Er stond een beker- en inhaalweekend op het programma. In de 3e klasse D 3 inhaalwedstrijden. Een weekend zonder verrassingen en een weekend waar Rozenburg geen verplichtingen had. Voor de uitslagen van de inhaalwedstrijden was voorspellen niet echt moeilijk. De onderste drie verliezen verder terrein en Poortugaal, de tegenstyander van Rozenburg aanstaande zaterdag, de net boven de rode streep lijkt zich te gaan aansluiten bij de ploegen die het moeilijk hebben in 3 D.

 

Bernisse verliest van Vlotbrug, verrassend kan je dat niet noemen. Ook al is Bernisse goed uit de winterstop gekomen blijft het toch een ploeg in problemen alhoewel het ons ook weer niet zou verbazen als nu net Bernisse aan het einde van de competitie net boven de rode streep staat. Vooral de wedstrijd tegen HBSS op 20 februari en in april tegen Rockanje moeten daarover meer duidelijkheid geven. Afgelopen zaterdag werd het tegen Vlotbrug in Heenvliet 0-4. Tot de rust wist Bernisse de schade te bepreken en werd er in die eerste helft niet gescoord. Na de thee pakte de ploeg van Tom Larssen het anders aan. In de eerste minuut van die tweede helft stond de 0-1 op het bord en kon Vlotbrug de voorsprong naar 0-4 uitbouwen. Vlotbrug klimt naar de 4e plaats op de ranglijst.

Rijnmond Hoogvliet Sport heeft de blik weer omhoog, althans daar lijkt het op na de 5-1 overwinning op Rockanje. Op een dergelijk overwinning valt niet veel af te dingen. Bij rust stond het 2-0 voor de thuisploeg. Pas in de slotfase kon het Rockanje van trainer Arjan Vuik, die Rockanje verruild voor GOZ uit Mijnsheerenland aan het einde van dit seizoen, de ere treffer op het bord zetten. Meer zat er niet in voor de Oranje hemden.

Rhoon wint ruim van HBSS 4-1. HBSS trainer Marvin Janssen liet aan Waterwegsport.nl weten effectief weg gecounterd te zijn. We hebben de wedstrijd niet zelf gezien maar dat is nu juist het spelletje waar Rhoon veel punten mee pakt. Niets nieuws dus. HBSS blijft in de hoek waar de klappen vallen.

Voor Rozenburg heeft een weekendje zonder spelen wel consequenties op de ranglijst. De Rood Gelen staan inmiddels op plaats 7, waar plaats 2 toch de bijgestelde doelstelling moet zijn als we goed naar spelers en trainers op sportpark West luisteren. Natuurlijk is het verschil maar 3 punten, maar er staan inmiddels wel 5 ploegen tussen Rozenburg en de beoogde plaats 2. En het doelsaldo van de Rood Gelen is -1 nu niet direct iets om over naar huis te schrijven. Voor Rozenburg wordt het op passen en de ploeg van Dennis Zaal kan zich geen misstapjes meer veroorloven. Zaterdag de uitwedstrijd tegen Poortugaal. Ook al staat die ploeg er niet florissant voor op plaats 11 met 9 punten minder dan Rozenburg is het lastig spelen op een open vlakte waar de wind vrijspel heeft. Rijnmond Hoogvliet Sport en Pernis zijn ploegen net onder Rozenburg. Beide ploegen hebben zaterdag ook geen makkie. RHS moet naar Nieuwenhoorn en als je bij Nieuwenhoorn onder de tribune doorloopt het kunstgrasveld op, sta je al met 1-0 achter. En ook Leonidas de huidige nummer twee op de ranglijst zal die plaats willen behouden. En Leonidas doet ook nog volop mee voor de vervangende periode. Zaterdag is Pernis de tegenstander op het sportpark van Pernis. Winst voor Rozenburg is dus een MUST om een bluffertje naar onder te bouwen. Maar dat winst een must is hebben we dit seizoen al vaker geschreven.

 

 

Foto boven: Tom Larssen maakt geen fout klimt met zijn ploeg naar plaats 4. Rozenburg coach Dennis Zaal kijkt angstvallend naar beneden of is daar geen reden voor?

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .