Nieuwenhoorn de kampioen, stond al vast voor de competitie begon. HBSS, Poortugaal, Rockanje en Bernisse gaan het onderin uitvechten wie direct degradeert en wie in de nacompetitie nog een kans heeft. In theorie misschien nog wat mogelijk maar het gat naar de nummer 10, veilige plaats is inmiddels opgelopen tot 11 punten en naar rode lantaarndrager Bernisse 16 punten. Rhoon heeft al een vervangende periode dan blijven er niet zo heel veel prijzen over, als je de strijd onderin ook prijzen wil noemen.....

 

Rozenburg wilde kans maken op de nacompetitie maar die doelstelling is na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Rhoon een heel eind geslonken. Het was weer zo'n wedstrijd die we dit seizoen wel vaker hebben gezien, goed tot aan de 'zestien' maar dan. Natuurlijk zat het niet mee voor de Rood Gelen. Balletje op de paal die een beter lot had verdiend, maar voor net niet krijg je geen punten. Rhoon had geluk dat de aanvoerder mocht blijven staan na een aanslag op de enkels van Dennis Nijkamp. En later in de wedstrijd nog overtreding op de enkels van Lennart Quak die ook met geel bestraft werd. Maar het waren incidenten en zeker geen schoppartij op sportpark West. Overigens had Rozenburg in de heenwedstrijd het geluk aan de zijde toen er twee Rozenburgers gespaard bleven en ook met rood vroegtijdig naar de douche hadden gekund. Frappant in die wedstrijd scoorde Rozenburg in de laatste minuut en dat deed afgelopen zaterdag Rhoon.  

Stephan van Asperen: "Nooit fijn om van andere afhankelijk te zijn"     

"We begonnen best aardig vond ik. Rhoon zakte wel een beetje in. Verdedigen is toch niet hun sterkste kant, maar wij konden er niet van profiteren", vertelde Rozenburg doelman Stephan van Asperen. "Aanvallen creëerde Rhoon ook niet al te veel. Wel veel corners maar niet echt gevaarlijk. We hadden in de eerste helft met 2-0 voor moeten staan. Ik houd best wel van stevig voetbal maar dat zij nog met 11 bleven staan was een wonder. Overigens een goede scheidsrechter, maar daar zat hij fout. Vlak voor rust kregen ze nog een kansje met die bal die stijf onder de lat zat, maar gelukkig kon ik die onschadelijk maken. Met 0-0 de rust in en dan denk je tijdens de thee dat we het potje uit kunnen halen. Na de rust bleef Rhoon wel drukkend spelen en dan verdedigd Leon ( Nigg red.) wat ongelukkig en krijgt Rhoon een vrije trap op de rand van de zestien. Die bal komt indraaiend voor, kan hem nog wel wegtikken maar valt voor de voeten van een speler van Rhoon (Maurice Heijboer red.) die niet nadenkt en schiet. Stonden nog 20 voeten voor maar dat is geen excuus en sta je met 0-1 achter. Je weet dat het dan tegen Rhoon een lastig verhaal gaat worden. Bij ons ging het goed tot de zestien en daarna werd het moeilijk. Afstandschoten heb ik niet gezien. Ja als we dan in de slotfase één op één gaan spelen en die tweede valt is dat daar een gevolg van. Je kiest voor een gelijkspel door Elroy (van Seventer red.) naar voren te sturen. Die tweede in de slotminuut is dan voor de statistieken."

De wedstrijden door het oog van de doelman

Bernisse - Pernis 1-4. "Vorige week tegen Nieuwenhoorn doen ze het goed pakken een puntje. En nu verliezen ze weer met 1-4, Ze kunnen zich kennelijk opladen voor potjes als Nieuwenhoorn en Rozenburg, stijgen dan boven zichzelf uit, maar dat kunnen ze niet elke week en weten nu weer waarom ze op de laatste plaats staan." Botlek - Leonidas 2-4. "Ik vind het een uitzonderlijke uitslag, had meer van Botlek verwacht. Botlek verliest nu twee keer achter elkaar en doet voorlopig even niet mee voor de nacompetitie." Rijnmond Hoogvliet Sport - Vlotbrug 2-2. "Wel knap van Vlotbrug dat het daar een puntje pakt. Was een wedstrijd op het scherpst van de snede heb ik me laten vertellen." Rockanje - HBSS 2-2. "Hebben ze er met de handrem op gespeeld? Zo'n wedstrijd ligt natuurlijk onder een vergrootglas. In ieder geval moet het met de heenwedstrijd in het geheugen een beladen wedstrijd zijn geweest. HBSS kreeg in de allerlaatste seconde nog een penalty, waardoor ze de punten delen." Victoria - Nieuwenhoorn 2-3. "Een wekelijks terugkerend verhaal. Nieuwenhoorn komt met 0-2 voor, Victoria komt terug in de wedstrijd (2-2 red.) en Nieuwenhoorn geeft nog even gas. De slingers hangen al aan de bolderkar. (bij winst van Nieuwenhoorn en verlies van de concurrentie kan het kampioenschap aanstaande zaterdag al worden gevierd, zeker met de wedstrijden Rhoon-Botlek en Victoria-Vlotbrug die daarvoor nog van belang zijn kan de concurrentie punten verspelen red.)." Zestienhoven - Poortugaal 4-2. "Poortugaal blijft zakken en die moeten er nog alles aan doen om niet op voorhand al naar de 4e klas af te zakken. Van Zestienhoven gewoon goed."

Er zitten een paar ploegen in de wachtkamer, na de uitslagen van afgelopen zaterdag. De nummer 2, Rhoon, staat op plaats twee maar heeft al een vervangende periode en daar wordt het nu kijken naar plaats drie. Rozenburg speelt zaterdag tegen Leonidas en deze ploegen zitten beide in de wachtkamer. Ook al is er al veel duidelijk in de 3e klasse D blijft het voor de overgebleven plaatsen spannend.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .