Koploper Nieuwenhoor schakelde na rust tegen HBSS een tandje bij, ging het naar de thee met een 0-2 achterstand kon de ploeg van Buijs naar de douche met een 6-2 voorsprong. Victoria weet ook weer te winnen en de nul te houden, 3-0 tegen Pernis, en daar stond doelman Michel Zuur, geblesseerd aan de enkel, niet eens onder de lat. En Rozenburg won van Rockanje waar vooral de winst was, spelen als ploeg.

 

Was er veel voorspeelbaar in de 12e ronde van de 3e klasse D bij de zaterdagamateurs? Dat Bernisse verliest is zo langzamerhand geen moeilijke voorspelling meer. Dat Nieuwenhoorn altijd een tandje bij kan schakelen eigenlijk ook niet. Dat Rijnmond Hoogvliet Sport van Botlek wint weer wel, alhoewel RHS heeft een goede ploeg en die scoren niet uit het niets, die benutten kansen. Maar voor ons toch een beetje, dat Rozenburg voor het eerst dit seizoen de 'NUL' weet vast te houden. Als dan de doelman van Rozenburg de wekelijkse gast is hebben we een begin van het gesprek.    

Stephan van Asperen                                                                   

"We zijn wel een beetje wakker geschud, maar ook wel een beetje naar de tegenstander kijken. Na toch wel wat harde woorden de afgelopen week is Rockanje natuurlijk wel een makkelijker tegenstander om de boel om te draaien dan dat Nieuwenhoorn op het programma staat. We kregen gelijk al wat kansen met Lennart (Quak red.) op de paal en nog een balletje op de lat. Maar Rockanje had ook mogelijkheden, één keer in de korte hoek die ik moest pakken en ook nog een keertje één op één. Als die ballen erin gaan krijg je toch een andere wedstrijd. Dan moeten we waarschijnlijk met meer ruimte in de rug gaan spelen en dat is het favoriete spelletje van Rockanje. Was ook wel over grote delen een saaie wedstrijd. Veel de bal rondspelen en wachten op de kansjes. Maar lekker om een keer de 'NUL' te houden. We hebben gewoon een goede verdediging, maar verdedigen begint wel voorin. Als we daar steekjes laten vallen en we zijn in de voorwaartse beweging sta je achterin zo met een ondertal. Kijk tegen Rockanje kan je dat misschien nog corrigeren maar tegen een ploeg als Nieuwenhoorn of andere zoals RHS en Botlek wordt dat gelijk afgestraft. Die 0-1 kwam op een mooi moment zo vlak voor rust. Blij met de 0-3 maar we kregen wel kansen voor vijf of zes doelpunten. We hebben als team gespeeld en dat was de winst."

De wedstrijden door het oog van de doelman           

Bernisse - Leonidas, 0-3. "Duidelijke zaak, wat moeten we er nog van zeggen. Is er geen vergadering om samen te gaan met PFC? Moeten ze eigenlijk in de derde klasse blijven om niet onderin te moeten beginnen. We wachten het af." Nieuwenhoorn - HBSS, 6-2. "Ze staan met 0-2 achter en schakelen een tandje bij. Zijn te sterk voor de derde klasse. Natuurlijk leuk om met 0-2 de rust in te gaan zoals HBSS, dan ga je misschien even dromen maar als je weer op het veld staat wordt je snel wakker." RHS - Botlek, 2-0. "RHS is geen slechte ploeg waar de achterhoede in het teken staat van de voorhoede, daar ligt de kracht. De voorhoede doet z'n werk en de achterhoede met een paar slagers kletsen erin. Dat is hun spel en zijn ze goed in. Zitten in een flow, zou me niet verbazen als ze dat een poosje vast houden. Maar door de winst van RHS staan wij weer op plaats twee." Victoria'04 - Pernis, 3-0. "Vind ik niet verrassend, Victoria blijft een goede ploeg. Kijk er niet van op. Wij hebben ook één van de betere achterhoedes van de 3e klasse maar wel heel veel doelpunten tegen. Victoria meld zich wel weer in de (sub)top." Vlotbrug - Poortugaal, 3-1. "Poortugaal heeft uitschieters, zou Bernisse ook moeten hebben. Maar als je ook tegen Vlotbrug er niet aan te pas komt wordt het wel een lastig verhaal." Zestienhoven - Rhoon, 2-3. "Zit allemaal wel dicht bij elkaar. Zestienhoven volgende week onze tegenstander, zijn door dit verlies weer wat gezakt."

De ranglijst

"Volgende week natuurlijk belangrijk dat we winnen van Zestienhoven", kijkt de doelman van Rozenburg toch alvast een beetje vooruit naar de laatste speelronde van dit kalenderjaar. "Volgende week heb je Botlek tegen Nieuwenhoorn, daar zal Nieuwenhoorn toch wel gaan winnen. Van Nieuwenhoorn gaat volgens mij niemand winnen dit seizoen. Dan kunnen we een gaatje slaan naar Botlek." Als we de doelman vragen of hij vindt dat Rozenburg de terechte tweede in de competitie is, klinken er allerlei geluiden die we niet thuis kunnen brengen, uiteindelijk iets dat we kunnen verstaan. "Je staat daar waar je hoort te staan komt er dan uiteindelijk uit, maar er zijn er in de derde klasse nog wel een paar die aanspraak kunnen maken op die tweede plaats. Ik val in herhaling maar als je Nieuwenhoorn buiten beschouwing laat en je kijkt naar de ranglijst van de nummer 2 tot de nummer 10, staat het allemaal dicht bij elkaar. Als RHS volgende week denkt, we gaan naar Bernisse kan onderschatting een rol gaan spelen, hadden wij denk ik ook een beetje last van. Misschien kan Bernisse ons wel eens een beetje helpen. Rhoon- Victoria, ook wel een leuk potje. Kunnen ook niet alle twee winnen. Blijft toch wel een leuke competitie."

Foto's: Boven doelman Stephan van Asperen. onder: Routenier Leon Nigg kan terugzien op een prima invalbeurt.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 7th. .