Victoria mist twee strafschoppen maar wint toch van Botlek. Een uitslag waar Rozenburg doelman Stephan van Asperen niet van opkijkt. "Victoria heeft gewoon een goede ploeg gaan nog ver komen." Door het gelijke spel van Leonidas bij Poortugaal (1-1) loopt koploper Nieuwenhoorn weer verder uit. Zijn inmiddels 14 punten, dat kan niet meer mis. De ploegen met kunstgras konden spelen en van een algehele afgelasting zal niet snel meer sprake zijn. Ploegen met kunstgrasvelden moeten overigens de indeling zo aanpassen dat het kunstgrasveld vol wordt benut dus vriendschappelijk spelen is bijna niet mogelijk. Rozenburg wijkt vrijwillig uit naar het kunstgrasveld, daar zullen de mensen die dat bepaald hebben ongetwijfeld redenen voor hebben gehad.

 

Rozenburg speelde dus op, zoals wij dat altijd oneerbiedig een achteraf veldje vinden. Sponsoring is moeilijk voor veel clubs en staan alle reclameborden op een veld waar niet wordt gespeeld. Ook de geluidsinstallatie red het niet om reclameboodschappen door te geven. En dan hebben we het niet over het publiek. Bij afgelastingen is het sportpark meestal niet zonovergoten, daar voor heeft Rozenburg een tribune en een deels overdekt terras, goed voor de kantine omzet. Alleen heb je daar op veld 4 niet zoveel aan. Maar de Rood Gelen pakte wel een punt tegen Pernis, speelde een prima wedstrijd vergaten alleen zichzelf te belonen door de volle winst te pakken. We praten met de doelman van Rozenburg die ook tegen Pernis nog niet onder de lat stond.  

Stephan van Asperen                        

"Er was veel strijd er werd gevochten voor elke bal, dat zijn natuurlijk dingen die we graag zien. Het zag er misschien niet altijd fraai uit maar de inzet die getoond werd maakte veel goed. We komen op een lullige manier achter. Rick Tas laat zijn man staan, verdedigde er op dat moment te ver bij zijn man vandaan en die spits van Pernis schiet hem lekker binnen. Maar daarvoor hadden wij zeker een handvol mogelijkheden en ook wel een paar honderd procent kansen. Zo vlak voor rust op achterstand komen moet je altijd wel weer afwachten, hoe kom je de kleedkamer uit. Maar daar zag ik een Rozenburg waar ik wel van kon genieten. We missen alleen iemand die er gewoon 20 per seizoen inschiet, die hebben we niet. Toch heb ik een leuke wedstrijd gezien. Jammer dat we niet konden profiteren van de zwakke verdediging van Pernis. Dan schiet Floris (van den Heuvel red.) nog een keertje op de paal en dat zit dan ook net niet mee. We geven niet veel weg eigenlijk het hele seizoen al, maar als we iets weggeven is het wel gelijk een honderd procent kans. Met een punt ben ik nooit tevreden maar je moet ook realistisch zijn. We kunnen de kansen niet benutten. Kijk als je vorige week en tegen Pernis gewoon wint sta je stevig op de tweede plaats. We moeten het randgebeuren achter ons laten en het met deze groep gaan doen. Als we strijd leveren en er alles aan doen kunnen we er vrede mee hebben. Als spelers niet in het eerste willen spelen kan je ze wel verplichten maar daar wordt het ook niet beter van."

De wedstrijden door het oog van de doelman

Botlek - Victoria '04, 1 - 2. "Victoria speelt soms wel wisselvallig maar heeft gewoon een goede ploeg. Komen nu bij ons langszij, ze hebben ook wat onnodige punten gemorst. Maar missen 2 pingels en toch winnen bij Botlek dan moet je wel een goede ploeg hebben." Leonidas - Poortugaal, 1 - 1. "Soms kan Poortugaal een lastig ploeggie zijn. Maar ze zijn niet echt goed anders sta je niet daar waar ze staan. Het is onze volgende tegenstander, thuis gewonnen dat moet uit ook gaan gebeuren." Zestienhoven - Nieuwenhoorn, 1-3. "Wekelijks het zelfde verhaal. Is voor een trainer lekker als je weet dat als het lang gelijk blijft dat ze een tandje bij schakelen. Die ploeg heeft gewoon kwaliteit. Onder Nieuwenhoorn houden ze elkaar nog wel eens in evenwicht. Nieuwenhoorn heeft een ploeg, die willen gewoon niet verliezen. Ze hebben maar één doel snel naar de top van het zaterdagvoetbal."

Silvio Spiessens doet het goed

"Zeker, en de credits naar Hans Verhart, dat is echt een trainer die keepers beter maakt. Geen gekke dingen zoals over banken springen maar het balgevoel, reactievermogen, timing en heel blijven. In de zomer traint hij ook altijd met keepers uit de hoofdklasse, dat zegt genoeg als die mannen er zelf om vragen. Zelf heb ik de hele week getraind en weinig last van mijn lies. Volgende week zijn we vrij dus krijg ik twee extra weken om te herstellen. Trainer vond dat ook beter en was niet met mij gestart. Voor de wedstrijd tegen Poortugaal moet ik weer helemaal fit zijn en meld me weert bij de selectie."  

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .