het doelsaldo niet belangrijk. Ze gaan naar de wedstrijden toe pakken de punten en gaan terug naar huis. Denk dat dit beeld de hele competitie wel zal blijven bestaan." Poortugaal - Victoria, 0-0. "Victoria lijkt ook te snakken naar de winterstop. Ik snap het niet voor mij een goede ploeg. Maar we zien ze niet elke week. Trainer gaat weg aan het einde van het seizoen, speelt daar iets?" Rhoon - Rockanje, 3-0. "Terechte uitslag heb ik begrepen. We gaan zaterdag zien wat ze (Rockanje) echt kunnen als wij er heen gaan."

 

De ranglijst

"Nieuwenhoorn loopt weer uit door ons verlies, nu al op 11 punten. We verliezen de 2e plaats aan Botlek en voor de rest staan er heel veel ploegen dicht bij elkaar. Als we nog een keer zo door de mand vallen staan we weer op plek 8. Wat moeten we nog over Bernisse zeggen. Het verschil tussen Rozenburg op plaats 3 en Victoria op plaats 10 is 5 punten, wel lekker spannend."

Nog voor de winterstop wordt de wedstrijd tussen HBSS en Rockanje uitgespeeld. De wedstrijd begint in de 85e minuut met 8 tegen 8 spelers. Dat laatste is op zich merkwaardig omdat er bij het staken van de wedstrijd nog 9 spelers van Rockanje op het veld stonden en 10 van HBSS. Het zal te maken hebben met de rode en de geseponeerde rode kaarten die in het tumult nog werden uitgedeeld?De stand op het moment van staken was 2-2 en daar start de laatste 6 minuten mee.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .