"We promoveren niet zomaar naar de tweede klasse", vertelde Stephan van Asperen de doelman van Rozenburg, op onze vraag of de 2e klasse dit seizoen al binnen handbereik ligt. "Natuurlijk was het een mooie overwinning tegen HBSS maar promoveren is wel iets anders, dat zie ik zo snel nog niet gebeuren. We moeten we realistisch blijven. En als we het dan toch over realistisch blijven hebben, las ik ergens dat de trainer van HBSS (Marvin Janssen red.) had gezegd dat 3-3 zeker mogelijk was geweest. Ik weet niet op welk veld en naar welke wedstrijd hij heeft staan kijken. Maar dat moet een andere wedstrijd zijn geweest dan die waar ik op de bank zat."

 

Een weekend vol verrassingen in de 3e klasse D. Wat te denken van Bernisse die gewoon bij de koploper aan de Rijksstraatweg een puntje pakt. Of Victoria die de 2e periode voor het grijpen had, zichzelf vergat te belonen, en nu zelfs thuis tegen Rockanje de punten niet op het eigen sportpark kon houden. Alweer het zesde verlies van Botlek, vorig seizoen nog tweedeklasser, zullen ook niet zoveel mensen voorspeld hebben. In de staart van de ranglijst mogen Poortugaal, HBSS, Rockanje en Bernisse het onderling uitvechten. Aanstaande zaterdag de wedstrijd tussen Rockanje en HBSS, een wellicht beladen wedstrijd gezien de ongeregeldheden uit de heenwedstrijd waardoor HBSS twee punten in mindering kreeg. En dan de ruime winst of de zakelijke overwinning van Rozenburg in Schiedam tegen HBSS. Rozenburg doelman Stephan van Asperen was nog niet helemaal fit en zat op de bank. Met hem praten over die wedstrijd.    

Stephan van Asperen over Rozenburg                                     

"Een zakelijke overwinning. Goed dat foutjes niet gelijk tot punt verlies leiden, dat was wel eens anders. Nu, als je het twijfelen van Silvio bedoeld, is het nog wel anders of zo'n doepunt valt als het 0-0 staat of dat je er zelf al twee hebt gemaakt. Bij 0-0 wordt het misschien een andere wedstrijd. Nu was er geen vuiltje aan de lucht. Ik heb het er met Silvio niet overgehad. Hij heeft het de afgelopen periode prima gedaan en weet zelf ook wel dat hij daar fout zat. Hij had wat mogelijkheden om het op te lossen. Uit de lucht pakken, wegstompen of er vol tegenaan lopen. In de vijfmeter wordt de keeper wel beschermd door de arbitrage. Overigens een prima scheidsrechter ( Van der Hul red.). Het gaat goed in de ploeg, we trainen lekker, de acceptatie is in het veld ook groter, je hoort weinig als er opmerkingen worden gemaakt door andere spelers. Maar om nog even terug te komen op je begin, kan Rozenburg dit seizoen al naar de tweede klasse, dat zie ik nog niet zomaar gebeuren. Daarvoor missen we nog wel wat kwaliteit."  

De wedstrijden door het oog van de doelman

Leonidad - Rhoon 1-2. "Knap van Rhoon, onze tegenstander van zaterdag. Rhoon is een ploeg van strijd en fysiek wat sterker. Leonidas toch meer een voetballende ploeg die nu wel wat steekjes laat vallen." Nieuwenhoorn - Bernisse 2-2. "Verrassend, dat de vechtlust van Bernisse het wint van de kwaliteit van Nieuwenhoorn. Bernisse komt op 0-2 en weet de schade te beperken tot 2-2. Ik heb begrepen dat Nieuwenhoorn nog wel vol gas heeft gegeven maar Bernisse knap stand hield." Pernis - Botlek 2-1. "Valt me tegen van Botlek, maar goed dat ik mijn geld niet op die wedstrijd heb gezet. Je ziet maar weer dat het lastig te voorspellen is in 3D." Poortugaal - RHS 0-2. "Poortugaal is het spoor bijster, dat is wel duidelijk. Vraag me af of die de dans nog kunnen ontspringen via de nacompetitie. Verliezen veel." Victoria - Rockanje 2-2. "Ik vind het zo bijzonder allemaal. Dan wil je toch geen voorspellingen meer doen. Victoria, gewoon een prima ploeg en tegen Rockanje toch wat minder en dan gelijk spelen in eigen huis. Maar goed dat ik achteraf kan praten en geen voorspellingen moet doen, daar kan ik niet rijk van worden." Vlotbrug - Zestienhoven 3-0. "Knap van Vlotbrug en nu op plaats 2 op de ranglijst. Zitten in een opgaande lijn. Knap zeker als ze dit vast kunnen houden."

Nog steeds niet wedstrijdfit

"Wond was niet helemaal gesloten en de trainer wilde me nog een extra weekje rust geven. Was er ook een wedstrijd voor, niet dat we HBSS onderschatte, dat zeker niet maar was wel een wedstrijd waar hij Silvio nog lekker wilde laten spelen en weer wat ervaring op te doen. Volgende week tegen Rhoon moet ik er weer staan."

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 19th. .